De beste Draken boeken

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Als ik ergens gek op ben dan is het wel boeken met draken. Onlangs poste chicklit een overzicht met drakenboeken. Geloof me daar zaten super leuke titels tussen. Maar tot mijn grote verdriet miste ik wel een aantal hele goede Nederlandstalige boeken over draken. Het leek wel alsof de Nederlandstalige auteurs totaal vergeten waren. Tijd dus om de beste draken boeken in mijn ogen met jullie te gaan delen. We gaan natuurlijk beginnen met de Nederlandstalige draken boeken.

Als ik denk aan boeken met draken erin dan denk ik gelijk aan de boeken van Patty van Delft. Patty van delft schreef de Drägan Duma serie. Inmiddels telt deze serie 4 boeken over draken en hun drakenrijders. Over 4 dagen verschijnt er ook een nieuwe bundel in deze serie met daarin 10 verhalen, die extra verdieping geven aan de gebeurtenissen in de Drägan Duma boeken. Dus ben jij opzoek naar een prachtige serie over draken lees dan zeker de boeken van Patty van Delft. Hier vind je een recensie van mij over een van haar boeken.

Momenteel brengt Patty van Delft Drägan Duma de vergeten verhalen uit. Een unieke bundel in een hardcover uitvoering. In deze bundel staan 10 verhalen die extra diepgang gegeven aan de Drägan Duma boeken serie. Deze bundel is in beperkte oplage beschikbaar en op=op. De bundel kun je alleen bestellen op de site van Celtica.

De tweede auteur die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje is Cocky van Dijk. Cocky schreef de drakenzieler trilogie. In deze serie maken we kennis met Fenna die graag drakenzieler wil worden. Fenna beleeft in deze trilogie allerlei spannende avonturen en bouwt een mooie band op met een aantal draken. Later schreef Cocky ook nog de Drakenijs serie. Hierin gaat fenna naar de drakenburcht van de ijsdraken. Ook hier beleefd ze weer een aantal spannende avonturen. Het leuke aan de Drakenijs boeken vind ik dat er een draakje Zot genaamd in voorkomt dit draakje heeft dwerggroei en is echt heel leuk. Mijn recensies van de boeken van cocky van Dijk vind je hier.

De Drakenzieler trilogie kun je hier kopen.

Debuterend auteur Salomon Corlyn schreef ook een prachtig boek over draken. Zijn boek heet Drakenvlucht. In drakenvlucht raakt een draak verdwaald en krijgen 2 behulpzame draken de zware taak om deze draak weer naar huis toe te brengen. Een heerlijk boek met veel fantasy elementen. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

Drakenvlucht kun je hier kopen. 

Binnenkort doet An Janssens mee met de blogs van eigen bodem. Als je aan Nederlandstalige draken boeken denkt dan mag haar naam ook zeker niet ontbreken. An Janssens schreef namelijk een super toffe draken trilogie. Het eerste boek heeft de titel Draken koningin dit boek ga ik binnenkort lezen voor mijn recensie voor de blogs van eigen bodem. Maar hier gaat het boek over.

Al zevenhonderd jaar lang wordt de mensenwereld met ijzeren vuist geregeerd door één persoon. Niemand is zijn leven zeker onder het tirannieke bewind van de koningin die met magie gedachten kan planten zo kan ze iedereen laten denken of zien wat zíj wil. En dat met verschrikkelijke gevolgen voor haar slachtoffers.

Toch is er een gebeurtenis waarnaar elke bewoner van haar koninkrijk reikhalzend uitziet: de wedstrijd waarmee iedereen jong of oud, arm of rijk kans maakt zich de kroon toe te eigenen.
Er zijn geen regels, slechts vijf proeven en één kans om het koninkrijk te winnen.
Niemand verwacht dat de koningin, die tenslotte elke keer haar tegenstanders genadeloos wist uit te schakelen, zal worden verslagen. Totdat Thala, haar dochter, zich opgeeft voor de wedstrijd…

De boeken van An Janssens kun je hier kopen.

Vervolgens gaan we door met de boeken van Kim ten Tusscher. In de series die Kim schreef komen ook draken voor. De cover van een aantal van haar boeken hebben dan ook een stoere draak erop. De boeken van kim zijn wat meer dark fantasy met grote gevechten en veel spanning en avontuur. Ik heb inmiddels al een aantal boeken van Kim gelezen en ben een groot fan van haar schrijfstijl. Haar boeken mogen dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Volgende maand kun je 3 recensies lezen op mijn blog over haar Lillith trilogie. Ik kijk er enorm naar uit om deze met jullie te gaan delen.

De boeken van Kim kun je hier kopen.

De vergeten vloek is veel meer dan een boek over draken. Als je het hebt over fantasy boeken boordevol spanning en avontuur. Dan heb je het over boeken als De vergeten vloek. Deze boeken zijn ontzettend goed opgebouwd en nemen je langzaam aan mee op reis in de wereld die dit schrijvers duo heeft geschapen.  Maar er komen ook avatars in voor in de vorm van een draak. Dus ook bij de drakenboeken past deze serie perfect.

De vergeten vloek van Johanna Lime mag ook zeker niet ontbreken in dit rijtje! De serie kun Je hier kopen.

Binnenkort kom ik terug met mijn favoriete vertaalde draken boeken. Want zeg nou zelf een meisje kan nooit genoeg drakenboeken hebben toch.

Liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x