Recensie Een koninklijk verraad Sebastiaan Koen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is echt mega warm buiten 🙂 Tijd om even binnen verkoeling te zoeken en deze recensie voor jullie te schrijven. Dit keer is het een recensie van Een koninklijk verraad van Sebastiaan Koen. Dit is alweer het tweede deel in De verhalen van Auruco. Dus let op de volgende recensie kan wat spoilers bevatten.

Titel: Een Koninklijk verraad Auteur: Sebastiaan Koen Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat een Koninklijk verraad over:

Er zijn geen veilige oorden in deze oorlog.
Na de vlucht uit Rodean en na Sedrans dood, is er weinig tijd om te rusten voor de gebroeders Staalhart en hun vrienden.
Hun volgende doel is om de koning af te zetten en dat moet zo snel mogelijk gebeuren.
Terwijl Skjald en Elisia daar de eerste stappen voor ondernemen, reizen Edilion en Dorvin naar Vatthar af om meer over hun ouders te weten te komen.
Daarbij krijgen ze meer informatie over de veroverde stad Istongyr. Buiten dat komt de gruwelijke achtergrond van Thorgdar boven tafel.
De tovenaar Felkon heeft de jacht op de broers en hun vrienden geopend

Koop een koniklijk verhaal hier.

Dit vind ik van een Koninklijk verraad:

Ik begin zoals altijd bij de cover. Ik hoef denk ik niet te zeggen dat ook deze cover aanvoelt als een klein schilderijtje en enorm goed past bij deel 1. Ik vind de cover dan ook te gek!

Poeh wat een begin! Het begin van dit tweede deel is echt gelijk mega spannend. Wat resulteerde in het feit dat ik vanaf het begin op het puntje van mijn stoel zat. Waardoor ik het boek dus ook maar moeilijk weg kon leggen. 1-0 dus voor Sebastiaan Koen. Wat ik zelf erg prettig vind aan dit tweede deel is dat je veel meer te weten komt over de achtergrond van de personages waar we in deel 1 een al kennis mee hebben kunnen maken. Ik vind het fijn om hun wat beter te leren kennen. 

Ook in dit deel zit er weer genoeg spanning. Hoewel de groep dit keer in 2 groepen opsplitst want Skjald en Elisia hebben hun eigen missie. Deze zij missie om het zo maar even te zeggen vond ik een goede toevoeging aan het verhaal. Daarnaast zit er naast spanning in dit verhaal ook een beetje romantiek en dat is fijn voor de afwisseling. 

Na het lezen van de eerste twee boeken van Sebastiaan Koen kan ik wel zeggen dat hij een ware kunstenaar is als het aankomt op de opbouw van een verhaal. Geen een moment heb ik gedacht hmm nu mag er wel weer wat gebeuren of was ik afgeleid. Sebastiaan weet de lezer van begin tot het eind mee te sleuren in zijn verhaal. Dit komt vooral door zijn beeldende manier van vertellen en de opbouw van de personages en de wereld waarin De verhalen van Auruco zich afspelen. 

Achter in het boek vind je wederom een kleine lijst met de betekenis van bepaalde woorden. Erg fijn als je even je geheugen wil opfrissen. Een favoriet personage heb ik nog niet echt. Dat is voor mij vrij uniek want meestal springt er wel een boven de rest uit. Maar omdat Sebastiaan kiest voor meerdere hoofdpersonages waar hij dieper op in gaat is het moeilijk om te kiezen. In een Koninklijk verraad merk je ook echt de groei van de verschillende personages. Ze worden slimmer, sterker of machtiger. Ik ben nu alweer reuze benieuwd naar hoe het verder gaat in deel 3

Mijn recensie van boek drie lees je in juli!

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x