Recensie Ik pleit voor jou! van Marijke Vos

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het tijd voor mijn recensie van het boek Ik pleit voor jou! van Marijke Vos. Ik heb enorm uitgekeken naar dit boek! Ik wilde namelijk al heel lang wat van Marijke lezen maar haar boeken waren er alleen als e-book tot Ik pleit voor jou! Uitkwam dus eindelijk kon ik een boek van Marijke gaan lezen. Nu is het natuurlijk best gevaarlijk een boek te gaan lezen waar je zo enorm naar uit hebt gekeken want vaak vallen ze dan tegen. Maar lieve Marijke Ik pleit voor jou was het wachten waard.

Ik pleit voor jou!

Titel: Ik pleit voor jou! Auteur: Marijke Vos Uitgeverij: Harper Collins Genre: Roman/Feelgood Cijfer: 10

Hier gaat Ik pleit voor jou! over:

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…


Dit vind ik van Ik pleit voor jou!:

Zoals altijd begin ik bij de cover. Van deze cover krijg ik een heerlijk lekker zomers gevoel! de vrolijke kleurtjes en bubbels brengen een lach op mijn gezicht en de titel is heel pakkend. 

Dan het verhaal zelf. Het verhaal wist me van het begin tot het einde te raken. Marijke heeft perfect de wereld in de advocatuur neer weten te zetten, van de borrels tot de zaken. Mijn vader werkte voor een advocaat en sommige dingen waren echt heel herkenbaar. Inclusief de vervelende balletjes van een specifiek advocaten kantoor. 

Hoofdpersonage Janna komt over als een nog beetje onzekere advocate waar alles een beetje bij mis gaat. Ze wil heel graag maar er gebeuren een hoop onverwachtse dingen. Janna liet me regelmatig glimlachen en dan was daar Leo weer de charmante advocaat van de tegenpartij. De flirterige scene’s vlogen je om de oren afgewisseld met een heerlijke dosis humor en een vleugje romantiek. 

Voor mij zijn romantiek, humor en een beetje flirten zeer belangrijk in een feelgood boek. Marijke is hierin in mijn ogen een master. Marijke komt bij mij als persoon ook over als een bubbeld en bruizend type en dit voel ik terug in het verhaal. Gelukkig is het verhaal ook niet al te voorspelbaar iets wat natuurlijk wel een beetje bij een roman hoort. Maar ik vind het prettig als er ook nog wat te raden en fantaseren overblijft en dat is in Ik pleit voor jou! Goed gelukt. 

Eigenlijk heb ik er niks op aan te merken ik had het boek binnen nog geen dag uit en werd er vrolijk van. Ik kan dan ook niks anders dan Marijke een dikke 10 te geven. 

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op  pinterest. Lees hier mijn interview met Marijke Vos.

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Simone
3 jaren geleden

Ik ken deze auteur nog niet, maar lijkt me een heerlijk boek om te lezen!

trackback

[…] kennen we natuurlijk allemaal van haar heerlijke feelgood boeken. Zo las ik bijvoorbeeld het boek Ik pleit voor jou! van haar. Maar wil je nou al haar boeken op je gemak ontdekken neem dan eens een kijkje op […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x