Recensie: De Saffieren Troon van Evi F Verhasselt

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Degene die Bookstamel volgen op sociale media hebben vast al gelezen dat mijn blog volgende maand alweer 2 jaar bestaat. Omdat te vieren geef ik volgende maand een hoop kadootjes weg. Maar ik vond dat ik zelf ook wel een kadootje verdiende. Dus naar lang sparen heb ik mezelf een mooie Nikon Spiegelreflex camera kado gedaan. Ik ben benieuwd of mijn foto’s de komende tijd dus van betere kwaliteit gaan worden. Maar naast spelen met mijn nieuwe camera las ik ook het boek De saffieren troon van Evi F. Verhasselt.

Dat betekend dat het vandaag dus tijd is voor mijn recensie van De saffieren troon van Evi f. Verhasselt. Zitten jullie er klaar voor?

De Saffieren Troon

De saffieren troon kun je hier kopen.

Titel: De Saffieren troon Auteur: Evi F. Verhasselt Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasy Cijfer: 9,5

Hier gaat De Saffieren troon over:

Wanneer de Orde van het Bloed de macht overneemt in Zuid-Terumen, zit er voor Eleanora niets anders op dan het land te ontvluchten. De Bloedridders en hun Magna Mater zien in het elfenras de bron van alle kwaad.

De reis naar Eliflain, het thuisland van haar vader, is vol gevaar. De Rode Hand zit haar op de hielen en het geheime verleden van haar vader roert zich. Eleanora’s vlucht verandert in een zoektocht naar antwoorden. Er is echter één antwoord dat niemand wil geven: haar ware naam.

Dit vind ik van De Saffieren troon:

Ik begin zoals altijd even kort over de cover. In dit geval past de cover perfect bij de titel en ook bij het verhaal. Van mij had het blauw misschien nog iets feller gemogen maar verder vind ik hem top. 

Dan gaan we het hebben over het boek zelf. Als je het hebt over een mooi fantasy verhaal waar van alles inzit dan heb je het over De saffieren troon van Evi F. Verhasselt. Al vanaf het aller eerste moment in het boek word je nieuwsgierig gemaakt naar alles wat er nog gaat komen. 

Eleanora is een personage dat al snel je hart zal veroveren. Eleanora heeft eigenlijk geen idee wie ze echt is. Gaande weg het verhaal komt ze steeds meer te weten over wie ze is en wat ze kan. Maar daarnaast is Eleanora ook een hele sterke elf ze is een echte doorzetter en wil haar vrienden koste wat kost beschermen. 

Een ander personage in het boek Yarbrin, de Doler wist ook mijn hart te veroveren. Het is een stuge man met een hartje van goud. Beide personages krijgen aardig wat op hun dakje tijdens de reis die ze maken. 

De saffieren troon is een boek over jezelf ontdekken, kracht, macht, doorzetten en vriendschap een magisch verhaal wat alles in zich heeft. Van liefde en vriendschap tot spanning en sensatie en dat allemaal overgoten met een vleugje magie en fantasie. Zo kom je in het boek elfen en dwergen tegen en vele andere interessante personages. Daarnaast blijft er nog genoeg te ontdekken over voor het vervolg op dit boek. 

Evi F. Verhasselt heeft voor dit boek ook een eigen taal ontwikkeld voor een aantal woorden. Het fijne is dat je deze woorden allemaal achter in het boek terug kunt vinden. Net zoals een aantal van de personages. Dus ben je nu even kwijt wat of wie er bedoelt word dan blader je gewoon even naar achter in het boek. 

Verder heeft Evi F Verhasselt gewoon een prettige schrijfstijl die lekker makkelijk weg leest en is het verhaal perfect opgebouwd. Soms ging het een beetje snel. daarom krijgt dit boek van mij een mooie 9,5

Bewaar voor later op pinterest.

Recensie evi

Heel veel liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marjolein - Made of Yellow
3 jaren geleden

Fantasy is niet echt mijn genre, maar het is leuk om af en toe eens te lezen waar fantasyboeken dan over gaan!

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Toen ik de voorkant van het boek zag moest ik in eerste instantie meteen aan Het spel der Tronen denken.

trackback

[…] gaat de saffieren troon over […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x