Recept Havermout pindakaas koekjes

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Mijn vriend Martijn en ik proberen weer wat gezonder te gaan leven. Geen gemakkelijke opgave want we zijn echte levensgenieters en houden van lekker eten en snoepen. tja en dan heb je zin in heerlijke chocolade koekjes. Maar echt gezond zijn de chocoladekoekjes in de winkel niet. Dus besloot ik om mijn gezonde havermout pindakaas chocolade koekjes te bakken. Super simpel snel klaar glutenvrij (Mits je glutenvrije havermout gebruikt) en ook nog eens super lekker.

Vandaag deel ik mijn recept voor deze havermout pindakaas koekjes met jullie.

Bewaar voor later op pinterest

Havermout pindakaas koekjes

Ingrediënten:

2 Flinke eetlepels pindakaas (Je kunt gewoon de pindakaas met stukjes noot gebruiken maar wil je de gezonde variant van deze koekjes maken? Kies dan voor een pinda pasta zonder toevoegingen. Deze zijn vaak ook wat smeuïger)

200 gram havermout (Ik gebruik de glutenvrije variant)

2 eieren maat M

een flinke snuf kaneel (Dit is een beetje uitproberen naar eigen smaak)

2 theelepels bakpoeder

75% pure chocolade ongeveer 75 gram (Ik gebruik die van Verkade en neem 2/3 van de reep)

2 flinke lepels honing (Ook hier geld gebruik rauwe honing als je de gezonde variant wil maken)

Hoe maak je het:
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Doe de havermout samen met de bakpoeder in een kom en roer even door.
 • Voeg de honing, eieren, pindakaas en kaneel toe en kneed het tot een mooie deeg bal.
 • Snijd de chocolade in kleine stukjes. Ik zorg altijd voor hele fijne stukjes en wat grovere stukjes.
 • Meng de chocolade door de deegbal en verdeel het deeg in 12 stukjes.
 • Maak van elk stukje deeg een balletje en duw deze plat tot ze ongeveer 1 cm dik zijn.
 • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier
 • Bak de koekjes in 15 minuten gaar.
 • Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster. (De chocolade word niet helemaal hard)

Ik zou zeggen eet smakelijk!
****** Tip wil je nou geen dure pindakaas zonder rotzooi in de winkel kopen? Dan kun je hem natuurlijk ook zelf maken. Mirjam Hart van de blog een goed verhaal heeft een recept daarvoor op haar blog staan. Dit recept vind je hier.

Meer recepten vind je hier

Heb je daarna nog meer inspiratie nodig kijk dan eens hier

Havermout over maak dan eens deze Appel – perzik havermout crumble.

Heel veel liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Lizzie schreef:

  Dit ga ik eens proberen!! Ik wil ook wat gezonde tussendoortjes. Heb al t eea geprobeerd maar dit klinkt ook top!!
  Lizzie onlangs geplaatst…Tips voor mobiel bellen en internet op vakantieMy Profile

 2. Cynthia schreef:

  Oeh! Deze ga ik onthouden! Het klinkt erg lekker! 😍
  Cynthia onlangs geplaatst…5x Me-Time voor Mama (+Winactie!)My Profile

 3. Tessa schreef:

  Deze koekjes zien er erg lekker uit
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Soap & Glory Love at first BlushMy Profile

 4. Sandra schreef:

  Die zien er geweldig uit! Ik ga ze ook eens proberen. Wij proberen momenteel ook gezonder te eten, maar daar horen wel lekkere en gezonde koekjes bij!

 5. MoniqueMichelle schreef:

  Oeeh lekker. Ik ben niet zo van de havermout, maar misschien deze toch maar eens proberen.

 6. Neeltje schreef:

  Ah dit wil ik echt een keer proberen te maken!

 7. rachel schreef:

  jammer dat ik het niet mag want het ziet er heel lekker uit 😀

 8. linda Meester schreef:

  Dat is eigenlijk zeer eenvoudig, dat verrast mij. Wellicht toch eens gaan bakken

 9. nicole schreef:

  Ze zien er lekker uit. Hoeveel calorieën zitten er in zo’n koekje denk je? Dat zou ik graag weten.
  nicole onlangs geplaatst…Nieuwe kleren eerst wassen: doe jij dat? En waarom zou je?My Profile

 10. Oeehhh, zien er lekker uit!

  Ga dit recept eens opslaan en m’n vent eens lief aankijken 😀

 11. Jouvence schreef:

  Dit ziet er erg lekker uit zeg! Dit wil ik wel eens een keer proberen.

 12. Maaike schreef:

  Dat klinkt lekker. Als kind heb ik heel vaak havermout koekjes gemaakt dus misschien leuk om dit recept eens uit te proberen 😉

 13. Halleluja deze ga ik proberen! wat zien ze er goed uit! x
  Stefaan De Winter onlangs geplaatst…Recept | Jules MousseMy Profile

 14. Lizette schreef:

  Oioi, deze zien er lekker uit! En nog redelijk gezond om eens te maken.

 15. Krystle/Batboy schreef:

  Oeh lekker lijken ze mij! 15 Minuten is ook niet lang, ideaal!

 16. Irene schreef:

  Oeh, deze zien er lekker (en een tikkeltje gezond) uit. Ik ben nogal wat aan het bakken de laatste tijd, dus deze ga ik zeker eens proberen!

 17. Felice Veenman schreef:

  lijkt me lekker, het is schat ik in een echt Amerikaans recept. Ik maak gewoon de ongezonde variant met gluten en de hele mikmak!

 18. Amy schreef:

  Wat een leuk, eenvoudig receptje! Dat is wel eens leuk om zelf na te maken. Zelfgebakken koekjes zijn altijd lekkerder dan die uit de supermarkt 🙂
  Amy onlangs geplaatst…VIDEO | Boodschappen uit de Zweedse supermarktMy Profile

 19. laura schreef:

  Door de pindakaas vallen deze koekjes voor mij af qua lekker zijn.

 20. Judith schreef:

  Wat een lekker recept, nu al zin in

 1. 16 september 2020

  […] gezond deze smoothie met havermout. Ook havermout koekjes met pindakaas zijn super lekker en gezond! Een echte […]

 2. 12 januari 2021

  […] Liever een gezond koekje probeer dan eens deze havermout pindakaas koekjes. […]

 3. 13 maart 2021

  […] Probeer ook eens een keer deze Havermout pindakaas koekjes! […]

 4. 15 maart 2021

  […] CHOCOLAT STELLA – PURE CHOCOLADE 80% 3,29 Bij Chocolat Stella geven ze om cacao. Binnen iedere stap van het productieproces denken ze goed na over de keuzes die ze maken en hoe ze daar het mooiste resultaat mee kunnen behalen. En ze geven niet alleen om cacao, maar ook om mensen. Alle Chocolat Stella repen zijn Fair Trade, waarmee ze een eerlijk loon garanderen voor de betrokken cacaoboeren. Deze pure chocolade is lekker om zo een klein stukje van te snoepen maar doet het ook super goed in bananenbrood of deze heerlijke Havermout en chocolade koekjes! […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge