Recensie Schimmenschuw van Johanna Lime

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ik heb inmiddels al aardig wat boeken van Johanna Lime gelezen. Het begon allemaal met de Vergeten vloek serie. Deel 1 en 2 is nog samen geschreven door Marjo en Dinie, helaas overleed Dinie in 2018 en moest Marjo het laatste deel alleen verder schrijven. Dinie was natuurlijk in gedachten wel bij Marjo aanwezig. Johanna Lima beter leren kennen lees dan mijn interview met Marjo hier. Dit keer mag ik Schimmenschuw lezen van Johanna Lime dit was hun eerste boek.

r8Qjs0tA

De kaars op de foto is speciaal voor mijn blog gemaakt door de super lieve igniting imagination. Ik heb heel veel van haar kaarsen maar deze is toch nog steeds wel een van mijn favorieten.

Een prachtig verhaal.

Titel: Schimmenschuw Auteur: Johanna Lime Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat Schimmenschuw over:

Als het zomercircus van Droam in Tulle komt, speelt Kamilia voor waarzegster, maar wanneer ze haar eigen toekomst probeert te zien, wordt ze meegenomen door avatars en valt door een tijdpoort.

Al gauw blijkt dat Kamilia in een ver verleden terecht is gekomen, op Chyndyro, op een zusterplaneet van Laskoro. Ze wordt naar de matriarch gebracht en krijgt in de tempel te horen dat ze door zeven landen moet reizen om zeven punten van een ster te verzamelen. Deze zevenster vormt de sleutel voor de enige tijdpoort die op Laskoro bestaat. Er liggen onmogelijke opdrachten op haar te wachten.

Dan krijgt ze ook nog eens te maken met geesten van draken die haar tegen werken. Kamilia wordt in haar zoektocht geholpen door enkele trouwe vrienden en ontdekt dat ze een speciale magische gave bezit. Maar is dat genoeg om de opdrachten te vervullen en naar huis terug te keren?

Dit vind ik van Schimmenschuw:

Ik begin zoals altijd even kort met de titel en de cover. De titel vind ik erg goed gekozen. Als je het verhaal hebt gelezen snap je hem helemaal. De cover met de kristallen bol vind ik ook erg mooi en het oranje met groen/blauw valt lekker op in de winkel

Dan het verhaal zelf. Schimmenschuw speelt zich af voor De vergeten vloek trilogie en is het eerste boek van deze auteurs. Schimmenschuw leest net als de andere boeken van Johanna Lime lekker weg. Ik kan niet merken dat het hier om een debuut boek gaat en dat vind ik fijn. Wat ik wel wat jammer vond is dat het boek niet wat dikker was. 

In het boek moet Kamilia het hoofdpersonages namelijk langs de 7 dynesties opzoek naar de 7 punten van een ster waarmee ze weer thuis kan komen. Tijdens haar reis langs deze dynsesies maakt ze een hoop vrienden. In elke plaats of stad leren ze weer wat nieuwe mensen kennen. Echter doordat het boek zo vlot is geschreven vond ik de zoektocht naar de punten soms iets te snel gaan. Je leerde sommige bij – personages niet kennen en dat vond ik wel jammer.

Verder heb ik eigenlijk geen minpunten aan dit verhaal kunnen ontdekken. De verhaal lijn zit prima in elkaar. Het is niet te voorspelbaar en je kunt lekker vlot doorlezen. Het personage van Kamilia vind ik erg interessant en ook van een aantal van de bij- personages die haar de hele weg vergezellen zoals opa Nico en Robin. Er komen genoeg magische aspecten voor in het boek en een aantal fabeldieren – Figuren. 

Ben je net als ik een fantasy lover dan raad ik je dit boek zeker aan. Daarom krijgt het een mooie 9,5 van mij.

Heel veel liefs, Melanie

 

*** voor deze recensie heb ik een recensie exemplaar mogen ontvangen dit veranderd echter niks aan mijn mening. Want zowel de auteurs als de uitgevers verwachten een eerlijke mening van mij ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lizzie
3 jaren geleden

Wauw een 9,5! Dat is niet verkeerd. Leuk!
Lizzie onlangs geplaatst…Tips voor mobiel bellen en internet op vakantieMy Profile

trackback

[…] hier de recensie op Bookstamel op Bookstamel […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x