Over de boeken van Oli Veyn

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het tijd om het te gaan hebben over de boeken en verhalen die Oli Veyn heeft geschreven. Dat zijn er inmiddels best wel veel, een aantal zijn er uitgegeven als boek, een aantal staan in een bundel en nog een paar vind je op Wattpad. 

Tijd om maar eens te gaan beginnen.

9200000112333559

Ik begin met Wederzijds verlangen dit is het aller eerste Godijntje van uitgeverij Godijn Publishing. Deze Godijntjes zijn mooie verhalen in een kleine uitgave. De godijntjes hebben verschillende genres, maar het Godijntje van Oli Veyn is een heerlijke feelgood. 

Dindi zit op het verkeerde feest, haar vriend Rens laat haar alleen voor Blondie en ze zit opgescheept met enge Jaap die steeds met haar wil dansen. Door Gijs, de woest aantrekkelijk jongen met gangsterhoed, wordt het toch nog een leuke avond, die anders eindigt dan ze had verwacht.

544x840 In Brave New Love kun je ook een verhaal vinden geschreven door Oli Veyn. Naast Oli werken er nog 9 andere auteurs mee aan deze bundel. Dit is een Ya bundel over diversiteit. 

Durf jij jezelf te zijn?

Wat als je de krachten van het vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als de enige manier om jezelf te zijn betekent dat je in opstand moet komen tegen alles wat je hebt geleerd?

In de bundel Brave New Love laten tien Nederlandse YA-auteurs met hun verhalen zien dat diversiteit belangrijk is. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je daardoor een vleugje magie in je leven kunt toelaten.

519x840 De orde van de poortwachters is het boek waar ik persoonlijk het meeste naar uitkijk. Dat komt waarschijnlijk omdat dit een ya fantasie verhaal is en ik daar enorm van hou. Jullie raden het al dit is dan ook het boek dat ik ga lezen voor mijn recensie volgende week. 

Hier gaat de poortwachters over: Overal in de wereld staan poorten en erebogen.

Stel dat ze gebouwd zijn met een reden?

Wat gaat er schuil achter deze poorten?

En is er iemand die de wacht houdt?

Nadat Nido in aanraking komt met de geheime Orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding, raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.

*** Let op het volgende boek kan spoilers bevatten want dit is het tweede deel van de Poortwachters serie ***

544x840 (1) De orde van de poortwachters Dissociatie is het vervolg op De orde van de poortwachters. Ik hoop deze snel na het eerste deel te kunnen gaan lezen.

Hier gaat De orde van de poortwachters dissociatie over:

In dit tweede deel raakt Nido nog dieper verstrikt in een web van macht, liefde en vriendschap.

Nido komt steeds meer te weten over de wrede wereld van de Orde en de verschillende dimensies als ze terugkeert naar Stonehenge. De gevaren en de problemen zijn alleen maar groter geworden en ze moet iets ondernemen om haar lot te veranderen. Terwijl Nido zich probeert staande te houden in een doolhof van politiek, religie en macht, komt alles wat ze lief heeft in gevaar. Ze moet keuzes maken om haar vrienden te beschermen, maar ze betaalt daarvoor een hoge prijs.

98297359_2886783818084017_3814585443144433664_n Tot slot nog een verhaal waarmee Oli Veyn een watty award won vorig jaar. Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Dit boek is al schrijvend gepubliceerd op wattpad en kun je daar dus lezen. Hier gaat het verhaal over.

Zes hofdames van de koningin worden vervloekt en verbannen uit de stad om te leven als swanettes in de natuur. Alleen in het zilveren licht van de volle maan wisselen de swanettes terug naar hun eigen lichaam.
Als de koningin overlijdt, verbiedt de koning alle magie. Hij geeft opdracht al het magische te vernietigen als boetedoening voor de dood van zijn vrouw. De swanettes nemen risico’s om de lunarsteen te bemachtigen, de enige mogelijkheid om de vloek te verbreken, maar worden gevangen genomen door de valkeniers, een speciale legereenheid van de koning, om te worden geëxecuteerd.
Als het land wordt aangevallen door de boze Magianer Zwarik, kan de koning niets anders dan zijn valkeniers bevelen samen te werken met de swanettes om zijn land te beschermen. In een strijd op leven en dood worden de zes gedwongen te vechten voor een koning die hen haat.

Nou volgens mij hebben jullie zo wel een goed idee over de verhalen die Oli Veyn heeft geschreven. Volgende week kun je dus mijn recensie lezen van De orde van de poortwachters.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodi
3 jaren geleden

Wederzijds verlangen is echt een boek voor mij al moet ik zeggen dat ik na dat ik het claiming ritueel heb gelezen ook steeds meer van de fantasie boeken ben ( wat ikdus helemaal niet had verwacht) dus de orde van de poortwachters lijkt me ook wel wat! Ik zet ze op mijn lijstje te lezen boeken!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Lodi

Oooh wat leuk dat je het claiming ritueel hebt gelezen. Ik vond dat boek echt geweldig. De auteur is bezig aan het vervolg ik kan niet wachten tot die uit komt. Ik laat je natuurlijk weten wat ik van de poortwachters vond. Persoonlijk vind ik het altijd super leuk om boeken te lezen die net buiten mij normale genre vallen

VerKlaproos
3 jaren geleden

Kende deze serie nog niet maar zo te lezen helemaal mijn ding. Je weet het zo te schrijven dat ik zin krijg om ze te lezen!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  VerKlaproos

Wat een mooi compliment dankjewel

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x