Over de boeken van Evi F. Verhasselt

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag gaan we het hebben over de boeken van Evi F. Verhasselt. Evi heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan. Dus kunnen we ze gezellig alle drie behandelen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie favorieten fantasy boeken.

550x799  Ik begin met het aller eerste boek van Evi F. Verhasselt. De tranen van Tataneh. Dit boek kwam in 2014 uit. 

Tataneh mag van vader in de Wereldkamer helpen bij het scheppen van een nieuwe planeet. De onverdeelde aandacht die hij haar schenkt, schiet haar broer in het verkeerde keelgat en in een vlaag van jaloezie besmet hij de planeet met drakeneieren. Moeder moet eraan te pas komen om de draken in slaap te brengen en een ramp te voorkomen. Na duizend jaar worden de moordzuchtige draken uit hun slaap gewekt door prins Abromar en magister Gatorro. Het is nu aan een handjevol helden, waaronder een blinde elf, een eekhoorn en een krankzinnige zieneres, om voor redding te zorgen. Maar of zij garantie kunnen bieden op een goede afloop? 

550x764 Na De tranen van Tataneh. Bleef het even stil omtrent Evi F. Verhasselt. Maar in 2017 kwam ze met haar tweede boek. Dit boek is onderdeel van de serie De laatste erfgenaam. Dit is ook het boek wat ik ga lezen voor mijn recensie. Ik moet zeggen dat ik de cover van dit boek al heel erg tof vind.

Maar hier gaat De Saffieren Troon over: Het boek begint met een volle maan. Een rode, volle maan. Een Bloedmaan… Wanneer de Orde van het Bloed de macht overneemt in Zuid-Terumen, zit er voor Eleanora niets anders op dan het land te ontvluchten. De Bloedridders en hun Magna Mater zien in het elfenras de bron van alle kwaad. De reis naar Eliflain, het thuisland van haar vader, is vol gevaar. De Rode Hand zit haar op de hielen en het geheime verleden van haar vader roert zich. Eleanora’s vlucht verandert in een zoektocht naar antwoorden. Er is echter één antwoord dat niemand wil geven: haar ware naam.

550x785 Het volgende boek van Evi F. Verhasselt is haar nieuwste boek en het tweede deel in de serie De laatste erfgenaam. *** Let dus op deze tekst kan spoilers bevatten *** Ook dit deel van de serie ga ik lezen voor een recensie volgende maand.

Hier gaat De Smaragden Troon over: De kist sloot me in. Het was aardedonker. En ik was nog nooit zo misselijk geweest. Na een woelige tocht over het Nauw, zet Eleanora voet aan wal in Thrill, de hoofdstad van Eliflain. In haar eentje probeert ze zich te redden, maar al snel wordt duidelijk dat ze een pion is in een spel waarvan ze de regels niet kent. Terwijl een nachtmerrie haar tot aan de rand van de vergetelheid brengt en haar onvermoede krachten angstwekkende proporties aannemen, moet Eleanora tot het uiterste gaan om haar ware naam te redden. In De Smaragden Troon, het tweede boek in de serie De Laatste Erfgenaam van Evi F. Verhasselt maakt de lezer kennis met het thuisland van de Ilf, waar Eleanora meegesleurd wordt in een kluwen van intriges. Wat is het geheim van de Ouden? Welke rol speelt Eleanora in dit mysterie? En wie zal er zetelen op de Smaragden Troon?

Zoals jullie kunnen zien ben ik erg benieuwd naar de serie De laatste erfgenaam. Ik kan dan ook niet wachten om deze te gaan lezen. Kom je volgende week terug om mijn recensie van de Saffieren Troon te lezen?

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Wil je eerst meer te weten komen over de boeken van Evi lees dan mijn blog over haar boeken hier. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x