Interview met Lotte van den noort

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Alweer ruim een jaar geleden mocht ik Lotte van den Noort interviewen voor mijn blog. Toen was haar boek Typewriter net uit. Inmiddels zijn we een jaar verder en is er heel wat gebeurd op boeken gebied met Lotte. Tijd dus om eens te gaan kijken hoe het nu met Lotte van den Noort is.

De boeken van Lotte van den Noort kun je hier kopen. Mijn recensie van Bloedjuweel kun je hier lezen. 

Hoe is het nu met Lotte van den Noort interview.

Leuk dat je even tijd vrij kon maken voor een nieuw interview! Volgens mij moet ik beginnen met je te feliciteren. Je tekende namelijk onlangs een contract bij uitgeverij Hamley Books. Hoe ben je bij deze super toffe uitgeverij terecht gekomen? Voor jou maak ik altijd tijd vrij, want ik vind het super wat je allemaal doet voor de auteurs van eigen bodem.

En heel erg bedankt, ik kan het nog steeds niet geloven.
Ik denk dat het rond de maand oktober (2019) was dat ik mijn manuscript naar Hamley Books stuurde. Dit was het manuscript van Bloedjuweel. Sandra (de uitgever) belde me toen op om mij te vertellen dat ze het goed vond geschreven en ook een leuk verhaal vond, maar ze durfde het niet uit te geven omdat het onderwerp en de setting nog zo onbekend zijn hier in Nederland en België, dat ze niet zeker wist of het verhaal het goed zou doen. Ze vroeg me toen of ik meer werk had liggen, want ze was wel weg van mijn schrijfstijl.

De uitgeverij Wolf & Dragon is gestopt, dat is de uitgever waar Typewriter is gepubliceerd. Ik heb mijn rechten teruggekregen dus ik kon Typewriter naar Hamley opsturen, met een tweede idee voor nog een nieuw boek: Unsinkable. Ik tekende een paar maanden terug dus twee contracten! Voor Typewriter, die de nieuwe naam “Unwritable” gaat krijgen en voor Unsinkable.

Momenteel doe je onderzoek naar de Titanic voor het boek dat je uitgaat geven bij Hamley. Al je boeken hebben wel iets met de oudheid te maken. Wat vind je zo bijzonder aan het verleden? Het onderzoek is inmiddels klaar en de eerste versie van het manuscript ook! Die eerste versie ligt nu bij de proeflezers en bij mijn uitgever.

Ik weet niet wat het is met historische verhalen, maar ik ben verliefd op historie! Mijn moeder zegt altijd dat ik een oude ziel heb. Ik heb al een fascinatie met de geschiedenis voor zolang ik me kan herinneren. Het verleden is bekend, maar ook zo mysterieus. Ik hou van de jurken die ze vroeger droegen, de mooie pakken, kostuums. Ik hou van de goede en beleefde manieren waarop mannen en vrouwen met elkaar communiceerden. Zo romantisch, maar ook zo… intrigerend.

Ooh wacht even misschien is het handig als je jezelf eerst even voorstelt aan de lezers die jou nog niet kennen.

Bijna vergeten inderdaad!

Nou, hallo lezers van Bookstamel! Mijn naam is Lotte van den Noort, ik ben 24 jaar oud en ik schrijf boeken, vooral historische YA-boeken. Naast schrijven hou ik ook heel erg van lezen, schilderen, zingen, series kijken en de Aziatische cultuur.

In het voorjaar van 2021 verschijnen mijn twee boeken bij Hamley Books. Ik ben super blij. Tien jaar geleden verscheen mijn eerste boekje bij Boekscout en nu, na tien jaar, komt mijn droom ein-de-lijk uit!

Ik ben eigenlijk wel benieuwd onlangs verscheen je nieuwste boek Bloed Juweel. Dit boek heb je uitgegeven onder eigen beheer. Waarom heb je er voor gekozen dit boek te lanceren zonder uitgever? Ik heb deze vraag al beantwoord een paar vragen terug.
Ik denk dat het rond de maand oktober (2019) was dat ik mijn manuscript naar Hamley Books stuurde. Dit was het manuscript van Bloedjuweel. Sandra (de uitgever) belde me toen op om mij te vertellen dat ze het goed vond geschreven en ook een leuk verhaal vond, maar ze durfde het niet uit te geven omdat het onderwerp en de setting nog zo onbekend zijn hier in Nederland en België, dat ze niet zeker wist of het verhaal het goed zou doen.”

Maar goed, ik wilde hem per se uitbrengen, want mijn hart en ziel zitten in dit verhaal. Uitgeven in eigen beheer leek me ook heel erg leuk om te doen, omdat ik dan alles zelf kon kiezen, ontwerpen en regelen. Vooral omdat ik heb gezien hoe mooi de boeken in eigen beheer van Emma Anna zijn. Daardoor kreeg ik extra zelfvertrouwen om Bloedjuweel in eigen beheer uit te geven!

Wat is eigenlijk het mooiste land dat je zelf al eens hebt bezocht. Sinds 2016 ben ik geobsedeerd met K-POP en K-Drama. Ik bezocht Koreaanse concerten met mijn vriendinnen en na twee jaar (in 2018) gingen we eindelijk naar Zuid-Korea op vakantie. Ik wilde over dit land schrijven en vooral over de geschiedenis, want juist de geschiedenis is zo mooi en interessant.

En het mooiste land waar ik ben geweest is dan ook Zuid-Korea. De natuur daar… wauw. Het is niet te beschrijven. Geen woorden voor.

In het boek komen ook 2 broers voor een is een bastaard prins en de ander is zijn oudere broer die de erfgenaam is van de kroon. Als jij nou vroeger in een paleis terecht was gekomen. Wat was dan jou rol geweest. Ik hóóp dat ik van adel zou zijn geweest, want wauw, die klederdracht! Maar ik denk dat ik een kamermeisje of dienstmeisje zou zijn geweest. Misschien nog wel een lagere rang, een meisje dat de kleding wast. Ik ben iemand die het namelijk niet zo erg vind om te werken of om anderen het hof te maken. Ha, ha. Maar dromen mag altijd, toch?

Heb je voor Bloed Juweel ook veel research moeten doen? Gek genoeg, niet. Dat komt denk ik omdat ik héél veel Koreaanse series heb gezien die zich afspelen in de Joseon tijd (de tijd waarin Bloedjuweel zich afspeelt) dus ik wist al het een en ander. Eigenlijk weet ik er te veel van dat het niet meer gezond is. Dat krijg je ervan als je ergens door bent geobsedeerd, ha ha.

Wel moest ik onderzoek doen naar de ministers, want dat zijn er altijd zo veel, niet normaal!

Volgende week komt mijn recensie van Bloed Juweel online maar waarom zouden mijn lezers juist dit boek moeten gaan lezen?Omdat dit een verhaal is dat je niet vaak tegenkomt. Cliché antwoord? Dan probeer ik je hiermee over te halen: Een land waarover je (bijna) nooit leest, in een YA-jasje. Liefde, verraad, familie, vriendschap, het heeft het hele pakket. Je leert hier hoe Korea vroeger was, hoe de mensen waren, hoe de hiërarchie was en dat komt gepaard met een super spannend verhaal. Een meisje en een jongen, van verschillende afkomst, hoe gaat dat in hemelsnaam aflopen?

Is er trouwens een favoriete plekje waar je graag aan je boeken werkt? Heel simpel: aan mijn bureau op mijn kamer, omringd door boeken!

Heb je eigenlijk zelf auteurs waar je een groot voorbeeld aan neemt? Of waarvan je denkt wauw die zijn echt goed. Cassandra Clare en Lauren Kate waren mijn grote voorbeelden toen ik echt serieus begon te schrijven, dat is ongeveer 5 jaar geleden, het moment waarop ik besefte dat ik iets wilde bereiken in de auteurswereld.

Sinds twee jaar is dit Chinouk Thijssen geworden. Ik aanbid die vrouw. Zo sterk, sociaal, lief, open en wat een doorzetter. Chinouk was degene die me aanraadde om een account op Instagram aan te maken om mezelf meer in de boekwereld te mengen. Ik zie haar als een soort mentor. Ik ben heel blij met die mentor ha ha!

Wat zou je nog graag willen leren op het gebied van schrijven?Uhm… Nou vraag je me wat. Ik moest hier even over nadenken, want iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen schrijfstijl. Ik denk dat ik nog wel wat moeite heb met de term: show, don’t tell. Ik bewonder ook de auteurs die prachtige zinnen op papier kunnen zetten als ze een heel simpel object omschrijven. Luna van Roosen is hier een heel goed voorbeeld van. Haar zinnen zijn zo mooi verwoord.

Ik vind de titel Bloed Juweel echt super mooi hoe is deze titel ontstaan? Dank je! Nou, eigenlijk kan ik hier niet al te veel over zeggen want ik ben iemand die haar titels kiest op basis van de spoilers in het verhaal. Ik kies het liefste voor titels waarbij je aan het begin denkt: waar slaat deze titel in hemelsnaam op? En dan op het einde of halverwege het boek wordt alles duidelijk. Dan vind ik het leuk om berichten te krijgen van mensen die dan helemaal omver zijn geblazen, ha ha.

Ik kan wel zeggen dat Haejoo (de naam van het meisje) kan worden vertaald in juweel. Dus juweel slaat op een van de personages. Bloed, tsja… Daar moet je achter zien te komen!

Hopelijk hebben jullie weer genoten van dit interview met Lotte van den noort. Lotte nogmaals super bedankt en ik ga snel je boek lezen 🙂

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mitchel Kleuver
3 jaren geleden

Super leuk interview met Lotte! Ik ben nog steeds benieuwd naar haar boek(en) en hoop dat ik er snel eentje mag lezen. Wat kun jij ook goede vragen stellen 😉

Mitchel Kleuver onlangs geplaatst…Autisme en rituelen zijn écht onafscheidelijkMy Profile

trackback

[…] Lotte van den Noort ken ik inmiddels al een tijdje. Ik leerde haar kennen op instagram toen haar eerste boek uit kwam. Inmiddels zijn we al weer een hele tijd verder en verscheen het boek Bloedjuweel. Ik wilde dit boek erg graag lezen want het vorige boek van Lotte vond ik erg goed. Maar voordat ik het boek ging lezen mocht ik Lotte nog een keer interviewen. Dat interview kun je hier lezen. […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x