Recept voor Snelle zomerse Salades

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Snelle Zomerse Salades ik ben er gek op! Ik ben sowieso een groot fan van Salades in de zomer. De ene keer maak ik een super uitgebreide salade dan weer een simpele snelle die zo klaar is. Salades zijn voor mij echt ideaal omdat je eigenlijk altijd wel wat ingrediënten in huis hebt liggen waar je een salade van kan maken. Mijn Snelle zomerse salades zijn ook op deze manier ontstaan. Ik had zin in een frisse salade maar ik had geen zin om naar de winkel te gaan. Fruit heb ik altijd wel in huis dus mijn uitgangspunt was een heerlijke frisse groene appel. 5 minuten later stond mijn frisse salade met geitenkaas op tafel. Dit recept is hier in huis inmiddels een grote favoriet.

De recepten voor de Snelle Zomerse Salades:

Ik begin met deze heerlijke frisse salade met geitenkaas. Slechts 4 ingrediënten en klaar in een handomdraai.

Snelle Zomerse Salade

Salade met geitenkaas. (2 Personen)

Ingrediënten:

Een zak Veldsla (125, gr)

Een pakje geitenkaas met honing (Ik neem altijd die van jumbo)

Rauwe walnoten ( Ongeveer 1 handje per persoon)

2 Golden delicious appels

Hoe maak je de Salade: 

Verdeel de Veldsla over 2 grote borden.

Snijd de appels in kleine stukjes en verdeel over de twee borden.

Verkruimel per bord drie schijfjes geitenkaas met honing

Tot slot snijd of breek je de walnoten in kleinere stukjes en deze strooi je over de salade heen.

TKCfbM9Q

De tweede salade die ik met jullie wil delen is een zomerse vissalade

Zomerse vissalade ( voor 2 personen)

Ingrediënten:

1 Zak veldsla

1 rode uit

250 gram vers gerookte zalm (o,a verkrijgbaar bij de jumbo)

1 blikje tonijn

pot augurken

Honing mosterd dressing

Zo maak je de vissalade:

Verdeel de veldsla over 2 borden.

Haal met een vork de gerookte zalm uit elkaar en verdeel ook over de 2 borden

laat de tonijn uitlekken en verdeel deze over de borden.

Snijd vervolgens 4 augurken en de rode ui in kleine blokjes. Verdeel dit ook over de borden.

Druppel er wat van de honing mosterd dressing over heen en klaar is kees.

Deze salades zijn dus ideaal als je eens een keer geen zin hebt om te koken. Ik maak het liefste altijd alles vers maar in dit geval koos ik voor een kant en klaar dressing. Omdat iedereen wel eens van die dagen heeft dat je geen zin hebt om het zelf te maken. Maar lekker in de zon een goed boek wil lezen. 

Bewaar voor later op pinterest

salade

Liefs, Melanie

Meer recepten vind je hier. Heb je nou niet genoeg aan mijn snelle zomerse  salade recepten Neem dan eens een kijkje in het boek. Salades en Dressings.

Heel veel liefs, Melanie 

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding. ***

 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. met een lekker slaatje heb je direct men aandacht! klinkt lekker en wil ik zeker ook is proberen!
  Stefaan De Winter onlangs geplaatst…Recept | AlbondigasMy Profile

 2. Lizette schreef:

  De salade met geitenkaas eet ik ook regelmatig en vind ik zo lekker! Vooral met het warme weer hou ik wel van frisse salades als lunch. Met een beetje honing en tijm als dressing maak ik wel eens variatie.

 3. rachel schreef:

  krijg nu gelijk trek in een salade met geitenkaas!! heerlijk!! ik maakte regelmatig een salade met geitenkaas maar nu helemaal niet meer en waarom weet ik niet. misschien toch maar weer een keer maken het weekend 😀
  rachel onlangs geplaatst…Zachte handenMy Profile

 4. Beauty By Bibi schreef:

  De eerste salade lijkt me heerlijk en het is makkelijk. Thx voor t delen!

 5. VerKlaproos schreef:

  Die geitenkaas salade ga ik zeker maken zodra de zon weer schijnt! 😎

 6. Wendy schreef:

  Jummieeeee! Die ga ik maken! Ziet er echt te lekker uit. Bedankt voor het delen van je recept!

 7. Dhini schreef:

  Love salade. Ze zien er lekker uit maar is de eerste salade zonder sausje erbij?

  • Bookstamel schreef:

   Dat klopt de geitenkaas zorgt al voor het romige en doordat er ook al honing inzit is dit niet echt nodig. Wil je er toch nog een dressing bij doen. Maak dan een mengseltje van een beetje rauwe honing met Tijm dat is echt heerlijk. Dat geit ik er overheen als ik hem met geitenkaas zonder honing maak.
   Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Evi F. VerhasseltMy Profile

 8. Manon schreef:

  Ik kan alles eten met elk weer gelukkig, haha.
  Manon onlangs geplaatst…Nivea Fresh BlendsMy Profile

 9. Sherry schreef:

  Yammie dat ziet er super lekker uit. Ik krijg zo trek in de avond.
  Sherry onlangs geplaatst…Interview met endometriosepatiënt Tamara SmitMy Profile

 10. Felice Veenman schreef:

  ik heb nooit de combinatie zalm en tonijn aangedurfd, misschien toch eens proberen

 11. Gabrielle schreef:

  Klinkt ontzettend lekker, walnoten vind ik heerlijk door een salade maar geitenkaas is geen favoriet. Daarom zou ik kiezen voor feta.
  Gabrielle onlangs geplaatst…Accommodatie tip Monts Jura: skiën in FrankrijkMy Profile

 12. Anvanassche schreef:

  Top! Uitgeprint en in mijn map gestoken met lunchideetjes om mee te nemen naar het werk 🙂

 1. 10 februari 2021

  […] ik echt genieten van een lekkere salade. Eerder deelde ik met jullie al 2 recepten voor lekkere en snelle zomerse salades en het recept van een heerlijke keto kipsalade. Vandaag is het de beurt aan mijn favoriete maaltijd […]

 2. 30 maart 2021

  […] je nou wel zin in salade maar niet in deze aardappelsalade probeer dan eens mijn snelle zomerse salades. Binnen 5 minuten op tafel en super […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge