Interview met Mirjam Mous

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Alweer een hele tijd geleden deed Mirjam Mous mee met de blogs van eigen bodem. H@ck-het instituut was toen net uitgekomen. Inmiddels is het vervolg op dit toffe boek uitgekomen. Tijd dus om eens te gaan kijken hoe het nu met Mirjam Mous is.

Mirjam Mous

Laat ik maar met de deur in huis vallen. Ik zag op facebook een te gekke cover voorbij komen van de Duitse versie van H@ck. Hoe vind je het dat H@ck nu ook daar te lezen zal zijn? Hoe meer lezers, hoe liever. Heel fijn dus! Maar ik ben er stiekem al wel een beetje aan gewend. Mijn thrillers zijn allemaal in het Duits vertaald.

H@ck – de kolonie gaat verder waar deel 1 is gestopt. Maar had je ooit kunnen bedenken toen je aan H@ck begon dat de wereld er nu zo anders uit zou zien? Die fantasie heb ik al eerder gehad, toen ik mijn thriller Virus schreef. Maar het is wel wrang dat hij nu echt is uitgekomen.

In H@ck – de kolonie Komen Holden en zijn zus Prissy tegen over elkaar te staan. Vond je het lastig om broer en zus tegen over elkaar te zetten? Nee, juist niet. De confrontatie zorgt voor een spannende situatie. En het is veel gemakkelijker om iets spannends te beschrijven dan een scène zonder wrijving of problemen.

Hoe zijn de personages van Holden en Prissy eigenlijk tot stand gekomen? Ik ben vrij keurig. Houd me bijna altijd aan de regels, zoals Prissy. En net als zij heb ik een grote liefde voor moderne kunst. Maar ik ben niet volgzaam als ik iets onrechtvaardig of dom vind en blijf altijd zelf nadenken. Net als Prissy, toen ze niet meer onder invloed was.

Holden moest een tegengesteld karakter worden, anders creëer je geen spanning. Dus overtreedt hij juist wel de regels. Toch lijkt ook hij verder erg op mij. Zijn interesse voor de natuur en de bijzondere band met zijn vader. En niet te vergeten: zijn verantwoordelijkheidsgevoel.

Naast het net verschenen H@ck komt er volgende maand nog een leuk boek van jou uit Besties voor altijd. Voor welke doelgroep heb je dit boek geschreven? Het is een herziene bundeling van mijn Maffe Meiden-serie. Geschikt voor meiden van tien tot en met twaalf, en alle andere lezers die van vrolijke en grappige verhalen houden. Zeker in deze tijd een aanrader, denk ik.

Kun je misschien ook in het kort vertellen waar dit boek over gaat? Teddie en Maud zijn hartsvriendinnen. Maud kan gewoon lopen, maar Teddie niet. Ze heeft haar rolstoel de Tedmobile genoemd, naar de Batmobile van Batman, want ze is gek op actiefilms. Voor Maud en Teddie is de Tedmobile de gewoonste zaak van de wereld. Net als zo veel meiden gaan ze shoppen, babysitten, dansen, schaatsen en worden ze verliefd.

We hebben het de vorige keer al een beetje over jou manier van schrijven gehad. Maar ik ben ook wel heel benieuwd naar wat je nou het moeilijkste vind aan het schrijfproces. Want voor een idee in je hoofd een boek in de winkel word gebeurd er natuurlijk een hele hoop. Mijn onzekerheid overwinnen en niet wekenlang blijven hangen bij een bepaalde zin of alinea. Door durven gaan. En een sterk begin verzinnen, waarmee je de lezer meteen het verhaal in sleurt. Het begin is het moeilijkste, merk ik nu ook weer.

Je hebt natuurlijk al best veel bereikt op het gebied van schrijven, Je boeken worden in meerdere landen uitgegeven, Boy 7 is verfilmd en dan heb ik het nog niet eens over het aantal boeken dat op jou naam staat. Is er nog iets dat je heel graag zou willen bereiken op het gebied van schrijven? Ik zou heel graag een keer het kinderboekenweekgeschenk schrijven. Ook lijkt het me leuk om de Jonge Jury te winnen. Twee zaken, die ik niet zelf in de hand heb.

Is er nog een onderwerp waar je graag over zou willen schrijven?Ik heb geen lijstje met onderwerpen. Het is maar net wat er in mijn hoofd opkomt of wat er in de wereld gebeurt.

Welke boeken kunnen we in de toekomst van jou gaan verwachten. Geen idee, eerlijk gezegd. Het plan was een boek voor jongere kinderen, maar misschien gaat het toch een YA worden… Ik ben nog zoekende.

Dankjewel Mirjam Mous voor het beantwoorden van mijn vragen. Tijd om de lezers nog even uitgebreid te gaan vertellen over H@ck- de kolonie.

Maar voor ik over H@ck de kolonie ga schrijven kan ik jullie misschien beter eerst even de link geven naar de recensie van H@ck zodat je ook kunt lezen waar het eerste deel over gaat. Die recensie kun je dus hier gaan lezen.

En dan snel door met H@ck de Kolonie die ook weer een geweldige cover heeft. Maar goed hier gaat het razendpannende vervolg op de futuristische thriller H@ck – Het instituut over:


Holden en zijn zus Prissy leven in de nabije toekomst. Vroeger dreigde de aarde ten onder te gaan aan de klimaatverandering die natuurrampen en voedseltekorten veroorzaakte. Inmiddels lijken alle wereldproblemen opgelost, maar er gelden strenge wetten om ervoor te zorgen dat dat ook zo blijft.
Toen Holden de regels overtrad, werd hij naar het Cliffton Instituut gestuurd, waar hij steeds meer over de ogenschijnlijk ideale samenleving ontdekte. Uiteindelijk zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen en is het plaatje compleet. Holden beseft dat de mensheid groot gevaar loopt. Hij moet Prissy en haar hackervrienden zien te stoppen voor het te laat is. Maar kan hij hen overtuigen van zijn gelijk? Prissy weet zeker dat ze de nieuwe leiders gaat ontmaskeren en laat zich dat niet zomaar uit het hoofd praten. Broer en zus denken allebei de waarheid te kennen en komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie heeft er gelijk? De gevolgen zullen niet te overzien zijn als ze achter de verkeerde vijand aan gaan…

In dit razendspannende vervolg op H@ck – Het instituut volgt eindelijk de langverwachte ontknoping.

Ik heb het instituut helaas zelf nog niet kunnen lezen, maar hoop daar snel verandering in te brengen want ik ben reuze benieuwd naar het vervolg op H@ck. Natuurlijk kunnen jullie ook weer een recensie van mij verwachten, zodra ik het boek gelezen heb.


Liefs, Melanie

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jasmina
Jasmina
3 jaren geleden

Leuk om je zo een beetje te leren kennen,Mirjam

rachel
3 jaren geleden

leuk om weer een nieuw gezicht te leren kennen 😀

nicole
3 jaren geleden

Geweldig zeg als je boeken vertaald worden en ook buiten Nederland worden gelezen dus!
nicole onlangs geplaatst…Waar is dat feestje?My Profile

trackback

[…] Lezers van Bookstamel , Ik vertelde jullie pas al dat Mirjam Mous een nieuw boek uit heeft gebracht namelijk H@ck . En ik had de eer om dat boek te mogen lezen . […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x