Dit las ik in Mei

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is inmiddels al weer 2 juni. Tijd dus om jullie mee te gaan nemen langs de boeken die ik in Mei heb gelezen. Mei was best een lastige maand voor mij er gebeurde prive best wat lastige dingen. Maar volgens mij heeft dat uiteindelijk mijn leesflow niet zo heel erg beïnvloed. Maar goed daar zullen we achter komen zodra we gaan beginnen met het opsommen van mijn gelezen boeken. Het is me deze maand weer gelukt om 80% boeken van eigen bodem te lezen en daar ben ik super trots op. Helaas zat er deze maand 1 boek bij wat ontzettend tegen viel. Ik geef graag voldoendes maar dit boek kon ik helaas niet hoger geven dan een 5

Aantal Boeken: 12

Nederlandstalige Boeken: 10

Engelstalige Boeken: 2

Laagste Cijfer: 5

Hoogste Cijfer: 10

Meest verrassende of bijzondere boek dat ik in Mei heb gelezen is: Een rijk in verval van Sebastiaan Koen.

Mijn grootste wens Ik begon deze maand met een vertaald boek. Het boek is geschreven door Lucy Dillon. Lucy is een Britse auteur die inmiddels al aardig wat romans op haar naam heeft staan. Niet zo gek want haar boeken zijn echt heerlijke romantische boeken om te lezen op een warme zomerdag. Mijn grootste wens gaat over Eva en Caitlin.

Eva ontdekt na de dood van haar man hoeveel ze voor hem heeft opgegeven. Haar nichtje Nancy heeft na het vertrek van haar vader geen woord meer gesproken. Onverwacht vinden ze steun bij elkaar.

Eva voelt zich verloren zonder haar man Mick, die twee jaar geleden is overleden. Voor hem had ze haar eigen dromen opzijgezet, en nu is ze bijna veertig en staat ze met lege handen.

Caitlin ziet haar leven instorten: haar huwelijk loopt op de klippen en haar dochtertje, de 4-jarige Nancy, heeft sinds de scheiding geen woord meer gesproken. Caitlin maakt zich grote zorgen, maar geen dokter weet een oplossing.

Nancy is haar stem kwijt. Maar is er iemand die luistert naar de woorden die ze niet durft te zeggen?

valtada 3-2 Het tweede boek dat ik deze maand las was een behoorlijk dik boek! Het is geen boek dat je even in een dag uitleest. Maar wel een boek dat je zal verassen want Garvin Pouw heeft met Valtada een prachtige wereld geschapen. Een wereld waar je uren in kunt verdwalen. Dit is het derde deel in de serie.

Het lijkt zo’n simpele opdracht: verenig het Noordland Azeria en zorg dat het continent gevrijwaard blijft van de macht van de Duistere God. Nu Azeria is binnengevallen door Satar moet het een koud kunstje zijn de koningshuizen van de Nara te overtuigen van de dreiging, maar de Sherendi stuiten op weerstand. Aan ieder bewijs wordt getwijfeld, alles duidt erop dat iemand niet gebaat is bij een alliantie. Werkt iemand hen tegen of kiest de gevestigde orde er bewust voor te ontkennen en te vergeten?
“Sporen van het vergetene’ is de vijfde Valtadaroman en het derde deel van “De kronieken van Azeria’. Vohan, Shutai, Aresta en Vantraxis voeren je mee door de westelijke rijken van de Nara. Een spannende speurtocht naar de waarheid, nieuwe profeties en verraad.

De-uitverkorneBoek 3 alweer en wederom een mooi boek van eigen bodem. Dit keer las ik De uitverkorene een mix tussen een thriller en een fantasie boek. Hier en daar kleine verbeter puntjes maar een geslaagd verhaal!

Na het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston.
Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is op een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijke agenda op na te houden.
Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, ”De Necronomicon”?

de actrice Na de fantasie/thriller was het weer tijd voor een mooi boek van eigen bodem. Dit keer koos ik voor een prachtige roman. De Actrice in mij. Dit boek is geschreven door Sanne Hillemans en leest echt heerlijk weg. Zeker een aanrader voor die mooie warme zomer dagen die eraan komen.

Een actrice die niemand dichtbij laat komen.
Een man die haar muren langzaam maar zeker af weet te breken.
Een verleden dat het heden in de war schopt.

Lindsey Lanning staat bekend als een van de succesvolste actrices van deze tijd. Haar imago is belangrijker dan haar persoonlijke leven, tot ze een nacht met Nick doorbrengt.
Het liefst houdt Lindsey de charmante advocaat op afstand, maar naarmate ze elkaar vaker zien, brokkelt haar stevig opgebouwde muur stukje bij beetje af en leert Nick wie Lindsey is. De échte Lindsey, niet de glimlachende actrice die ze laat zien als er camera’s in de buurt zijn.
Welk geheim gaat er schuil achter haar façade en is hun prille relatie sterk genoeg om te overleven als het verleden het heden inhaalt?

Asquil Een lange reis Vervolgens werd boek 5 weer een fantasie boek van Nederlandse/Vlaamse bodem. De fantasie boeken hebben deze maand wel de overhand als je kijkt naar mijn gelezen boek. Dit wisselt natuurlijk nog wel eens per maand. Arlieke van Remmerden die deze maand mee deed aan de blogs van eigen bodem heeft dit boek geschreven.

Enyria hoopt dat haar vader voor haar een echtgenoot zal uitkiezen tijdens hun volgende bezoek aan de stad. Dat is in haar ogen het doel in haar leven: trouwen en kinderen krijgen.
Dan wordt de stad tijdens het lentefestival, een dag die feestelijk hoort te zijn, aangevallen door een draak. Haar vader sterft in het gevecht. Enyria ontdekt vreemde magische krachten in zichzelf waarmee ze het monster doodt.
Hierdoor komt ze erachter dat ze een beschermer van het leven is, maar wat dit precies voor haar betekent?
Niets is zoals het was. Enyria moet zichzelf opnieuw leren kennen en haar plek in de wereld zien te vinden.

Schamel Verbond Boek 6 is wederom een fantasie boek! Zie ik heb niks teveel gezegd toen ik zei dat fantasie de overhand had deze maand. Dit boek is het derde en laatste deel van een super goede Trilogie. Ik vind het dan ook reuze jammer dat de trilogie nu uit is. Maar gelukkig komen er nog veel meer boeken van deze auteur.

De Laskoriaanse Ruimte Macht verrast Het Quaterno in Orion. Koning Jima Revaldesh-Morane hoopt de vijand in de ruimte te verslaan, want grondtroepen zijn verboden. Wanneer er toch schepen landen, worden de Magii tot het uiterste beproefd.

Helena moet een priester van Mage naar Berinyi halen. Ze vindt de Wan in de tempel op Chyndyro. Maar zij verdedigen zich op een wel erg radicale manier. Als haar dochters verslagen zijn, moet Helena toegeven dat haar plannen hebben gefaald.

De Avatars heffen de vloek pas op als Laskoro en Berinyi samenwerken. Maar als Sylviana breekt met Het Quaterno, verraadt ze de Terranen, Quarandonianen en Fryeterianen. De hoop op evenwicht is vervlogen, waardoor de Avatars besluiten tot een drastische actie over te gaan.

R3Fv4Sjg In boek 7 wederom een van eigen bodem. Werd ik een beetje verliefd op het personage van Zot. Dit is een draakje met dwerggroei. Hij is een tikkeltje eigenwijs en super lief. Dit ijskoude verhaal moet je gelezen hebben als je van boeken over draken houdt.

Isa, de Hoeder van het Zielenhof, is ten einde raad. Nu een groep IJsDraken zich heeft afgesplitst van de Drakenburcht, is het in stand houden van het ijs, waarin mensen die aan het eind van hun levensdagen zijn worden ingevroren, een probleem geworden. Isa ziet letterlijk het hof in elkaar storten. De groep Draken weigert echter te hulp te schieten.
De Aos Si´ hebben het kind van Borak en Nora gewisseld met een van hunzelf. Borak en Nora besluiten het kind, ondanks hun verdriet, op te nemen in het gezin om de wraak van het Andervolk te voorkomen. Het kind groeit op zonder weet van zijn anderszijn. Tot hij wordt opgeroepen door zijn eigen ras…
Fenna gaat op studie bij de IJsDrakenburcht. Vanaf het moment dat ze voet zet in dit ijzige land voelt ze instinctmatig dat er iets niet klopt. Een oud kwaad roert zich…

KxHilYXg Boek 8 is ook weer een fantasy boek! Dit keer las ik namelijk Een rijk in verval. Dit is het debuut boek van Sebastiaan Koen. Zelden las ik zo’n sterk debuut. Daarom heb ik er voor gekozen om dit boek het boek van de maand te maken. Ik kijk er enorm naar uit om deze maand het tweede deel te lezen. 

De jonge broers, Dorvin en Edilion worden, door een aanval van afschuwelijke wezens, gedwongen hun geboortedorp te ontvluchten. Wraakgevoelens jegens de tovenaar, Felkon Demonos, die de wezens heeft geschapen, dringen zich aan hen op. In een zoektocht naar antwoorden op hun vragen, komen ze achter een geheim die hun familie met zich meedraagt.
De gebroeders Staalhart vechten voor hun levens. In opdracht van de koning moeten ze deelnemen aan een bloeddorstig spel. Ternauwernood weten ze te overleven, waarna hun echte avontuur begint. Met nieuwe vrienden gaan ze de strijd met de tovenaar aan. Maar niet zonder gevolgen.

Thuisreis Boek 9 was een totaal ander boek dan ik deze maand had gelezen. Boek 9 was namelijk een prachtige roman. Marceline de Waard heeft mij met dit boek weten te raken. Het is een prachtig verhaal over een zoektocht naar jezelf en vriendschap. 

De man met de donkere krullen doemt op. Net als afgelopen dagen krabt hij aan de rand van haar bewustzijn. Op haar netvlies verschijnt het beeld van oma. Haar gezicht, vlak nadat ze stierf. Heeft de man, die steeds in haar dromen terugkeert, met haar oma te maken? Ligt de oplossing dertig jaar geleden? Ze graaft verder, een harde windvlaag blaast een stuk papier tegen haar gezicht en de beelden verdwijnen. Het is bijna donker. Ze ritst haar jas dicht en staat op. Tijd om naar huis te gaan.

Haar oma vertrok eind jaren dertig van de vorige eeuw uit Ierland en niemand sprak er nog over. Eileen is begin vijftig als ze besluit naar Ierland af te reizen om uit te zoeken wat er toen is gebeurd. Haar camperreis door Engeland en Ierland naar de westkust van het groene eiland wordt een ontdekkingsreis naar zichzelf, naar haar oma en naar de man die steeds nadrukkelijker verschijnt in haar dromen.

Familiegeluk Boek 10 is eindelijk weer eens een heerlijk spannende thriller. Nou ja het is wel een thriller met een feelgood tintje! Maar het verhaal vond ik echt ontzettend interessant. Ik had dit boek dan ook in een paar dagen uit. 

Samen met haar jeugdliefde leidt Lisette een rustig bestaan in Den Haag. Hier komt echter een abrupt einde aan als haar moeder overlijdt. Ze blijkt al jaren een groot geheim met zich mee te dragen. Met als enige aanwijzing een oud adresboekje gaat Lisette op zoek naar de waarheid. Stukje bij beetje ontrafelt ze de geheimen die haar familie liever verborgen had gehouden…
Familiegeluk is een feelgood thriller over familiebanden en de allesbepalende behoefte aan erkenning.

Lt2mDB2w Ik zie je in Cockleberry Bay is het vervolg op Het winkeltje in Cockleberry Bay. Ik keek enorm uit naar dit boek maar moet bekennen dat ik het eerste deel in deze trilogie toch een stuk leuker vond. Niet dat dit deel nou slecht was maar het andere was gewoon beter. 

In deel 2 van de Cockleberry Bay-serie door Nicola May, ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’, is de voltallige cast uit deel 1 weer van de partij. Natuurlijk hoofdpersoon Rosa en haar trouwe teckel Hot, maar ook haar nieuwe vrienden en kennissen én haar kersverse echtgenoot. Rosa heeft alles wat haar hartje ooit begeerde. Ze runt een eigen winkeltje en heeft de liefde leren kennen. Maar liefde kent ups en downs, en dat ontdekt ook Rosa al snel. Ze heeft reden om te geloven dat haar man een affaire heeft en gaat daar bijna aan onderdoor. Het is hoog tijd om zichzelf bij elkaar te rapen en minder afhankelijk te worden van een man, en vooral om zich niet te laten meeslepen door angst en jaloezie.

CcJBi7Ag Het laatste boek dat ik deze maand las was Niemandsland. Dit boek wist mij helaas niet te raken. Het was het echt niet voor mij. Maar omdat de schrijfstijl op zich prima was krijgt het boek alsnog een 5. Maar puur alleen op het verhaal zou het zelfs een 4 zijn. 

Dit is geen boek, maar een roadmovie. Over twee jongens die op een brommer dwars door Zuid-Afrika trekken. De een helpt de ander met het zoeken naar zijn afkomst. Want die ander denkt dat hij niet zwart, maar blank is. Dat hij als kind is ontvoerd uit een wit gezin en als slaaf is misbruikt door een zwarte familie … Kijk maar, hij is toch blond? Maar wie gelooft zo’n waanzinnig verhaal? Jij?
Een broeierig verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen. Over vriendschap en vertrouwen. Maar ook over het ontdekken van je eigen identiteit én de identiteit van anderen. 

Ik hoop dat jullie mijn overzicht weer leuk vonden. Welk boek heb jij deze maand gelezen?

Alle boeken hierboven kun je hier kopen

 


Liefs, Melanie

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet omdat ik geld wil verdienen, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bettie
4 jaren geleden

Wow wat een boeken heb je gelzen deze maand. Daar zou ik echt geen tijd voor hebben met werk/huishouden/blog erbij.

Marieke
4 jaren geleden

Wauw, wat een lekkere leesmaand had jij! Ik was ook groot fan van De actrice in mij toen ik het vorig jaar las. Zo’n heerlijke feelgood. Ik las afgelopen maand 18 boeken. Normaal lees ik niet zo veel per maand, maar de laatste week van de maand deed ik mee met de 7 boeken in 7 dagen challenge, wat er voor zorgde dat ik dus op 18 uit kwam. Mijn favoriet van afgelopen maand is Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy.
Marieke onlangs geplaatst…Wrap up | mei 2020My Profile

Krystle/Batboy
4 jaren geleden
Antwoord aan  Marieke

Zo dat zijn er heel wat! Wel knap dat je het boek wat eigenlijk een 4 scoorde wel hebt uitgelezen. Ik had hem al lang aan de kant gelegd haha

Lodi
4 jaren geleden

wauw wat een rij boeken zeg, ik denk altijd dat ik veel en snel lees, maar bij jou vergeleken valt dat tegen 😉 er staan veel boeken tussen die ik zo wil lezen en ik ben zo verbaasd hoeveel boeken ( titels en schrijvers) en nog onbekend zijn voor mij. Ik ben zo blij met jouw blog site want hierdoor leer ik dat er zo veel meer mooie boeken zijn. En dat er wel eens een tegen valt, dat heb ik ook, dan lees ik de achterkant en denk ja, maar dan lees ik en dan valt het toch tegen. Zo jammer altijd.

Lizzie
4 jaren geleden

Boek 10 spreekt mij het meest aan. Ben momenteel ook wel veel aan he lezen dus misschien dat ik deze wel ga opzoeken!
Lizzie onlangs geplaatst…Reizen in zomer 2020, waar kunnen we naartoe?My Profile

Tania
Tania
4 jaren geleden

Wat heb je weer veel gelezen. Heb vorige week ook enkele boeken gekocht en heb me voorgenomen om toch wat meer te lezen

rachel
4 jaren geleden

wauw wat een rijtje boeken weer :D, heerlijk als je zoveel kan lezen

nicole
4 jaren geleden

Als ik het zo zie heb je wel een duidelijke voorkeur voor een genre? Fantasy is dat de juiste naam?
nicole onlangs geplaatst…Waar is dat feestje?My Profile

Daniëlle Springer
4 jaren geleden

Wat heb je veel gelezen! Ik ben wel benieuwd naar het boek Familiegeluk.

Daniëlle Springer onlangs geplaatst…5 tips om gemotiveerd en uitgerust te blijvenMy Profile

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x