Recensie Ik zie je in Cockleberry Bay van Nicola May

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jeetje wat was het vandaag een lekkere warme zonnige dag. Mijn schoonmoeder en schoonzus kwamen vandaag gezellig op visite. Het blijft wel een beetje lastig zo met die 1,5 meter. Maar het was super gezellig ik had ze al veel te lang niet meer gezien. Maar goed voor mijn schoonmoeder arriveerde heb ik nog lekker het boek Ik zie je in Cockleberry Bay uitgelezen. Vandaag deel ik mijn mening over dit boek met jullie

Ik zie je in Cockleberry Bay

**** Dit is het tweede deel in een trilogie en kan dus spoilers bevatten. De Recensie van het eerste deel vind je hier**** de boeken van Nicola May kun je hier kopen. 

Heerlijke feelgood voor zomerse temperaturen.

Titel: Ik zie je in Cockleberry Bay Auteur: Nicola May Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Roman/feelgood Cijfer: 7

Hier gaat Ik zie je in Cockleberry Bay over:

In deel 2 van de Cockleberry Bay-serie door Nicola May, ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’, is de voltallige cast uit deel 1 weer van de partij. Natuurlijk hoofdpersoon Rosa en haar trouwe teckel Hot, maar ook haar nieuwe vrienden en kennissen én haar kersverse echtgenoot. Rosa heeft alles wat haar hartje ooit begeerde. Ze runt een eigen winkeltje en heeft de liefde leren kennen. Maar liefde kent ups en downs, en dat ontdekt ook Rosa al snel. Ze heeft reden om te geloven dat haar man een affaire heeft en gaat daar bijna aan onderdoor. Het is hoog tijd om zichzelf bij elkaar te rapen en minder afhankelijk te worden van een man, en vooral om zich niet te laten meeslepen door angst en jaloezie.

Dit vind ik van Ik zie je in Cockleberry Bay:

Ik begin zoals altijd bij de cover! Deze vind ik weer super leuk om te zien. Hond Hot steelt echt de show op deze cover. De cover sluit ook perfect aan bij de cover van het eerste deel in deze trilogie. 

Dan het boek zelf. Wat keek ik enorm uit naar het vervolg op het Winkeltje van Cockleberry Bay. Ik was namelijk een groot fan van Rosa en Hot. Het eerste deel was heerlijk luchtig geschreven en ik leefde echt mee met Rosa. Toen begon ik in Ik zie je in Cockleberry Bay en was ik toch wel iets wat teleurgesteld. Wat was er in hemels naam met Rosa gebeurd? Ze was opeens veranderd in een mopperende jaloerse vrouw. Ik herkende haar personage bijna niet terug. 

Ik merkte dat ik dat toch wel heel erg jammer vond zeker in het begin. Maar later in het boek kon ik toch wel weer met Rosa meeleven en genieten van het verhaal. 

Titch daarin tegen maakt in dit deel juist een enorme groei van uitbundige losbol naar volwassen moeder. Het personage van Titch vond ik in dit deel echt super leuk. Even als een aantal van de nieuwe personages die voorbij komen. Daar ga ik nog niet teveel over verklappen die moet je maar zelf ontdekken. 

Daarnaast ben ik natuurlijk een groot fan van teckel Hot en de kleine pup Duchess. De honden hebben in de boeken van Nicola May sowieso een grote rol en dat vind ik erg leuk. 

Wat dit deel zeker niet is veranderd is de vlotte schrijfstijl van Nicola May. Ik ben echt fan geworden van haar schrijfstijl en de vleugjes humor die je in het boek vindt. Zeker door de korte hoofdstukken wil je door blijven lezen. Het is dan ook nog steeds een heerlijk boek om op een zomerse dag te lezen.

Maar omdat ik hem toch wat minder sterk vond als Het winkeltje in Cockleberry Bay en het jammer vond dat het personage van Rosa zo veranderd was kan ik dit deel niet hoger geven als een 7. Maar dat is natuurlijk nog steeds een prima cijfer. 

Ik ben dan ook reuze benieuwd naar het laatste deel in deze trilogie. Wat ik daar van vind kun je binnenkort weer lezen op mijn blog. 

Liefs, Melanie

Deze recensie maakt deel uit van de blogtour georganiseerd door Zomer en Keuning. Hieronder vind je een lijst van alle blogs die mee doen aan deze blogtour.

2

*** Het boek voor deze recensie heb ik mogen ontvangen als recensie exemplaar. Dit veranderd echter niks aan mijn mening over het boek. Zowel de auteurs als de uitgevers verwachten van mij ook een eerlijke mening ***

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Nicola May wist vorig jaar mijn hart te veroveren met de Cockleberry Bay serie. Ik heb alle 4 de boeken verslonden ook al vond ik de ene beter als de andere. Nu is Nicola […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x