Recensie Thuisreis van Marceline de Waard

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jeetje wat een week, ik ben al een aantal dagen niet echt fit. Hoofdpijn verkouden en moe. Hoewel ik meestal in deze tijd van het jaar al 5 keer ziek ben geweest is dit de eerste keer. Maar toch is het spannender als normaal want je denkt gelijk wat als het convid19 is. Maar voor nu denk ik nog steeds dat dit niet zo is.

Gisteren kregen we ook goed nieuws. Mijn zoon Jamie is naar 5 jaar hard knokken geslaagd voor zijn havo diploma! Hier zit dus een hele trotse moeder.

Maar goed tijd om het over boeken te gaan hebben. Dit keer gaan we het hebben over Thuisreis van Marceline de Waard.

Thuisreis

De thuisreis van Marceline de Waard kun je hier kopen. Marceline beter leren kennen lees dan mijn interview met haar hier

Een prachtig verhaal. 

Titel: Thuisreis Auteur: Marceline de Waard Uitgeverij: Ambilicious Genre: Roman Cijfer: 8

Hier gaat Thuisreis van Marceline de Waard over:

De man met de donkere krullen doemt op. Net als afgelopen dagen krabt hij aan de rand van haar bewustzijn. Op haar netvlies verschijnt het beeld van oma. Haar gezicht, vlak nadat ze stierf. Heeft de man, die steeds in haar dromen terugkeert, met haar oma te maken? Ligt de oplossing dertig jaar geleden? Ze graaft verder, een harde windvlaag blaast een stuk papier tegen haar gezicht en de beelden verdwijnen. Het is bijna donker. Ze ritst haar jas dicht en staat op. Tijd om naar huis te gaan.

Haar oma vertrok eind jaren dertig van de vorige eeuw uit Ierland en niemand sprak er nog over. Eileen is begin vijftig als ze besluit naar Ierland af te reizen om uit te zoeken wat er toen is gebeurd. Haar camperreis door Engeland en Ierland naar de westkust van het groene eiland wordt een ontdekkingsreis naar zichzelf, naar haar oma en naar de man die steeds nadrukkelijker verschijnt in haar dromen.

Dit vind ik van Thuisreis van Marceline de Waard:

Ik begin zoals altijd met de cover. Dit is niet helemaal een cover die mij gelijk aanspreekt. Maar na het lezen van het verhaal vond ik hem wel passend. De titel daarin tegen vind ik echt helemaal geweldig en past uitstekend bij dit verhaal.

In de tijd waarin we momenteel leven heeft iedereen behoefte aan reizen. Helaas is reizen momenteel niet echt een optie. Maar in Thuisreis van Marceline de Waard word je toch een beetje meegenomen op reis. Eileen heeft ooit als kadootje van haar man een camper gekregen. Nu haar man is overleden krijgt ze het idee om alleen met de camper door Engeland en Ierland te gaan reizen. Ze wil opzoek naar het verleden van haar Oma. 

Hoewel haar dochters, zus en beste vriendin erop tegen zijn besluit ze om deze stap toch door te zetten. Vanaf dan worden we meegenomen op een prachtige reis. Een reis langs mooie kustdorpjes, gezellige pub’s. Maar daarnaast is het ook een reis over Vriendschap, liefde vergeving en een zoektocht naar jezelf. 

Hoewel Eileen het hoofdpersonage is kregen de andere personages ook genoeg aandacht waardoor je ook met hun kunt meeleven. De dochters van Eileen maken allebei grote gebeurtenissen mee in hun leven. Daarnaast reizen allebei de dochters een keer naar hun moeder toe. 

Met deze roman weet Marceline je te raken en verschillende belangrijke onderwerpen aan te snijden. Toch bleef het verhaal lekker luchtig en ontspannen om te lezen. 

Al met al vond ik het dus een heerlijke roman om te lezen. Daarom krijgt dit boek van mij een welverdiende 8

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] is geen onbekende van mijn blog want ik heb haar als eens mogen interviewen en ik heb haar boek Thuisreis mogen lezen. Een prachtige roman trouwens! Hieronder stelt Marceline zich nog even kort aan jullie […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x