Recensie Een rijk in verval van Sebastiaan Koen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor een recensie. Dit keer van het boek Een rijk in verval van auteur Sebastiaan Koen. Ik kan al wel verklappen dat Sebastiaan Koen een van de auteurs is die in juni mee gaat doen aan de blogs van eigen bodem. Maar ik kon niet wachten om alvast het eerste deel in zijn trilogie te gaan lezen. Ik had namelijk van een aantal bevriende bloggers gehoord dat zijn boeken erg goed waren.

Afgelopen week was het dus zover. Ik kroop met Een rijk in verval en barstende koppijn in bed. Ik kon dus niet teveel achter elkaar lezen wat erg jammer was. Maar inmiddels is het boek uit en kan ik dus mijn mening over dit boek met jullie gaan delen.

KxHilYXg

Een rijk in verval van Sebastiaan Koen kun je hier kopen. Meer Nederlandstalige auteurs ontdekken? Neem dan eens hier een kijkje

Zelden zag ik zo’n sterk debuut boek.

Titel: Een rijk in verval Auteur: Sebastiaan Koen Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasie Cijfer: 9,5

Hier gaat Een rijk in verval over:

De jonge broers, Dorvin en Edilion worden, door een aanval van afschuwelijke wezens, gedwongen hun geboortedorp te ontvluchten. Wraakgevoelens jegens de tovenaar, Felkon Demonos, die de wezens heeft geschapen, dringen zich aan hen op. In een zoektocht naar antwoorden op hun vragen, komen ze achter een geheim die hun familie met zich meedraagt.
De gebroeders Staalhart vechten voor hun levens. In opdracht van de koning moeten ze deelnemen aan een bloeddorstig spel. Ternauwernood weten ze te overleven, waarna hun echte avontuur begint. Met nieuwe vrienden gaan ze de strijd met de tovenaar aan. Maar niet zonder gevolgen.

Dit vind ik van Een rijk in verval:

Ik begin zoals als altijd met de cover van het boek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje verliefd ben op de cover van dit boek. Het doet me denken aan een klein schilderijtje maar dan als cover echt heel tof. De titel past ook perfect bij het verhaal in het boek.

Het boek zelf dan. Sebastiaan Koen debuteerde met Een rijk in verval en ik moet eigenlijk gelijk al bekennen dat ik zelden zo’n sterk debuut boek heb gelezen. Het verhaal over de jonge broers, Dorvin en Edilion zit ontzettend goed in elkaar. Ik werd gelijk vanaf het aller eerste moment meegezogen in het verhaal.

Ik vond het ook erg fijn dat het gelijk lekker spannend begint daardoor wil je namelijk verder lezen. De personages van Dorvin en Edilion zijn goed uitgewerkt waardoor je heerlijk met ze mee kan leven. Edilion is nog wat bang en onzeker en Dorvin is de grote sterke broer. Of dit in het hele verhaal zo blijft tja daarvoor moet je het boek toch echt zelf gaan lezen.

Een leuke toevoeging vond ik de stukjes in de oude taal. Achter in het boek vind je een lijst die je uit kan klappen met de vertalingen. Doordat je deze kunt uitklappen en hij als het ware naast het boek komt te liggen heb je een vertaling zo gevonden. Dit vond ik heel slim gedaan want daardoor hoefde ik niet steeds naar achteren te bladeren als ik een word wilde opzoeken.

Naast Dorvin en Edilion zijn er nog genoeg andere spannende personages in het verhaal verweven. Zo heb je bijv een jonge vrouwelijke tovenaar die de jongens tegen komen op hun pad. Maar ook hun oom en zo kan ik nog wel even doorgaan. Al deze personages hebben wel een speciale of bijzondere eigenschap. De een heeft magie een ander heeft weer heel veel kennis en weer een ander is heel sterk.

Het verhaal blijft het hele boek spannend en opwindend ik vond het dan ook erg moeilijk om het boek aan de kant te leggen. Op het einde word toegewerkt naar het volgende deel. Ik moet bekennen dat ik er enorm naar uitkijk om daar in verder te gaan lezen.

Sebastiaan Koen heeft mij met dit debuut zeker weten te verrassen. Door zijn sterke debuut is het een auteur die ik zeker in de gaten ga houden. Het boek krijgt dan ook een mooie 9,5

Heel veel liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Wil je de boeken van Sebastiaan Koen kopen dan kun je dat hier doen.  Mijn recensie van het eerste boek van Sebastiaan Koen vind je hier. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x