Interview met Arlieke Van Remmerden

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jeetje de maand mei is voorbij gevlogen. Ook al was het een beetje een rare maand voor mij omdat me moeder en zus beide jarig zijn in mei en dit nu niet konden vieren. Maar goed het einde van de maand betekend helaas ook weer afscheid nemen van de auteurs van eigen bodem deze maand. Zo gaan we ook afscheid nemen van Arlieke van Remmerden. Maar natuurlijk is het eerst nog tijd voor een interview met Arlieke van Remmerden.

interview met Arlieke van Remmerden.

Interview met Arlieke van Remmerden

Je eerste boek Asquil – Een lange reis is uitgegeven door uitgeverij Zilverbron hoe ben je bij deze uitgeverij terecht gekomen? Een paar jaar geleden sleepte mijn vriend (nu mijn man) mij mee naar Elfia, omdat ik daar nog nooit geweest was. Daar kwam ik een heel leuk standje tegen met fantasy-boeken die ik nog niet kende. Ik raakte aan de praat met een van de auteurs (Cocky van Dijk) en leerde dat het een uitgeverij was die zich specialiseerde in Nederlands geschreven boeken in het fantasy-genre. Toen we wegliepen, zei ik tegen mijn vriend: “Dit is de uitgever waar ik mijn boek naartoe wil sturen, zodra die klaar is.”

Nu is uitgeverij Zilverbron een top uitgeverij voor fantasy boeken hoe ben je bij dit genre terecht gekomen? Ik denk dat ik mij heb laten beïnvloeden door de hype die speelde toen ik begon met schrijven: Harry Potter, Twilight, Narnia, waren allemaal populaire boeken op dat moment en op tv zag je hetzelfde: Buffy, Charmed, Angel. Ik vond het heel leuk dat alles wat je bedacht mogelijk was (al kwam ik er later ook achter dat er ook bij fantasy wel restricties aan zitten), dus ik verplaatste mijn verhaal van China (waar ik niets over wist), naar een zelfbedachte wereld.

Zou je eigenlijk ooit wel eens iets in een andere genre willen uitbrengen? Het lijkt mij heel leuk om ook nog een keer een sci-fi te schrijven, of iets post-apocalyptisch. Al lijkt een kinderverhaal mij ook heel leuk. Zoals je kan zien heb ik nog een heleboel dromen en het is moeilijk om daar echt één ding van vast te prikken. We gaan wel zien wat er in de toekomst allemaal gaat gebeuren.

Overigens heb ik bij boekscout ook een boekje voor 0-4 jaar uitgebracht: Een babyberenbroertje, maar dat is ernstig geflopt.

Asquil is natuurlijk je debuut hoe vond je het om het eerste exemplaar in je handen te houden? Ik ben er nooit een fan van als er in een boek staat: “er zijn geen woorden voor,” maar dat is wel hoe dit was. Super, fantastisch, geweldig, emotioneel, een droom die uitkwam, schieten namelijk allemaal tekort. Het was iets wat ik al meer dan tien jaar wilde en om het dan in vervulling te zien gaan, daar werd ik sprakeloos van.

In Asquil komt ook een draak voor nu is een draak mijn favoriete fabel dier, maar wat is eigenlijk jou favoriete fabel dier. Ik heb er twee. De eerste is een zeemeermin, want ik hou van zwemmen. Als kind kon ik uren in de zee spelen dat ik een zeemeermin was, totdat mijn moeder me (bijna letterlijk) uit het water kwam slepen, omdat mijn lippen blauw werden van de kou.

De tweede is de centaur, waar ik een fan van ben geworden toen ik Xena, warrior princess, keek. Ik vond het geweldig hoe ze zo gemakkelijk konden wisselen tussen vredig leven, maar ook gevaarlijk worden als je ze provoceerde. Een echte tussenweg tussen mens en dier.

Het hoofdpersonage Enyria moet na een aantal gebeurtenissen in haar leven opzoek naar wie ze is. Als het ware moet ze haar eigen opnieuw uitvinden. Heb jij zelf wel eens iets meegemaakt in het leven waardoor je het totaal om moest gooien? Ja, en dat is een iets serieuzer onderwerp, helaas. Na mijn middelbare schoolperiode ben ik depressief geworden en het heeft jaren van therapie gekost om daar overheen te komen. In die tijd ben ik erg op zoek geweest naar mezelf.

En als je nu eens een ding in je leven overnieuw zou mogen doen wat zou je dan anders willen doen? Niet veel, want alles heeft me gebracht tot het moment waar ik nu ben. Maar als ik echt moet kiezen, dan zou het het moment zijn dat ik onze lieve kater Pan drie maanden geleden naar buiten heb laten gaan, wat de laatste keer was dat we hem hebben gezien.

Enyria beschikt ook over magische krachten welke magische kracht zou jij zelf wel willen bezitten en waarom? De kracht om tijd te bevriezen, zodat ik soms wat langer na kan denken over wat een goede reactie zou zijn, of ongemerkt weg zou kunnen glippen. Of nog meer tijd in een dag kan creëren wanneer ik kan schrijven!

In welke fantasie wereld uit een boek zou jij wel eens rond willen kijken? Toen ik 11 jaar werd heb ik hoopvol gewacht bij de brievenbus, omdat ik zo graag naar Zweinstein wilde, maar helaas is er geen brief bezorgd door een uil. Want magie leren, wie wil dat nou niet?

Het lijkt mij ook heel leuk om een keer rond te lopen op de drakenburcht uit Drakenzieler. Ik hou er sowieso van om een kijkje te kunnen nemen in oude gebouwen en kastelen, maar dit is een gebouw waar ook nog eens draken omheen vliegen. Bovendien, al die geheime gangen die ik kan ontdekken? Spannend!

Had je als kind een auteur die een groot voorbeeld voor je was? Ik was eigenlijk nooit zo bezig met de auteurs achter de boeken, dat is pas veel later gekomen. Maar uitgaande van de boeken die ik las, zou ik hierop moeten antwoorden: J.K. Rowling en C.S. Lewis.

Hoe kwam je eigenlijk aan de inspiratie voor je boek Asquil? Een mengelmoes van dingen. Een deel uit mijn eigen leven, een deel van dingen die ik zag en/of las. Ik weet wel van twee hele specifieke dingen nog waar het vandaan kwam.

Voordat de slechterik Kratius heette, heette hij Ablas, wat ik dacht op een straatbordje te zien staan toen we wegreden bij mijn oma. En het idee van de beschermers van de elementen? Dat heeft zich gevormd toen ik in een zwembad iemand als zeemeermin (of iets wat daarop leek) verkleed zag rondlopen.

Is er een onderwerp waar je graag nog eens een boek over zou willen schrijven? Een heleboel, waarvan een groot deel zich afspeelt in dezelfde wereld als Asquil. Op dit moment heb ik twee verhalen die zich in mijn hoofd vormen die gaan afspelen ná deel 3 van deze serie. De ene gaat over een adelvrouw en de ander over een man en vrouw die zijn opgegroeid als slaaf.

Wat mag er eigenlijk volgens jou niet ontbreken in een goed fantasy verhaal. Magie, in welke vorm dan ook. Of het nou een heel groot deel van de wereld is, of iets wat op de achtergrond aanwezig is, het moet in grote of kleine mate wel aanwezig zijn.

En wat zou je nog graag willen leren op het gebied van schrijven. Een probleem dat zich pas met het schrijven van deel 2 heeft gevormd is dat ik mij heel erg zorgen maak of mijn lezers het ook wel leuk gaan vinden. Ik zou graag nog willen leren dat los te laten.

Ook vind ik het soms nog lastig om een goede vriendschap te schrijven, zonder dat het eentonig wordt.

Wat is je aller grootste wens of droom? Voorheen was dat trouwen en mijn boek uitbrengen, nu is het een gezin. We zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Wat was het meest bijzondere aan het uitbrengen van je eigen boek? Dat op de derde dag van Castlefest iemand terugkwam naar de stand, die mijn boek op dag 1 had gekocht en zei: “Ik heb hem bijna uit, ik kan hem niet wegleggen!”

Natuurlijk heb ik ook een aantal dilemma’s voor je welke kies je en waarom?

Strand of Bos? Strand

Netflix of TV Netflix

Een goed boek of een mooie film? Beide. Ik lees graag, maar ik wordt er soms duizelig van (mijn opticien kan je haarfijn uitleggen waarom dat zo is.)

Papieren boek of e-book? E-book, zodat ik het lettertype kan aanpassen naar dyslexia. Behalve op het strand, dan wil ik een papieren boek.

Eten of drinken? Drinken

Lopen of fietsen? Lopen

Fantasie of werkelijkheid? Fantasie

Fabeldier of huisdier? Huisdier. Ik zou niets ruilen voor mijn lieve Ares, die mij terwijl ik dit typ gezelschap houdt.

Muziek of stilte? Muziek

Koek of Chips Chips

Rijk en ongezond of arm en gezond? Arm en gezond

Hopelijk hebben jullie net zo genoten van dit interview met Arlieke van Remmerden als ik heb gedaan. Bedankt dat je mee wilde werken aan de blogs van eigen bodem Arlieke

Ben je nu benieuwd naar mijn recensie van Asquil een lange reis dan kun je deze hier lezen. Het boeken kopen dat doe je hier.

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Arlieke 4

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Benieuwd geworden naar Arlieke van Remmerden lees dan mijn interview met haar hier.  […]

trackback

[…] eerst wat beter te gaan leren kennen. Je kunt Arlieke natuurlijk beter leren kennen door het interview met Arlieke te lezen dat ik eerder al geschreven heb. Maar even in het kort. Arlieke van Remmerden, is 27 […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x