Recensie Kristallen Hart van Cocky van Dijk

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Yes ik mocht weer lezen over draken. Dit keer las ik Drakenijs 1 – Kristallen Hart van Cocky van Dijk.  Ik hou gewoon enorm veel van draken en boeken over draken ik weet niet waar het vandaan komt . Ooit kwam ik eens een prachtige mega grote gehaakte draak tegen. Die zou ik zo ontzettend graag op mijn leesbank willen. Maar ten eerste kan ik niet haken en ten tweede lijkt het me een project van minstens een jaar en zolang kan ik mijn concentratie meestal niet bij een ding houden. Dus ik denk dat die er nooit gaat komen.

Maar goed dat mag de pret niet drukken want ik heb wel heel veel boeken over draken in mijn kast staan. Misschien moet ik eens een blog schrijven over al mijn boeken met draken. Maar laat ik eerst maar eens beginnen met mijn recensie van Drakenijs 1 – Kristallen Hart.

Kristallen hart

Kristallen Hart kun je hier kopen. Hier vind je alle informatie over de boeken van Cocky van Dijk

Een beetje verliefd op Zot

Titel: Drakenijs 1 – Kristallen Hart Auteur: Cocky van Dijk Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat Drakenijs 1 – Kristallen Hart over:

Isa, de Hoeder van het Zielenhof, is ten einde raad. Nu een groep IJsDraken zich heeft afgesplitst van de Drakenburcht, is het in stand houden van het ijs, waarin mensen die aan het eind van hun levensdagen zijn worden ingevroren, een probleem geworden. Isa ziet letterlijk het hof in elkaar storten. De groep Draken weigert echter te hulp te schieten.
De Aos Si´ hebben het kind van Borak en Nora gewisseld met een van hunzelf. Borak en Nora besluiten het kind, ondanks hun verdriet, op te nemen in het gezin om de wraak van het Andervolk te voorkomen. Het kind groeit op zonder weet van zijn anderszijn. Tot hij wordt opgeroepen door zijn eigen ras…
Fenna gaat op studie bij de IJsDrakenburcht. Vanaf het moment dat ze voet zet in dit ijzige land voelt ze instinctmatig dat er iets niet klopt. Een oud kwaad roert zich…

Dit vind ik van Drakenijs 1 – Kristallen Hart:

Hoewel de Drakenijs serie een totaal nieuwe serie is zou ik persoonlijk zelf wel eerst de Drakenzieler Trilogie van Cocky van Dijk lezen. Want dan maak je al kennis met Fenna en weet je hoe ze is gekomen tot waar ze nu is.  De cover van dit ijskoude boek vind ik echt weer helemaal geweldig. 

Dit verhaal speelt zich af in een ijskoude wereld, deze wereld heeft Cocky ontzettend goed weten te omschrijven. Want tijdens het lezen van dit boek kreeg ik regelmatig kippenvel van de kou. Fenna is in dit deel dus op bezoek bij een andere drakenburcht wat me gelijk op valt in dit verhaal is hoever Fenna gegroeid is. Ze vertrouwd veel meer op zich zelf en lijkt echt veel steviger in haar schoenen te staan. Ik moet zeggen dat ik dit een zeer fijne ontwikkeling vindt. 

Daarnaast ben ik een beetje verliefd geworden op Zot. Zot is een draakje met dwerggroei (Hoe kom je erop) Zot is eigenlijk nergens welkom en voelt zich verbonden met fenna. Zot is grappig, slim en gewoon super leuk. Iedereen zou wel een draakje zoals Zot willen hebben. Sowieso vind ik de personages in dit boek ontzettend leuk en goed uitgewerkt. Je kunt met alle belangrijke personages meeleven.  

Het verhaal is weer in een vlotte schrijfstijl geschreven zoals ik gewend ben van Cocky. Daarnaast weet ze in dit boek ook echt de informatie en de spanning goed af te wisselen. als je eenmaal begonnen bent in dit boek dan wil je het niet meer weg leggen. 

Dus houdt jij net zoveel van fantasie boeken en draken als mij dan is dit zeker een boek dat je moet gaan lezen. Het krijgt van mij een dikke 9. 

Ik ga snel het vervolg lezen.

Liefs, signature5e9476242e51a

 

 

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] jij wel eens boeken over draken? Dan heb ik nog een tip voor je Kristallen hart van Cocky van […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x