Recensie Schamel verbond van Johanna Lime

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag was het weer zo’n dag waarop er een einde kwam aan een trilogie die ik met heel veel liefde en plezier heb gelezen. Tijd dus om mijn recensie over Schamel Verbond te gaan schrijven. Ik vind het einde van een trilogie altijd weer bijzonder. Aan de ene kant wil je het einde van het verhaal weten. Aan de andere kant is het ook een beetje verdrietig omdat je afscheid moet nemen van een verhaal.

Schamel Verbond

Het Schamel Verbond kopen dat kun je hier doen. Het interview dat ik een tijdje terug deed met deze auteur kun je hierl  ezen.

Een prachtig einde van een boeiende trilogie

Titel: De vergeten vloek – Schamel verbond Auteur: Johanna Lime Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 10

Hier gaat het Schamel Verbond over:

De Laskoriaanse Ruimte Macht verrast Het Quaterno in Orion. Koning Jima Revaldesh-Morane hoopt de vijand in de ruimte te verslaan, want grondtroepen zijn verboden. Wanneer er toch schepen landen, worden de Magii tot het uiterste beproefd.


Helena moet een priester van Mage naar Berinyi halen. Ze vindt de Wan in de tempel op Chyndyro. Maar zij verdedigen zich op een wel erg radicale manier. Als haar dochters verslagen zijn, moet Helena toegeven dat haar plannen hebben gefaald.


De Avatars heffen de vloek pas op als Laskoro en Berinyi samenwerken. Maar als Sylviana breekt met Het Quaterno, verraadt ze de Terranen, Quarandonianen en Fryeterianen. De hoop op evenwicht is vervlogen, waardoor de Avatars besluiten tot een drastische actie over te gaan.

Dit vind ik van het Schamel Verbond:

Over de cover van dit boek kan ik kort maar krachtig zijn want die is prachtig en past perfect bij de andere delen.

Het verhaal zelf is een prachtig einde van deze Trilogie. Langzaam aan komen alle personages en verhaallijnen bij elkaar. Dit afsluitende deel zit echt enorm goed in elkaar hierin vind ik de auteur dan ook erg gegroeid. Er is voldoende ruimte voor de magische en fantasie aspecten. Maar daarnaast komen er ook onderwerpen aan bod als liefde, trouw, vriendschap en vergeving. Ik denk dat het einde van deze trilogie niet beter geschreven had kunnen worden.

Natuurlijk is er in dit slotdeel een epische strijd gaande tussen goed en kwaad. Deze strijd is mooi opgebouwd en weet je te boeien tot het eind je wil blijven lezen om te weten hoe het afloopt. Er gebeurd echt enorm veel in dit deel. Maar omdat het een slot deel is wil ik er eigenlijk niet teveel over verklappen.

De personages in dit boek zijn allemaal super goed uitgewerkt. Vanaf deel 1 bouw je een band op met de personages. Hoewel je ook weer nieuwe personages tegen komt worden de andere personages niet vergeten. Je kunt enorm mee leven of ze nu aan de kwade of de goede kant staan. Lucien is een van mijn favoriete personages zeker in dit deel. Maar natuurlijk ben ik ook een groot fan van Koning Jima en Koningin sylviana. Koningin Sylviana maakt in dit deel een mooie groei mee. Ze word als het ware wakker geschud.

Marjo ondanks dat je dit verhaal niet met Dinie hebt kunnen afmaken merk je daar totaal niks van. Dat laat maar weer eens zien hoe goed jullie op elkaar ingespeeld waren. Ik denk dat dinie heel erg trots op je is! Daarnaast kijk ik enorm uit naar je volgende boeken.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johanna Lime
4 jaren geleden

Wat fijn dat je het een goed einde vindt voor de trilogie. En ook dat je Dinie noemt. Lucian was door haar bedacht.
Johanna Lime onlangs geplaatst…Het gaat niet gemakkelijk, maar is de moeite waardMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x