Recensie Asquil Een lange reis van Arlieke Van Remmerden

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het tijd om mijn mening over Asquil Een lange reis met jullie te delen. Arlieke van Remmerden is natuurlijk deze maand auteur van eigen bodem op bookstamel. Omdat Arlieke een debuterende auteur is was ik vooral heel erg nieuwsgierig naar haar schrijfstijl. Daarnaast is het een fantasie boek wat toch wel mijn favoriete genre is. Ik ben dan ook heel benieuwd of ze mijn verwachtingen weet waar te maken.

Asquil Een lange reis

Een debuut wat doet verlangen naar een vervolg

Titel: Asquil Een lange reis Auteur: Arlieke van Remmerden Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat Asquil Een lange reis over:

Enyria hoopt dat haar vader voor haar een echtgenoot zal uitkiezen tijdens hun volgende bezoek aan de stad. Dat is in haar ogen het doel in haar leven: trouwen en kinderen krijgen.
Dan wordt de stad tijdens het lentefestival, een dag die feestelijk hoort te zijn, aangevallen door een draak. Haar vader sterft in het gevecht. Enyria ontdekt vreemde magische krachten in zichzelf waarmee ze het monster doodt.
Hierdoor komt ze erachter dat ze een beschermer van het leven is, maar wat dit precies voor haar betekent?
Niets is zoals het was. Enyria moet zichzelf opnieuw leren kennen en haar plek in de wereld zien te vinden.

Dit vind ik van Asquil Een lange reis:

Ik moet eerlijk bekennen dat de cover van het boek me niet zo aantrok. Deze had ik in een boekenhandel niet zo snel zelf uit het rek gekozen. Ik werd pas nieuwsgierig naar het lezen van de achterflap tekst. 

Het verhaal zit voor een debuut eigenlijk heel goed in elkaar. Ik vind de wereld die Arlieke heeft geschapen heel duidelijk. Ook met het hoofdpersonage Enyria wist ik al vrij snel een band op te bouwen. Enyria komt over als een sterke vrouw die altijd het beste voor anderen wil doen. Op een bepaald deel in het verhaal komen er een aantal heftige stukken voorbij. Denk hierbij aan verkrachtingen, mishandeling en abortus. Ben je gevoelig voor deze onderwerpen dan kun je dit boek beter niet lezen. Hoewel de onderwerpen bij mij persoonlijk ook erg gevoelig liggen en ik regelmatig even moest slikken door de manier waarop ze beschreven werden wilde ik wel door blijven lezen. 

Ik vond het verhaal over Enyria en de om het maar zo even zo te noemen zoektocht naar haar zelf namelijk heel interessant. Elke keer ontdekte ze weer een klein beetje meer over haar magische krachten en wat het betekend om een beschermer te zijn.

Ik moet zeggen dat sommige andere personages me niet zoveel deden de meeste bleven een beetje oppervlakkig. Aan de ene kant fijn dat de focus op het hoofdpersonage ligt, aan de andere kant had ik andere personages ook wel wat beter willen leren kennen. Vooral de draken vond ik erg ondergeschoven soms kwamen die uit het niets in het verhaal naar voren. Maar je leerde niet echt wat er nu met de draken was en dat vind ik als drakenliefhebber wel een beetje jammer. 

Al met al vond ik dit een prima debuut en geef ik het een mooie 8.

Heel veel liefs, Bookstamel

Benieuwd geworden naar Arlieke van Remmerden lees dan mijn interview met haar hier. 

Bewaar voor later op pinterest

Arlieke 3

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] je nu benieuwd naar mijn recensie van Asquil een lange reis dan kun je deze hier lezen. Het boeken kopen dat doe je […]

trackback

[…] naar het boek Asquil van Arlieke van Remmerden lees dan mijn recensie van dit boek hier. Of koop het boek […]

trackback

[…] hier mijn Recensie van Asquil van Arlieke van Remmerden.  Of koop het boek van Arlieke […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x