Recensie De Uitverkorene van Cynthia Fridsma

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ik was vorig jaar natuurlijk Vip van Celtica publishing. Dit jaar zijn er andere vips maar Celtica heeft nog steeds een plekje in mijn boeken hart. Ik was dan ook super blij dat ik het boek De Uitverkorene van Cynthia Fridsma mocht gaan recenseren voor hun. Afgelopen week had ik de tijd om dit boek uit te lezen. Tijd dus om jullie te gaan vertellen wat ik van dit boek vindt.

De-uitverkorne

Je kunt De Uitverkorene van Cynthia Fridsma hier kopen, meer recensies vind je hier.

Spannend misdaad boek met een bovennatuurlijk tintje. 

Titel: De Uitverkorene Auteur: Cynthia Fridsma Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Spanning/bovennatuurlijk Cijfer: 7

Hier gaat de Uitverkorene over:

Na het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston.
Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is op een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijke agenda op na te houden.
Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, ”De Necronomicon”?

Dit vind ik van de uitverkorene:

Laat ik zoals gewoonlijk beginnen met de cover. Deze past goed bij het verhaal en ik vind de kleur blauw die gekozen is erg mooi.

Het verhaal zelf heeft me een beetje alle kanten op geslingerd. Op het ene moment vond ik het erg goed het andere moment voelde het een beetje alsof ik de draad kwijt was. Het ene personage vond ik sterk uitgewerkt en wist me helemaal mee te slepen. Met een ander personage had ik weer helemaal niks. 

De uitverkorene is een mix tussen fantasy en een goede actie thriller. Het begint namelijk allemaal met Richard die een aantal vreemde dingen mee maakt en vlucht. Daarna maakt het verhaal voor mij een iets wat rare wending en maken we kennis met vampier Sybil en haar team. We leren ook dat sybil een boek in handen wil krijgen om een bepaalde reden. Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen. Vanaf hier gaat het verhaal dus wat meer over naar fantasie. 

Het verhaal zelf en het idee er achter doet me een beetje denken aan boeken/series als Buffy en charmed waar misdaad ook met het bovennatuurlijke word gecombineerd. Het idee en verhaal op zich vind ik dan ook wel prima. Maar doordat het soms wat warrig was en er best veel personages in het boek zitten las het helaas niet altijd even lekker weg. Dat neemt niet weg dat ik reuze benieuwd ben naar de volgende boeken van deze auteur. Want dat Cynthia veel potentie heeft is duidelijk. Het had alleen allemaal net iets beter gekund

Het boek krijgt een mooie 7 van mij. 

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x