Het mooiste boek volgens Juul

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd om het woord te geven aan een van mijn collega bloggers. Dit keer is het Juul van de blog Books&me. Juul gaat ons alles vertellen over haar favoriete boeken en leesplekjes!

92591571_215065243135061_7233798135712055296_n

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen? Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beek. Voor ik dit boek had gelezen was dit een onmogelijke vraag. Er zijn zoveel mooie boeken, maar deze steekt er voor mij echt met kop en schouders bovenuit.

Waar gaat het boek over? Over een familie waarvan je het verhaal meebeleefd vanuit het perspectief van 5 leden van de familie. Over de struggles in life, maar ook de mooie dingen.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen? Of waarom heeft juist dit boek je zo geraakt? Dit boek heeft mij diep geraakt. Een bepaald stuk raakte mij zo diep dat de tranen over mijn wangen rolden. Zo herkenbaar en zo mooi beschreven. Sowieso vind ik de taal die Griet op de Beeck gebruikt zo mooi.

Heb je ook andere boeken van deze auteur gelezen? Ik heb alle boeken van haar gelezen. En als er een nieuw boek uitkomt wil ik hem ook die dag in huis hebben en gooi ik alles opzij om meteen te gaan lezen.

Lees je graag in een bepaald Genre of lees je liever gevarieerd? Mijn voorkeur ligt bij thrillers, heerlijk. Lekker genieten bij onvoorstelbare misdrijven, juist omdat het zover bij mij vandaan staat.

Maar steeds vaker lees ik ook andere genres, zelfs buiten mijn comfortzone, zoals fantasy en dystopisch.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? Best veel, de laatste jaren kom ik op de 80 – 100 boeken per jaar.

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden? Dit is dus die onmogelijke vraag. Ik vind veel schrijvers goed en van veel heb ik ook de hele serie in de boekenkast staan. Maar als ik dan echt iemand moet noemen dan zeg ik Karin Slaughter.

Waar kunnen we jou volgen op social media?

Blog: https://bookandme1.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.com/groups/139111930697514/

Twitter: @BooksMe4

Instagram: https://www.instagram.com/booksandme8/?hl=nl

Wat is je favoriete leesplek? Ik kan letterlijk overal lezen. Als ik maar een vrij moment heb zit ik met mijn neus in de boeken. Dat doe ik al sinds ik kan lezen. En in plaats van buiten spelen was ik als kind in de bibliotheek te vinden. Die was aan de overkant van de straat.

Heb je een favoriete auteur? Dat moge duidelijk zijn: Griet op de Beeck! Voor mij komt er echt niemand in de buurt.

Welk boek las je vroeger als kind graag? De boeken van Enid Blyton, zoals De Vijf en Pitty gaat naar Kostschool.

Later werden dat de boeken van Leni Saris. Ik heb in mijn boekenkast nog een hele verzameling van

haar boeken staan. Ik denk dat bij haar boeken mijn verzamelwoede is begonnen.

En in mijn pubertijd werden het de boeken van Lemniscaat, deYoung Adults van mijn jeugd. En dan vooral de boeken van Evert Hartman en Jan Terlouw. Die hebben in mijn boekenkast een ereplaats gekregen.

Lees je liever e-books of Fysieke exemplaren? Zonder twijfel papieren boeken. Er gaat echt niks boven de geur van een fonkelnieuw boek!

Wat is je favoriete snack tijdens het lezen? Eigenlijk geen snack, ik ben sowieso niet zo’n snacker. Wel drink ik graag een kop koffie tijdens het lezen.

Heel veel liefs,

signature5e9476242e51a

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x