Van eigen bodem met Marceline de Waard

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag mag ik je alweer gaan voorstellen aan de derde auteur die in Mei mee doet aan de blogs van eigen bodem. Dit keer is dat niemand minder dan Marceline de Waard.

Portretfoto 2019 -door Kees-Winkelman [4109]

Foto gemaakt door Kees Winkelman

Marceline de Waard beantwoorde op de vraag wat ze later wilde worden als kind steevast met ‘Schrijfster’ Ze las dan ook heel wat af. Pippi was haar grote heldin en schrijven zoals Enid Blyton, ja dat leek haar wel wat.

Ze zag zich zelf al helemaal zitten een tuinhuisje, een ietwat verwilderde achtertuin vol bloemen, gras en bomen. Het waren echter niet alleen dromen. Want haar eerste verhaaltjes schreef ze voor haar kleine buurmeisje. Deze verhaaltjes gingen over een hondje.

Haar droom ebde weg en ze ging psychologie studeren omdat ze Eline Vere zo prachtig vond, dat wel. Tijdens haar studie liep ze stage in een crisisopvang voor jongeren. Deze jongeren raakten haar hart en ze begon haar loopbaan in de jeugdzorg.

Eind vorige eeuw maakte ze de overgang naar de inspectie en een mooie carrière volgde.

Rond haar vijftigste begon het te schuren en toen viel het woord Schrijversacademie. Dat ene woord bracht haar vergeten kinderdroom terug in haar herinneringen. Ze schreef zich zelf in en al snel werd schrijven een vast onderdeel van haar leven.

In februari van het jaar 2017 plaatste ze op een zondagochtend een verhaal op Facebook. De reacties waren zo enthousiast dat het plaatsen van een verhaal op zondagochtend inmiddels een vaste gewoonte is.

Een jaar later begon ze aan haar eerste roman Thuisreis.

In het Najaar van 2018 zocht ze contact met Ambilicious. Het klikte en ze kreeg een uitgeefcontract voor ‘Schandalige en andere zondagverhalen’. Dit is een bundel gevuld met de zondagverhalen uit haar eerste jaar.

In het begin van 2019 schreef ze haar eerste roman ‘Thuisreis’ af en Ambilicious gaf deze op 22 maart van 2020 uit.

De komende weken gaan we Marceline de Waard natuurlijk nog veel beter leren kennen.

Ik wens jullie een fijne dag.

Liefs, Bookstamel

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] De afgelopen weken hebben we natuurlijk al volop kennis kunnen maken met deze auteur o.a in dit blog waarin ik haar aan jullie […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x