Recensie Mijn grootste wens van Lucy Dillon

Hallo lieve lezers van bookstamel,

Vandaag is het tijd voor een nieuwe recensie. Ik mocht het boek Mijn grootste wens van Lucy Dillon namens uitgeverij De Fontein lezen. Lucy Dillon is een Britse schrijver dus dit keer is het geen boek van eigen bodem. Maar zo nu en dan een vertaald werk lezen is natuurlijk helemaal prima. Laten we het maar gauw over dit boek gaan hebben.

Mijn grootste wens

Wil je mijn grootste wens van Lucy Dillion kopen dan kun je dat hier doen. Meer recensies lezen? Een overzicht van al mijn recensies vind je hier.

Een prachtige warme en ontroerende roman die je gelezen moet hebben.

Titel: Mijn grootste wens Auteur: Lucy Dillion Uitgeverij: De Fontein Genre: Roman Cijfer: 9

Hier gaat Mijn grootste wens over:

Eva ontdekt na de dood van haar man hoeveel ze voor hem heeft opgegeven. Haar nichtje Nancy heeft na het vertrek van haar vader geen woord meer gesproken. Onverwacht vinden ze steun bij elkaar.

Eva voelt zich verloren zonder haar man Mick, die twee jaar geleden is overleden. Voor hem had ze haar eigen dromen opzijgezet, en nu is ze bijna veertig en staat ze met lege handen.

Caitlin ziet haar leven instorten: haar huwelijk loopt op de klippen en haar dochtertje, de 4-jarige Nancy, heeft sinds de scheiding geen woord meer gesproken. Caitlin maakt zich grote zorgen, maar geen dokter weet een oplossing.

Nancy is haar stem kwijt. Maar is er iemand die luistert naar de woorden die ze niet durft te zeggen?

Dit vind ik van Mijn grootste wens:

De kleuren van de cover vind ik mooi maar verder doet de cover me niet zoveel. Ik heb niet het idee bij het zien van de cover Yes dit boek moet ik hebben. 

Echter met het verhaal heeft Lucy Dillion mij zeker niet teleurgesteld. Lucy heeft een heerlijke vlotte pakkende schrijfstijl met een vleugje humor. Door haar manier van schrijven weet ze je al snel mee te sleuren in het verhaal. 

Kleine Nancy de dochter van Caitlin wist meteen mijn hart te stelen wat een lieve en bijzondere meid is dat. Ik vind het ook leuk om te zien dat de kinderen van Caitlin en Patrick in dit boek ook een grote rol spelen. Vaak worden die een beetje ondergeschoven in een boek maar dat was hier echt niet het geval.

Dan Eva en Caitlin zelf 2 vrouwen die op hun eigen manier moeten dealen met een aantal gebeurtenissen. Twee vrouwen die een mooie groei doormaken in het boek. Twee vrouwen waar je zo vriendinnen mee zou willen worden. 

Lucy heeft echt een sterke manier van het neerzetten van de personages in haar boek. Alle personages en niet alleen degene die ik hierboven beschrijf hebben een sterk eigen karakter. Ze worden op een manier omschrijven waardoor je gelijk een beeld krijgt van het personage. Dit zorgt ervoor dat je in dit boek enorm mee kunt leven met de personages.

Dit is een boek over liefde, wanhoop, hoop passie en zoveel meer. Natuurlijk heeft het boek ook zwaardere onderwerpen als een scheiding en de dood maar de boventoon is hoop en liefde. Ik kan mijn grootste wens echt sterk aanraden als je opzoek bent naar een mooi romantisch verhaal met goed uitgewerkte personages. Daarom krijgt dit boek een mooie 9 van me. 

Heel veel liefs,

signature5e9476242e51a

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x