Dit las ik in April

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jeetje April is echt enorm snel voorbij gevlogen. We zitten alweer in Mei, helaas gelden de maatregelen vanwege de Corona nog steeds. De ene dag ga ik er heel goed mee om de andere dag vind ik het heel erg lastig. De ene week lees ik zo een aantal boeken uit de andere week ben ik blij als ik er 1 gelezen heb.

Tijd dus om jullie mee te nemen langs de boeken die ik in April gelezen heb.

Aantal Nederlandstalige boeken: 10

Aantal Vertaalde boeken: 2

Totaal aantal boeken: 12

Het boek wat mij in april het meeste verraste: Deze maand kan ik eigenlijk niet kiezen. Er zijn 2 boeken die mij echt verrast hebben. Dat zijn Een leven geleden van Jerrad Hoff en Privacy Live van Annet Hulst. Dus ik denk dat we deze maand 2 boeken van de maand hebben.

Hell-City

 

 

We begonnen de maand April met een mooie Novelle van een van mijn favoriete Nederlandstalige/Vlaamse auteurs Joanne Carlton. Het boek heet Hell City en is een heel bijzonder verhaal. De cover van dit boek is werkelijk geweldig! Binnen in het boek vind je ook nog eens prachtige tekeningen waar je uren naar kunt kijken. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

 

 

20200407_091322

 

Het tweede boek dat ik deze maand las was geen boek van eigen bodem. Dit keer was het een heerlijke luchtige feelgood met een sexy tintje! Naast fantasy ya en thrillers is dit een genre waar ik me eigen echt in kan verliezen. Vooral in de zomer heerlijk in het zonnetje ben ik een groot fan van boeken in deze stijl. Mijn recensie van Noel kun je hier lezen. Dit is trouwens het tweede deel in een serie eerder las ik al Mason uit deze serie.

 

 

20200415_164523

 

 

Het derde boek dat ik deze maand las is wederom een vertaald boek en wat voor een. Voor mij is Het Winkeltje van Cockleberry Bay de feelgood van deze zomer. Het winkeltje van Cockleberry Bay is het eerste deel van een trilogie waarvan alle drie de boeken deze zomer verschijnen. Ik vind het dan ook echt super tof dat ik mee mag doen met de blogtour van deze trilogie en alle drie de delen mag gaan recenseren. Maar goed hier lees je mijn recensie van het eerste deel.

 

Lathrain-de-tocht

 

Lange tijd heb ik uitgekeken naar dit boek Lathrain 2 – De tocht. Ik heb namelijk enorm genoten van het eerste deel in deze serie. Een boek over Elfen, magie, hoop en liefde. Als je fantasy verhalen houdt die magisch zijn een beetje spannend en mooi dan moet je dit boek gewoon gelezen hebben. Jullie snappen het al deze maand las ik heel veel hele goede boeken. Het word dus nog lastig om mijn boek van de maand te kiezen. Mijn recensie van Lathrain de tocht kun je hier lezen.

 

 

Fort-Enigma

 

Fort Enigma is een heerlijk boek voor de jeugd. Het is niet alleen een prachtig verhaal! Nee je gaat kris kras door het boek heen door middel van kamers. In deze kamers kun je opdrachten doen en daarmee ga je naar de volgende kamer. Je bent dus niet alleen aan het lezen maar moet er ook bij nadenken. Ik maakte zelf een foutje 🙂 maar uiteindelijk kwam ik toch in de juiste kamer terecht. Mijn recensie van dit boek lees je hier.

 

 

 

20200410_082659

 

 

Wauw boek 6 alweer deze maand we gaan weer lekker. Dit keer is het er weer een van eigen bodem. Jerrad Hoff de auteur van dit boek ontdekte ik op facebook! Zo zie je maar weer wat een pareltjes je kan ontdekken op facebook. Wist je trouwens dat bookstamel ook haar eigen facebook pagina heeft die vind je hier. Maar goed een leven geleden is dus een prachtige roman echt een boek dat mij wist te verassen. Dit verhaal is zo ontroerend en mooi. Echt een dikke vette aanrader. Mijn recensie vind je hier.

 

20200405_192313

 

Privacy Live is het volgende boek dat ik gelezen heb in april. Dit is echt een heerlijke verrassende young adult geschreven door Annet Hulst. Deze Young Adult bespreekt op een super leuke manier de hedendaagse cultuur en wat voor invloed dat kan hebben op het leven. Hoe ik dat bedoel daar kom je wel achter als je dit leuke boek leest. Pff het word echt heel moeilijk om deze maand mijn favoriete boek te gaan kiezen. Mijn recensie van Privacy Live kun je hier lezen.

 

 

De-kelk-van

 

 

Het volgende boek dat ik deze maand las was De Kelk van Yrith. Eigenlijk had ik deze al eerder gelezen maar door een foutje was die niet op mijn blog terecht gekomen. Houdt je van een donkerder fantasie verhaal met een beetje liefde erin? Dan is de Kelk van Yrith het boek voor jou. Mijn recensie van dit boek kun je hier vinden.

 

 

 

Julia-Jonkers

 

 

Jeetje als ik het zo zie was deze maand weer best een goede leesmaand. Ik zit alweer op 9 boeken 🙂 Het leuke is dat ik dit blog bericht per boek bij houdt. Ik zie dus elke keer mijn lijstje groeien en ben daar dan ook best heel erg trots op. Maar goed boek 9 is dus het auto biografische boek Julia Jonkers geschreven door Kim Bonefaas. Dit boek is heel herkenbaar voor iedereen die jong, single en zwanger is geweest. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

 

Carmens-kookpunt

 

 

Het volgende boek dat ik deze maand las is weer eens een thriller van eigen bodem. Thrillers zijn niet mijn meest gelezen genre boeken. Maar ik vind een thriller op zijn tijd echt heerlijk. Deze thriller is geschreven in de stijl van een non fictie boek toch denk ik persoonlijk dat het fictie is. Het verhaal is heerlijk geen mega gore thriller maar gewoon een subtiele soms romantische thriller. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

 

 

20200410_082446

 

 

 

Het volgende boek dat ik las is er een voor de junioren onder ons. Heksenzielen boek 1 Krachtig ontwaken door Maja Vermeulen is een heerlijk boek voor de jeugd. Het boek gaat over heksen en magie en leest heel makkelijk weg. Zeker een aanrader voor de jeugdige lezers onder ons. Mijn recensie van dit boek vind je hier.

 

 

Home

 

 

 

Hoewel het pas 30 april is ga ik er niet vanuit dat ik vandaag nog een boek ga lezen. Home is dus het laatste boek dat ik deze maand las. Home is het afsluitende deel van de Remi Trilogie. Ik wil nog geen afscheid nemen van Remi maar helaas wilde ik toch ook wel weten hoe het af zou lopen. Mijn recensie van Home vind je hier. 

 

 

 

De afgelopen maanden lijkt 12 het magische leesgetal te zijn. Want deze maand las ik dus wederom 12 boeken. Deze maand vond ik het wel moeilijker om mijn favoriete boek te kiezen omdat ik erg veel goede boeken heb gelezen. Ik heb 80% Nederlandstalige boeken gelezen en 20% was vertaald. 

Heel veel liefs,

signature5e9476242e51a

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
4 jaren geleden

Blijft heerlijk om je blog te lezen en pik er wat juweeltjes uit voor eigen leesvoer. Mijn lijstje wordt alleen best lang, zoveel boeken lees ik niet. Jaren bijna niets gelezen. Nu gepland minimaal 1 per maand, nu 5 gelezen. Ben op schema. Al meer dan vorig jaar en dan te bedenken dat ik ze vroeger verslond, de één na de ander. Haha, heerlijke hobby om weer op te pakken.

Krystle/Batboy
4 jaren geleden

Jeetje 12 boeken! Ik heb er deze maand nog geen één gelezen…..

Henk
4 jaren geleden

wow, wat een stapel lees je elke maand weer, bewondering! Hoeveel boeken heb je nu zo ongeveer gelezen sinds je met je blog bent begonnen?
Henk onlangs geplaatst…De 1,5 meter rij; het nieuwe normaalMy Profile

nicole
4 jaren geleden

Een mooie lijst met boeken die je hebt gelezen. Bij mij valt lezen op het moment nog niet mee. Het is toch wat onrustig hier thuis.
nicole onlangs geplaatst…Geïnspireerd door…My Profile

Rory
4 jaren geleden

12 (!) boeken. Wow… Ik kan alleen maar een paar bladzijdes lezen voor het slapen gaan. En momenteel kies ik bewust voor een wat luchtiger roman van Karen Swan. Wel in het Engels overigens, dus dan heb ik het gevoel dat ik ook mijn Engelse woordenschat weer wat opkrik.
Rory onlangs geplaatst…Hoe je jezelf met een kookboek even elders waantMy Profile

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Jeetje wat heb je veel gelezen! Ik zou willen dat ik ook maar een beetje van je leesmotivatie zou hebben haha.
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Terugblik op aprilMy Profile

KoolFamily
4 jaren geleden

Dat zijn er dus echt wel heel veel!
Met de Corona-maatregelen en wegvallen van etentjes, festivals, samenkomen met vrienden,… zou ik het begrijpen, maar jij komt wel vaker aan 12, dus dat is helemaal top!
❤️
KoolFamily onlangs geplaatst…Tips voor home-schoolingMy Profile

KoolFamily
4 jaren geleden

Dat zijn er dus echt wel heel veel!
Met de Corona-maatregelen en wegvallen van etentjes, festivals, samenkomen met vrienden,… zou ik het begrijpen, maar jij komt wel vaker aan 12, dus dat is helemaal top!
KoolFamily onlangs geplaatst…Tips voor home-schoolingMy Profile

Sherry
4 jaren geleden

Heel veel boeken. Ik was opzoek naar nieuwe titels gelukkig nu gevonden.
Sherry onlangs geplaatst…Review: Yves Saint Laurent Black Opium eau de ParfumMy Profile

Laura
4 jaren geleden

Ik vind het ook de ene dag makkelijker dan de andere. Aan boeken lezen kom ik helaas niet toe.

rachel
4 jaren geleden

wauw!! je hebt er weer aardig wat weg gelezen:D

Tania
Tania
4 jaren geleden

wauw 12 boeken. ik heb er eentje uitgelezen waar ik in december mee begonnen was

Jessie
Jessie
4 jaren geleden

Heerlijk, feelgood boeken in deze tijd gaan hier ook hard 🙂

Jasmina
4 jaren geleden

Ik moet ook echt weer tijd nemen om te lezen…werkt vaak erg onspannend
Jasmina onlangs geplaatst…Turkse pizza, zo maak je het makkelijk zelfMy Profile

Frederique
Frederique
4 jaren geleden

Zo zeg, jij leest wat af! Ik mag blij zijn als ik 1 boek uit krijg in een maand haha

Stefaan De Winter
4 jaren geleden

een goed boek is ideaal in deze lockdown tijden! even weg van de realiteit!
Stefaan De Winter onlangs geplaatst…Recept | MaredsouskroketjesMy Profile

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x