Recept : New York Cheesecake

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor het tweede recept op bookstamel. Zoals ik al had aangegeven zal ik zo nu en dan tussen de blogs over boeken en Nederlandstalige auteurs ook wat recepten posten. Want naast boeken heb ik een grote liefde voor koken en bakken. Vandaag deel ik met jullie een fan mijn favorieten recepten New York Cheesecake met Roodfruit er boven op. Mijn familie vraagt ook echt altijd of ik dit recept voor hun wil maken.

Recept New York Cheesecake.

Wat hebben we nodig voor de New York Cheesecake

200 tot 250 gram speculaasjes (Ik gebruik Lekker vrij van gluten speculaasjes van de Jumbo)

100 gram roomboter (Ongezouten)

600 Gram verse roomkaas

125 Gram suiker

125 Ml crème fraîche

3 eieren (Ik gebruik maar M)

1 zakje suiker

300 Gram frambozen en blauwe bessen

3 Eetlepels frambozen jam

2 Eetlepels honing.

Verder gebruiken we

Een Mixer

Een springvorm van 24cm

Een deegroller

Bakpapier.

Hoe maak je de New York Cheesecake

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed daarna de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Daarna moeten we eerst de speculaasjes fijn maken. Dit kun je natuurlijk doen in een hakmolen maar ik gebruik gewoon een zakje en een deegroller. Zorg dat er geen grote stukjes meer tussen zitten.

Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg vervolgens de koekkruimels toe en roer dit goed door elkaar. Nu gaan we hiermee de bodem van de springvorm bedekken en daarna strijk je dit glad met de achterkant van een lepel en zet je de springvorm in de koelkast. De boter heeft dan de tijd om weer te stollen.

Nu gaan we het roomkaas mengsel maken. Klop eerst de 600 gram roomkaas los. Vervolgens gooi je de 125 gram suiker erbij en blijf je kloppen tot je een romig en luchtig mengsel hebt. Als het mengsel luchtig is klop je eerst de crème fraîche er doorheen en vervolgens 1 voor 1 de eieren. Tot slot voeg je het zakje vanille suiker toe.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaas mengsel hierop. Bak de taart vervolgens in ongeveer 70 minuten gaar.

Ondertussen doen we het roodfruit in een pannetje samen met de jam en honing. Laat het fruit zachtjes koken op een laag vuur. Als ongeveer 50-60% van je fruit jam is geworden draai je het vuur uit en laat je dit afkoelen.

Als de taart klaar is laat je deze even afkoelen en vervolgens bedek je de bovenkant met roodfruit. Ik laat dit vervolgens een nacht in trekken en serveer de cheesecake dan. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon gelijk op eten.

Eet smakelijk

Liever een cheesecake met gluten. Probeer dan eens deze variant gemaakt van Optimel  of deze Basque Burnt Cheesecake.

Liefs, Melanie

Opzoek naar nog meer glutenvrije recepten kijk dan eens naar deze cupcakes deze heb ik gemaakt naar aanleiding van het boek Zomer in Carrick Park deze kun je hier kopen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gea
Gea
4 jaren geleden

Wat ziet dat er heerlijk uit!! Leuk dat je dit recept deelt
Gea onlangs geplaatst…Pieker en stress momenten de baas met Bional Stress BalansMy Profile

Tessa
4 jaren geleden

Dat ziet er lekker uit, krijg er gelijk trek in!

Dewi
4 jaren geleden

OMG deze cheesecake ziet er heeeerlijk uit! Ga het recept opslaan en zeker een keertje proberen. Liefs Dewi

trackback

[…] 508. Wat is je favoriete taartje? Geen twijfel mogelijk dat is de new york cheese cake. Het recept voor deze taart vind je hier.  […]

Tuinweetjes
3 jaren geleden

Ik heb nog nooit glutenvrij gegeten maar het ziet er heerlijk uit, 8k ben benieuwd!

trackback

[…] en New York Cheesecake hmm daar krijg ik echt nooit genoeg […]

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat lekker ik heb nog nooit gluten vrij gegeten.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…En toen stelde de buurman een rare vraagMy Profile

trackback

[…] Geen zin in deze sticky toffee pudding probeer dan eens mijn New York Cheesecake […]

trackback

[…] thuis een boekenclub en ik besloot om wat lekkers te gaan bakken voor degene die kwamen. Tja en een New York style cheesecake heb ik al zo vaak gemaakt dat ik wat anders wilde maken. Nu luisterde ik vorig jaar het boek De […]

trackback

[…] Heerlijk bij bijv een zomerse BBQ. Tja en als je dan toch geniet van een heerlijke bbq dan kan de New York Cheesecake natuurlijk niet ontbreken als toetje! […]

trackback

[…] weinig fout doen denk ik zo. Maar als ik diep in mijn hart kijk dan is mijn favoriet toch wel de New york Cheesecake met op de tweede plek de stroopwafel cheesecake. Ik ben ook reuze benieuwd naar jullie favorieten […]

trackback

[…] Heb je nog trek in een toetje na dit heerlijke hoofdgerecht maak dan eens mijn New York Cheesecake! […]

trackback

[…] grote hit op elk etentje of feestje dat we houden. Daarnaast krijg ik regelmatig het verzoek deze New York cheesecake voor iemand in de familie te maken. Hij word gemaakt van Speculaasjes die je ook goed glutenvrij […]

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x