Recensie Krachtig ontwaken van Maja Vermeulen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Krachtig Ontwaken van Maja Vermeulen. Maja nam een tijdje geleden contact met me op of ik dit boek wilde lezen. Ik hoefde daar geen seconde over na te denken want ik vond de cover van het boek en de flaptekst prachtig. Een paar dagen later viel dit boek dus op mijn deurmat, en vandaag mag ik dus eindelijk mijn mening over dit boek met jullie delen.

Krachtig ontwaken

Krachtig ontwaken van Maja Vermeulen

Een prachtig jeugdboek geschikt voor vele leeftijden.

Titel: Krachtig ontwaken #1 Auteur: Maja Vermeulen Uitgeverij: Kramat Genre: Jeugd 12+ Cijfer: 7

Hier gaat Krachtig ontwaken over:

Op de dag van haar zeventiende verjaardag worden Olivia’s magische krachten gewekt. Ze komt hierdoor flink in de problemen. Samen met haar beste vriend Nerd (Leonard) slaat ze op de vlucht. Ze vluchten niet naar een andere plaats maar naar een andere tijd… Daar ontmoeten ze nieuwe mensen, waaronder een verweesde zwaardvechtster met rood haar, een goed getrainde heks vol vlammende wraakgevoelens en een tirannieke tovenaar.
Wie kan haar iets bijleren over magie? Wie weet iets over haar verdwenen moeder?

Dit vind ik van Krachtig ontwaken:

Wauw de cover van Krachtig ontwaken vind ik echt heel aantrekkelijk als ik dit boek bij de boekenhandel in de kast zou zien staan zou ik het zeker in mijn handen nemen om de achterflap te lezen. 

Een krachtig ontwaken van Maja Vermeulen is het eerste deel in de Heksenzielen trilogie, en geschreven voor de jeugd van 12 jaar en ouder. Het fijne van dit boek is dat het niet zo dik is daardoor is het goed te lezen voor deze doelgroep. De taal waarin het boek is geschreven past ook perfect bij deze leeftijd. 

Het verhaal zelf is leuk om te lezen. Ik houdt van Heksen en Magie en dat komt in dit boek genoeg voor. Toch vind ik het boek soms wat te snel gaan de auteur had iets meer kunnen doen met de ontwikkeling van de karakters. Nu vroeg ik me soms af waarom bepaalde personages zo reageerde. Ik miste een beetje de details. Hoewel dit bij een jeugdboek minder mag zijn vond ik het nu net iets te minimaal. 

Nerd is mijn favoriete personage in het boek. Het is een beetje een Nerd maar later in het verhaal is die eigenlijk ook best wel stoer en die ontwikkeling vind ik heel erg tof. De wereld waarin het zich afspeelt vind ik ook mooi omschreven.  Al met al is Heksenzielen 1 Krachtig ontwaken dus een leuk en zeer vermakelijk boek met een aantal kleine kanttekeningen die het boek nog beter zouden kunnen maken.

Ik ben dan ook reuze benieuwd naar deel 2 Magishe redding deze komt al zeer binnenkort uit

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Lees ook mijn recensie van Magische Redding het tweede deel in de heksenzielen trilogie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] mocht ik al deel 1 Krachtig ontwaken lezen in deze serie. De recensie van het eerste deel kun je hier […]

trackback

[…] Ik was reuze benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Eerder las ik namelijk al het eerste deel Krachtig ontwaken en het tweede deel Magische redding en deze vond ik erg leuk! Maar goed wat ik van het derde deel […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x