Recensie Julia Jonkers van Kim Bonefaas

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Oke voor ik over ga op de recensie van het boek Julia Jonkers geschreven door Kim Bonefaas moet ik jullie eerst vertellen over mijn laatste stunt. Degene die mijn blog al langer volgen weten wel dat ik vaak last heb voor mijn spieren en gewrichten maar daarnaast ben ik zo nu en dan een echte brokkenpiloot.

Zaterdag waren we gezellig aan het bbq met het gezin toen ik boven wat sokken wilde halen. Dus ik naar onze klerenkast/washok kamer op mijn blote voetjes. Terug moet ik dan door de badkamer heen waar mijn vriend een douche had genomen. Blijkbaar was de vloer een beetje glad en nat dus daar ging ik net als in de film kneiter hard onderuit. De benen schoven letterlijk onder me vandaan. Momenteel ben ik dus erg stijf en blauw. Maar goed als iemand het gefilmd had dan hadden ze er vast smakelijk om kunnen lachen.

Maar goed genoeg gelachen om mijn blunder tijd om verder te gaan naar de recensie van Julia Jonkers.

Julia-Jonkers

Julia Jonkers kun je hier kopen. Andere recensies vind je hier.

Jonge, Single en Zwanger wat dan?

Titel: Julia Jonkers Auteur: Kim Bonefaas Uitgeverij: ISJB Uitgevers Genre: Feelgood/ Roman Cijfer: 9

Hier gaat Julia Jonkers over:

Als de jonge studente Julia ongepland zwanger blijkt te zijn, staat haar wereld op z’n kop. Want in haar drukke en onbezorgde leventje van afstuderen, werken en uitgaan is totaal geen plaats voor een baby. Tot overmaat van ramp wil Arthur, de biologische vader, niets van de baby weten. Toch besluit Julia om de baby te houden. Vervolgens maakt ze – tegen wil en dank – kennis met de wondere wereld van zwangerschapskwaaltjes, positiekleding en kinderwagens. En terwijl Arthur haar keihard laat vallen, kan ze terugvallen op de onvoorwaardelijke vriendschap van haar vriendinnen Nora, Hella en Marleen.

Dit vond ik van Julia Jonkers:

We beginnen zoals gewoonlijk met de cover. De titel is passend en verteld gelijk waar het boek over gaat. De foto op het boek vind ik mooi maar zegt niet veel over het verhaal zelf en dat vind ik wel jammer. 

Kim Bonefaas heeft een ontzettend fijne en vlotte schrijfstijl! Ze heeft veel humor en ze heeft het verhaal zo geschreven dat het voor veel jonge en single moeders heel herkenbaar is. Zelf was ik 19 toen ik er achter kwam dat ik zwanger was van mijn ex. Weghalen was geen optie voor mij en ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe ik mijn moeder moest gaan vertellen dat ik 19 en zwanger was. Ik had knikkende knietjes en was enorm zenuwachtig. Julie Jonkers moest in het verhaal natuurlijk op een gegeven moment haar moeder ook gaan vertellen dat ze zwanger was en dit was dan ook heel herkenbaar. 

Voor mij is Julia Jonkers in het boek het voorbeeld van een jonge moeder. Aan de ene kant onzeker en twijfelend of ze wel moeder kan zijn. Aan de andere kant een super sterke powervrouw. De ex van Julia is een echte rotzak met weinig sympathie maar Julia durft ook haar eigen problemen te bespreken.

Wat ik ook echt een mooie toevoeging aan het boek vond was dat Julia in de zorg werkt. De stukjes die over haar werk en de liefde voor haar cliënten gaat vond ik erg bijzonder om te lezen. Koos een van de cliënten heeft stiekem ook een beetje mijn hart veroverd. Als je het boek gelezen hebt dan begrijp je wat ik bedoel.

Ik vind het mooi om te zien dat Kim Bonefaas haar verhaal heeft weten om te zetten naar een prachtig boek wat deels fictie is en deels waargebeurd. Ik kan dan ook niet wachten om snel een ander verhaal te gaan lezen van Kim.

Het boek krijgt een mooie 9 van me. 

Liefs,

signature5e9476242e51a

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Kim Bonefaas leerde ik alweer een tijd geleden kennen toen ik Julia Jonkers las. Later kreeg ik de eer van Kim om de cover van haar nieuwe boek Goud en Lavijn te onthullen op […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x