Recensie De kelk van Yrith van Mark Tamminga

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Tja daar ben ik weer met alweer een recensie. Jullie zullen wel denken jeetje die leest veel. Maar ja als je hele dagen thuis zit moet je toch wat. Dit boek las ik echter al vorig jaar maar helaas was er iets mis gegaan met het plaatsen van mijn recensie. Dus daarom trakteer ik jullie vandaag alsnog op mijn recensie van De Kelk van Yrith van Mark Tamminga.

De kelk van Yrith

Hier kun je de kelk van Yrith Kopen. Meer recensies lezen die vind je hier 

Een krachtig Debuut. 

Titel: De kelk van Yrith Auteur: Mark Tamminga Uitgeverij: Boekscout Genre: Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat de Kelk van Yrith over:

Een kwaadaardige entiteit is opgesloten in een artefact. De magiërs van de Orde van Yrith hebben zo geprobeerd de levenscyclus van dit kwaad te doorbreken. Helaas komen zij er te laat achter dat de drager leeft en dat deze probeert zijn krachten terug te krijgen. Een aantal zomers later, besluit de jonge vrouw, Bibi, naar de Orde van Yrith te vertrekken. Haar doel is om haar magie beter te begrijpen en te beheersen. Gedwongen door de omstandigheden, is zij degene die moet voorkomen dat de zwarte magie uit het artefact terug kan vloeien in het bloed van de necromancer. Het bloed, dat uit meer bestaat dan alleen de zwarte magie van het kwaad.

Dit vond ik van de Kelk van Yrith:

De cover van dit boek vind ik mooi. Persoonlijk had ik er voor gekozen om de foto/tekening over de hele cover door te laten lopen. De cover past goed bij het verhaal en dat vind ik altijd fijn.

Dan het verhaal zelf. Het boek begint meteen goed je word gelijk meegesleept in het verhaal en het gaat voortvarend van start. Ik merkte echter wel dat ik halverwege in het boek af en toe mijn aandacht verloor. Mark Tamminga weet zijn beeldende manier van vertellen het hele boek vast te houden en dat vind ik zelf heel prettig. Daardoor krijg je een goed beeld van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt.

Wat ik persoonlijk ook fijn vind is dat het boek in drie delen is onder gedeeld. Daarnaast heeft elk hoofdstuk een eigen titel. Dit is ook nog eens super mooi vorm gegeven want onder elke titel staat een tekening van de kelk.

Hoofdpersonage Bibi is ontzettend goed neergezet ik wilde haar steeds beter leren kennen en kon echt met haar meeleven. Daarnaast heeft het boek voldoende fantasie elementen van Kobolts tot necromanders van wolven tot zwarte monsterlijke wezens. Er was ook precies genoeg avontuur in het boek. Van tijd tot tijd stoorde ik me wat aan het taalgebruik dat vond ik niet altijd passend.

Al met al een leuk fantasie boek om te lezen daarom krijgt het een mooie 7,5. Het is wel een genre en stijl waar je van moet houden. Ik houdt enorm van fantasy maar doe jij dat niet dan is dit niet het juiste boek voor je.

Liefs,

signature5e9476242e51a

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x