Blogs van eigen bodem met Lara Reims 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ik vind het echt ontzettend tof dat Lara Reims mee doet met de blogs van eigen bodem. Ik leerde Lara Reims kennen bij Hamley Books. Ik zit natuurlijk in hun blogteam en Lara Reims bracht daar haar eerste boek uit upgrade. Sinds dien was ik helemaal weg van haar schrijfstijl. Ik vind het dan ook super leuk om haar water beter te leren kennen in de blogs van eigen bodem.

Vandaag gaan we het hebben over de Trilogie die Lara Reims heeft geschreven. We beginnen natuurlijk bij het eerste deel.

7QjJrX-r (1)

 

Remi 1.0 Upgrade is dus het boek waardoor ik kennis maakte met auteur Lara Reims. In dit deel maken we kennis met Remi het hoofdpersonage in deze serie. In dit deel word ook veel tijd besteed aan world building zoals ze dat noemen met een mooi woord. Het is een manier waarop je veel te weten komt over de wereld waarin een verhaal zich afspeelt.

Op de achterflap van het boek kun je het volgende lezen.

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom.

Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.

Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.

Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

Natuurlijk heb ik dit boek gelezen en er mijn mening over gegeven. Ben je nu benieuwd naar die recensie dan kun je hem hier lezen.

20191009_191134

Het tweede deel in de Remi trilogie is Black-Out. Hoewel ik Black-Out ook erg leuk vond om te lezen vond ik deze iets minder spannend dan het eerste deel. Het voelde meer als een opbouw boek naar het spannende einde toe. Mijn complete recensie van Black-Out kun je hier lezen.

Wat doe je als het leven van een vriend op het spel staat?

Heel even haal je adem. De race die je hebt gelopen lijkt ten einde. Maar dan verdwijnt je beste vriend en raak je betrokken bij de geheimen van een ander. Voor je het weet, ben je weer op zoek.

Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Hij vertrouwt niemand meer. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Met behulp van de nieuwste uitvindingen in het Creodroom komt hij steeds dichter bij de waarheid over zichzelf. Hij slaagt erin een spoor van zijn vriend te vinden. Maar dan staat zijn wereld opnieuw stil.

En dan hebben we natuurlijk het laatste spannende slotdeel! Home. Home ga ik lezen voor mijn recensie volgende week. Dus ik kan jullie nog niks verklappen over het einde van deze trilogie.

Home

Maar ik kan jullie natuurlijk al wel de achterflap tekst laten lezen. En wil je Home nu kopen dan kun je dat hier doen.

Wat doe je als je de kans krijgt opnieuw te beginnen?
Zoveel antwoorden, zoveel vragen, zoveel verdriet. En dan moet je ook nog examen doen. En omgaan met het feit dat je vriendin een nieuwe liefde heeft. Maar dan ontdek je wat de inzet is van het conflict tussen Zeger en Thot. En welke rol er voor jou is weggelegd.
Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen. En dan zijn er ook nog die vreemde berichten. Het lijkt wel of iemand hem puzzelstukjes aanreikt. Maar wie? En kan hij hem of haar vertrouwen?
Steeds duidelijker tekent de toekomst van het Creodroom zich af. Onlosmakelijk verbonden met de toekomst van Rémi. Vanaf nu zal alles anders zijn.

Ben je nu benieuwd naar wat ik van Home vind. Kom dan zeker volgende week terug om de recensie te lezen.

Ik wens je een fijne dag!

signature5e9476242e51a

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
petrasparkblog
4 jaren geleden

Knappe blog!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x