Recensie Fort Enigma Dianne Arentsen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het tijd voor een heel speciaal boek! Een boek waar ik al bijna een jaar naar uitkeek. Dianne Arentsen kennen vele van jullie vast wel door haar geweldige patroon serie. Een recensie van het eerste boek uit deze serie ‘Ithana’ vind je hier. Maar nu is Dianne Arentsen al een lange tijd bezig geweest met een heel bijzonder project! Dit project heeft niks met de patroon serie te maken maar is geweldig voor de jongere maar stiekem ook voor de volwassen lezers. Ik heb het over haar aller nieuwste boek Fort Enigma.

Al een hele tijd geleden vertelde Dianne Arentsen vol trots aan mij over haar nieuwste project. Hoewel ze het super spannend vond omdat het toch heel iets anders was merkte ik ook aan haar dat dit iets heel speciaals moest worden. Een paar weken geleden was het dan zover het boek Fort Enigma waar ze zo lang aan gewerkt had lag bij mij op de deurmat. Of nou ja de postbode belde er voor aan want het is een lekker dik boek. Tijd dus om jullie mijn mening over dit wel heel bijzondere boek te gaan vertellen.

Fort Enigma

Fort Enigma van Dianne Arentsen kun je hier kopen.

Een bijzonder boek waaraan jongeren en stiekem ook volwassenen uren plezier kunnen beleven.

Titel: Fort Enigma Auteur: Dianne Arentsen Uitgeverij: zilverbron Genre: Jeugd 10-12 jaar Cijfer: 10

Hier gaat Fort Enigma over:

Tijdens de zomervakantie organiseert professor Inventus een groot toernooi in Fort Enigma voor kinderen met uitzonderlijke talenten. Door middel van puzzels, opdrachten en raadsels moeten ze zichzelf bewijzen, want alleen de beste deelnemers kunnen in de finale komen.

De dertienjarige Lex uit Nederland is een van de spelers. Hij begint vol goede moed aan de opdrachten, maar al snel heeft hij het akelige gevoel dat er iets niet juist is. ’s Nachts klinken er vreemde, rinkelde geluiden door de gangen van het fort. De professor is zomaar verdwenen. En dan is er ook nog de legende over een blauwe draak die onder het fort leeft. Is alles één groot spel of is er meer aan de hand?

Dit vind ik van Fort Enigma:

Laten we beginnen met de cover van het boek want deze alleen is alweer te gek. Zoals we kennen van de stijl van Dianne Arentsen kiest ze ook hier weer voor een kleur. Elena Grielaard ontwierp ook weer deze cover ik ben een groot fan van haar art-work. Een leuk weetje is misschien dat Elena Grielaard de schoonzus is van Dianne Arentsen.

Maar goed genoeg over de cover door naar het boek. En jeetje ik weet eigenlijk niet eens waar ik moet beginnen want Fort Enigma is niet alleen een prachtig boek met een goed doordacht verhaal. Nee fort Enigma is een ware ontdekkingsreis als lezer begin je namelijk niet gewoon simpel weg bij het eerste hoofdstuk om vervolgens door te gaan naar hoofdstuk 2,3, enz.

Nee Fort Enigma van Dianne Arentsen is onderverdeeld in kamers. Als lezer ga je kris kras door deze kamers in het boek heen. Zo zit je in kamer 2 om opeens in kamer 14 uit te komen. Je vraagt je vast af hoe je dan kunt ontdekken in welke kamer je moet wezen. Nou dat is eigenlijk heel simpel in elke kamer kun je opdrachten maken en deze opdrachten wijzen je naar een nieuwe kamer toe. De opdrachten zijn soms erg makkelijk een andere keer weer best heel moeilijk. Ja ook ik als volwassen moest soms mijn hersenen hard laten kraken.

Mocht je nu echt niet uit de opdrachten komen dan kun je altijd achter in het boek spieken naar de antwoorden. Maar hé dat bederft natuurlijk wel alle pret van deze ontdekkingsreis. Je kunt de opdrachten gewoon in het boek zelf maken of in een notitieboekje zoals ik deed in het prachtige Fort Enigma notitie boekje wat ik van Dianne Arentsen kreeg.

Of je kunt gebruik maken van de QR code die je vooraan in het boek vindt. Met deze code kun je alle puzzels en bijlages ook online downloaden en uitprinten. Maar zo staan er ook qr codes in waarmee je spelletjes kunt spelen in bijv de speelkamer online.

Dit boek is dus echt ontzettend goed en knap ik elkaar gezet. Dit boek heeft Dianne Arentsen echt geniaal bedacht. Ik wou dat er zulke interactieve boeken waren geweest toen ik nog een jong meisje was. Ik ben dan ook van mening dat Fort Enigma in geen enkel huishouden met tieners mag ontbreken. Het boek krijgt een dikke 10 van mij.

Heel veel liefs,

signature5e9476242e51a

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kristof
4 jaren geleden

Lijkt me een heel tof boek voor mijn oudste zoon. Dikwijls is het wat zoeken voor hem maar dit genre zal hem zeker bevallen
Kristof onlangs geplaatst…Flessen bedrukken bij Make Your Own SpiritMy Profile

Lodi
4 jaren geleden

Ik was zo blij met je bericht van de week, over dit boek. Ik heb hem meteen op mijn lijstje gezet voor de verjaardag van de jongens, want dit is echt een boek voor hen. Spanning, avontuur, ontdekken. De voorkant ziet er al heel mooi uit! Bedankt voor de tip!

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Wat lijkt dit mij een geweldig boek voor kinderen. Het is niet helemaal mijn genre eerlijk gezegd, maar ik kan mij voorstellen voor kinderen wel.

Lizette
4 jaren geleden

Het klinkt als een spannend verhaal. En wat leuk dat je de opdrachten zelf kunt maken.
Lizette onlangs geplaatst…6 Tips voor creatief foto’s ophangenMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

een goed boek is voor jong en oud de moeite waard!

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Wat leuk dat je de opdrachten zelf kunt maken! Geeft gelijk een hele andere ervaring.
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Het leed dat Instagram heetMy Profile

Tessa
4 jaren geleden

wat een tof concept is dit! zo wordt lezen aantrekkelijker voor jongeren lijkt me zo
Tessa onlangs geplaatst…Review: Naked Reloaded oogschaduw paletteMy Profile

Wanda
4 jaren geleden

Ik ben zelf niet zo van dit soort boeken, maar mijn neefje wel, dus misschien wel een leuk cadeautje voor hem.

Gabrielle
4 jaren geleden

Wat een gaaf boek, ik zou hier helemaal in op gaan, heerlijk!
Gabrielle onlangs geplaatst…Tulum en Coba – strand, tempels en meerMy Profile

trackback

[…] bookstamel […]

trackback

[…] van Dianne Arentsen zowel haar fantasie serie Het patroon voor de volwassen lezers als haar boek Fort Enigma voor de jeugd. Je kan dus wel stellen dat ik fan ben van deze auteur en dat maakt het lezen van een […]

trackback

[…] je na het lezen van dit leuke jeugdboek nog opzoek naar een ander boek lees dan ook eens fort Enigma van Dianne […]

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x