Blogs van eigen bodem met Floortje Zwigtman 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag gaan we verder met de blogs van eigen bodem van Floortje Zwigtman. We duiken wat verder in de boeken die zij heeft geschreven. Dit zijn er al best wel een aantal dus ik zal ze niet allemaal benoemen. Maar mocht je nou nieuwsgierig zijn naar de andere boeken van Floortje dan kun je deze altijd hier op haar website vinden.

9200000030134792

Ik begin deze blog over de boeken van Floortje Zwigtman met een van haar romans. Namelijk Vlam. Dit boek bracht floortje in 2014. En gaat over Roxane Tron.
Roxane Tron is de dochter van Dux Tron, een dictator die Chimeria met harde hand regeert. Terwijl Roxane onbezorgde en gelukkige jeugdjaren op het eiland beleeft, gaat het gewone volk gebukt onder het regime van haar vader.
Christian Duse is een doodgewone jongen, die samen met zijn zussen Una en Marina en broer Rafaël een bandje vormt. Christian wil zich het liefst afzijdig houden van de politiek en ongestoord muziek maken. Daar komt een eind aan als Roxane zijn pad kruist en verliefd op hem wordt. Ze introduceert de Duses in het dictatorsgezin, en haar moeder ziet meteen haar kans schoon. Het regime begint barsten te vertonen en de vier muzikale jongeren kunnen het imago van het regime oppoetsen. Maar Marina en Rafaël zijn niet van zins het hoofd te
buigen en zoeken via hun muziek de grenzen van de dictatuur op…

9200000045983338

Natuurlijk mag er geen young adult ontbreken in dit lijstje! Aangezien deze doelgroep erg populair is. In 2002 schreef Floortje zwitgtman Wolfsroedel dit boek werd in 2015 opnieuw uitgebracht door l.s Het boek gaat over de strijd tussen goed en kwaad. Het was opwindend niet langer een mens te hoeven zijn en je aan de regels van de mensen te moeten houden. Het moorden maakte je vrij van alle wetten en geboden. (…) Met een dolk of boog in je hand was je machtig. Je besliste over leven en dood.

Roemenië, eind negentiende eeuw. Vulpe, Alexandru en Ion ontvluchten hun saaie dorp, op zoek naar avontuur. Ze sluiten zich aan bij de roversbende van Vulpes broer. Bij een verlaten klooster ontdekken ze het graf van prins Vlad Tepes, ook wel bekend als Dracula. Kort daarna duikt er een schaapherder op, die vertelt over oorlogen uit een bloederig verleden. De jongens raken in de ban van zijn gruwelverhalen en laten zich meeslepen in een spiraal van geweld. Ver weg van het dorp met zijn regels en beschaving verworden ze tot wolven…

9200000076016519

Een van Floortje Zwigtman haar kinderboeken mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Nu ben ik helemaal weg van fabeldieren. Ik kon dus ook niet anders dan haar boek Fabeldieren kiezen uit de kinderboeken die ze geschreven heeft. Dit boek heeft ook nog eens prachtige tekeningen van binnen. Wist je dat je een draak kunt temmen met melk? Dat een griffioen een hopeloze romanticus is? Dat er op de hele wereld maar één feniks leeft?

En ken je de Japanse keukegen? Dit fabeldier lijkt op een kleine, langharige hond die hoognodig in bad moet. Je vindt hem in huizen die nooit schoongemaakt worden. De demon Mahaha? Dit giechelende wezen zwerft over de poolvlakte en is altijd op zoek naar een slachtoffer om dood te kietelen. De squonk? Dit Noord-Amerikaanse schepsel is het droevigste fabeldier ter wereld.
Wil je een glimp van hem opvangen? Volg dan het spoor van tranen door het bos.

Ik sluit natuurlijk traditiegetrouw af met het boek dat ik ga lezen voor mijn recensie volgende week. En jeetje wat een dikke pil is dat. Maar het boek sprak mij gelijk vanaf het aller eerste moment aan. Het thema van het verhaal is namelijk in deze huidige tijd nog steeds heel erg belangrijk. Ik heb het over schijnbewegingen. Schijnbewegingen is het eerste deel van de meesterlijk geschreven Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman. Dit verhaal, dat kan worden gerekend tot een van de beste Nederlandse YA-boeken. Het  gaat over een jonge homoseksueel die leeft in een wereld van armoede en homofoben.
Op zoek naar de Grote Liefde en het Grote Geld zwerft de zestienjarige Adrian Mayfield door Londen. Maar Londen anno 1895 is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt. Adrian komt terecht in een wereld van glamour, miljonairs en kunstenaars, maar ook van afpersers, homohaters en bittere armoede. In deze zinderende wereld vindt hij zijn Grote Liefde. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is erg hoog..

Tot volgende week,

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

zitten weer leuke tussen moet ik zeggen. vooral de laatste spreek mij aan

petrasparkblog
4 jaren geleden

Veel leesplezier!

Jody
Jody
4 jaren geleden
Antwoord aan  petrasparkblog

Vooral die laatste trekt mijn aandacht

Marjolein - Made of Yellow
4 jaren geleden

Dank weer voor de inspiratie. Mij zou het eerste boek het meeste aanspreken!

Beauty By Bibi
4 jaren geleden

Ik lees zelf weinig omdat ik als redacteur al veel lees. Veel leesplezier!

Joyce
4 jaren geleden

Leuke blog! Het laatste boek spreekt mij vooral aan. Veel leesplezier!

Jasmijn
4 jaren geleden

Goed dat ze naar diverse doelgroepen kijkt! En wat veel boeken heeft ze al uitgebracht 🙂

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Het lijken me stuk voor stuk interessante boeken, vooral de eerste en de laatste!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Review | I Heart Revolution Tasty Chilli PaletteMy Profile

Frederique
Frederique
4 jaren geleden

Eigenlijk houd ik niet zo van YA, ik ben dan ook gewoon een oud wijf haha maar Schijnbewegingen klinkt wel interessant qua verhaal moet ik bekennen.

Rory
4 jaren geleden

Brrrr, die cover van Fabeldieren … Heel spannend. Ik weet niet of dit echt mijn categorie is om te lezen. Momenteel lees ik op mijn e-reader voor het slapen gaan Engelse boeken. Wel heel luchtig hoor, als tegenhanger voor de ingewikkelde en best spannende tijden waar we nu in leven. Even chillen voor het slapen gaan.
Rory onlangs geplaatst…Thuisonderwijs, mijn schema? Is geen schemaMy Profile

Sherry
4 jaren geleden

Lijken me leuke boeken. Het laatste boek lijkt me nog interessanter.

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x