Recensie Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is een bijzondere dag! Ik mag namelijk als ambassadeur van de Cockleberry Bay serie van Nicola May de blogtour van Het winkeltje in Cockleberry Bay aftrappen. Dit is het eerste deel in deze heerlijke feelgood trilogie. Maar naast deze recensie neem ik jou als ambassadeur van deze serie nog 3 keer mee naar Cockleberry Bay. Maar dat doe ik niet alleen! Nee dat doe ik samen met een aantal super leuke collega bloggers. Dus zorg dat je ze allemaal volgt om de komende maanden alles te weten te komen over deze toffe serie.

20200415_164523

Het winkeltje in Cokleberry Bay van Nicola May kun je hier kopen. Opzoek naar meer leuke recensies? Die vind je hier.

Een heerlijke zomerse feelgood serie.

Titel: Het winkeltje in Cockleberry Bay Auteur:Nicola May Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9,5

Hier gaat Het winkeltje in Cockleberry Bay over:

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken

Dit vind ik van Het winkeltje in Cockleberry Bay:

Wauw dit boek is gewoon de must read voor dit voorjaar/zomer. Maar goed laten we eerst maar eens even bij het begin beginnen. De cover van Het winkeltje in Cockleberry Bay geeft me gelijk een heerlijk zomers gevoel. Ik moest gelijk denken aan een klein kustplaatsje in Engeland.

Nicola May heeft in mijn ogen hoofdpersonage Rosa perfect weten neer te zetten. Al vanaf het aller eerste moment kun je enorm met haar meeleven. Dan heb ik het nog niet eens over haar te gekke teckel Hot die ook regelmatig voorbij komt in het verhaal. Het lijkt Rosa echt allemaal tegen te zitten daarnaast is ze een beetje een losbol en heeft ze in haar leven eigenlijk nog nooit vastigheid gekend. Ze heeft een beste vriend waar ze bij in huis woonde tot ze het winkeltje erfde.

Naast het prachtige verhaal over Rosa haar winkeltje en de liefde weet Nicola May haar lezers vooral erg nieuwsgierig te maken naar degene die er nu achter de erfenis zit. Ze vind op een gegeven moment een stapeltje brieven. Het zijn brieven tussen 2 geliefde en regelmatig vind je een stukje uit een van deze brieven terug in het boek. Dit is een mooie afwisseling met het verhaal van Rosa.

Toen ik dit boek las kon ik maar aan een ding denken ik wil ook naar Cockleberry Bay wat een geweldige plek moet dat zijn. Als je als auteur het gevoel zo goed kunt overbrengen dat je lezer zich echt even ergens anders waant dan doe je iets goed. Daarom krijgt dit boek van mij een mooie 9.5. Ik kan niet wachten om de rest van de serie te gaan lezen.

Heel veel liefs,

Melanie

Het winkeltje

Zoals je kunt zien neemt morgen Judithblogtsolo je mee naar Cockleberry Bay.

 

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Klinkt als een heerlijk boek! Soms vind ik zulke boeken zo lekker om te lezen.
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Mijn favoriete podcastsMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

klinkt als een heerlijk feelgood boek,net wat we in deze tijd nodig hebben

trackback

[…] tweede deel in een trilogie en kan dus spoilers bevatten. De Recensie van het eerste deel vind je hier**** de boeken van Nicola May kun je hier […]

trackback

[…] van Bookstamel, Nicola May is voor jullie geen onbekende op mijn blog want ik las eerder al de Cockleberry Bay boeken van deze auteur. Een serie die flitsend begon maar waarvan ik de laatste boeken iets minder […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x