Het mooiste boek volgens Jeannet van der Knaap

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag neemt Jeannet van der Knaap je mee in haar lees leven. Welk boek is haar favoriet en waarom? Daarnaast raad ze je ook een aantal leuke boeken aan.

bookstamel[3323]

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen? Het laatste mooiste boek wat ik heb gelezen was Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer

Waar gaat het boek over? Grand Hotel Europa is een roman en gaat over het alles overheersende toerisme in de wereld en met name in Venetië. Volgens Ilja Pfeijffer gaan we met zijn allen naar de verdoemenis en wordt de wereld één groot vakantiepretpark, waar nauwelijks meer in te leven is.
Maar het gaat ook over de liefde.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen? Of waarom heeft juist dit boek je zo geraakt? Het is een buitengewoon geestig Hilarisch, Maar ook tot nadekend stemmend (af en toe wel wat langdradig, oké) Mooie Zinnen, Een aantal verhaallijnen, waardoor je benieuwd bent hoe het verder gaat met de personages waar je van gaat houden. Terwijl ik aan het begin van Grand Hotel Europa de ik-figuur een blaaskakerig type vond, die zo nodig al zijn kennis wilde spuien aan ons, onwetende lezers, had ik daar na het eerste hoofdstuk geen last meer van. Ilja Pfeiffer chargeert in dit boek, maar dat neemt niet weg, Dat er zeker een kern van waarheid in zit. Het gaat om de gevolgen van ons handelen. We reizen de hele wereld rond en denken niet, of onvoldoende na, over de weerslag die dit heeft op het land, waar we naartoe reizen. Aan toerisme valt te verdienen, maar het kost ook veel. Volgens de schrijver kost het zelfs meer dan het oplevert, Maar de infrastructuur van een land word geplooid en gevormd doordat toeristen de dienst uit maken. 


Heb je ook andere boeken van deze auteur gelezen? Nee, wie weet komt dat nog.

Lees je graag in een bepaald Genre of lees je liever gevarieerd? Ik hou heel erg van goed geschreven Nederlandstalige romans. Literatuur dus. Dat ontspant maar zorgt ook dat ik ga nadenken. Af en toe op vakantie een thrillertje er tussendoor vind ik ook heerlijk ontspannend.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? 15 tot 20 tegenwoordig, sinds ik wat meer vrije tijd heb.

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden? Ik ben nu bezig met Zondagskind van Judith Visser. Het boekje leest lekker weg en het gaat over de gedachten/gevoelswereld van een autistisch meisje, haar jeugd en haar middelbare schoolperiode. De zinnen lopen lekker soepel en je snapt wat er met haar aan de hand is.

Waar kunnen we jou volgen op social media? https://www.facebook.com/AllKindsofThings/

Op mijn blog https://allkindsofthings.nl, dat bestemd is voor 60-plussers en gaat over “het goede leven” bespreek ik ook boeken en films. Maar eigenlijk gaat het over “van alles en nog wat”.

Wat is je favoriete leesplek? Leuke vraag: ik vind het heerlijk om in de caravan te lezen. Op mijn eigen plekje, kussentje in mijn rug en alles onder handbereik.

Heb je een favoriete auteur? De schrijver waar ik het meest van heb gelezen is John Irving. Ik houd van zijn verhalende boeken, het heeft een begin en het heeft een eind, zo hoort het. Zijn verhalen zijn altijd grappig en interessant. Je wordt meegenomen naar een andere wereld.

Welk boek las je vroeger als kind graag? De Pitty-reeksen en Billy Bradley, meisjesverhalen op een kostschool. En dan lezen in je bed, terwijl het al donker was en je van je ouders eigenlijk allang had moeten slapen. “Kind, je verpest je ogen …”

Lees je liever e-books of Fysieke exemplaren? Fysiek is zoveel fijner. Ik heb net 2 maanden een e-reader, maar kan er nog niet goed aan wennen.

Wat is je favoriete snack tijdens het lezen?  Haha, een kop thee, altijd! En daar mag natuurlijk een koekje bij, of twee, of drie, of …

heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x