Over Bookstamel: Een nieuwe diagnose

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Degene die hier al langer komen weten dat het met mij geestelijk en lichamelijk niet altijd gaat zoals ik wil. Ongeveer 1 jaar en 3 maanden geleden begon het avontuur met mijn handen. De operaties en gipsen volgde elkaar snel op. Inmiddels ben ik weer een week gips vrij maar de pijn is er helaas niet minder op geworden. Ik heb 23 april een afspraak staan met de dokter. Echter is de kans groot dat die niet door gaat want ons ziekenhuis is momenteel een corona ziekenhuis.

Maar vandaag was eigenlijk ook een hele spannende dag waarom dat vertel ik je hieronder.

IMG_5426

Ongeveer een jaar geleden kwam ik via allerlei onderzoeken bij een psycholoog terecht. Deze vrouw wist mij enorm te raken en voor het eerst sinds jaren dacht ik yes! Iemand die mij snapt. We raakte aan de praat en al snel kwamen we op het gesprek of ik wel eens aan autisme had gedacht.

Jullie weten inmiddels allemaal dat ik deze diagnose ongeveer een half jaar geleden heb gekregen. Echter mocht het GGZ waar ik bij zat mij niet behandelen voor mijn autisme omdat ik buiten de regio viel. Dus gingen we samen opzoek naar een plek waar ze mij wat meer konden vertellen over autisme. Helaas was ook daar weer een wachtlijst.

Maar net voor de corona crisis kon ik daar terecht voor mijn intake gesprek. Op dat moment zat er een psychiater die zich na het horen van mijn levensverhaal afvroeg of ik misschien niet ook ADD had. Ik had nog nooit van ADD gehoord maar kon me wel echt vinden in alles wat hun zeiden. Dus de onderzoeken werden opgestart.

Helaas gingen deze onderzoeken telefonisch want door de corona mochten er geen face to face gesprekken plaatsvinden. Maar vandaag kreeg ik dan de uitslag ik had naast mijn autisme idd ook ADD. Ik weet eigenlijk nog niet zo goed hoe ik me voel met een labeltje extra d’r bij. Aan de ene kant denk ik shit ik wil geen labeltje aan de andere kant weet ik nu wel waarom bepaalde dingen erg lastig voor mij zijn. Misschien kan medicatie helpen en ik krijg nu gerichte begeleiding voor mijn autisme en ADD.

Door mijn hoge iq hebben ze deze diagnoses pas op mijn 37ste kunnen stellen. Ik wist me namelijk voor lange tijd ondanks deze beperkingen prima te redden. Echter merkte ik de laatste jaren dat ik steeds vaker vast liep op dingen. Ik wilde structuur en rust en een net opgeruimd huis. Maar ik werd elke keer weer afgeleid door de gedachten in mijn hoofd. Waardoor het altijd weer een choas werd.

Nu blijkt dat dit helemaal niet zo gek is om dat de autistische kant graag alles netjes en precies het zelfde heeft. Maar de ADD kant mij laat dromen en zorgt dat mijn hoofd nooit stil staat waardoor ik altijd moe ben en vaak dingen vergeet. Ik hoop dat ik het komend jaar veel ga leren over hoe mijn brein nu eigenlijk werkt en hoe ik het zo makkelijk mogelijk kan maken voor mezelf. Alles oplossen waar ik tegen aanloop kan ik niet maar misschien net dat ene kleine stukje zodat ik wat meer rust krijg in het leven.

Al met al doe ik het eigenlijk nog niet zo slecht ondanks mijn diagnoses en slechte gezondheid. Misschien ben ik nu ik deze dingen weet eigenlijk wel een beetje trots op mezelf dat ik het al die jaren eigenlijk best goed heb gedaan. Dat de meeste dingen waarvoor ik boos en teleurgesteld op mezelf werd dingen zijn waar ik weinig aan kon veranderen.

Nu hoop ik met de dingen die ze me kunnen leren wat meer rust te vinden, Misschien mijn angsten wat af te vlakken en niet meer te gaan eten uit emotie waardoor ik weer wat zou kunnen afvallen. Maar boven al wil ik weer beseffen dat ik van me eigen mag houden. Al groeit dit besef stiekem elke dag al wel een beetje!

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodi
4 jaren geleden

Jeetje zeg, lastig om nu even zo te horen in deze tijd dat je niet even makkelijk met iemand hierover kan praten. Wel fijn denk ik dat je een ‘diagnose’ hebt, dan weet je ook hoe en wat en kan je verder bouwen. het is al heel goed dat je stap voor stap weer leert van je zelf te houden, want dat is toch het voornaamste! Sterkte!

Kristof
4 jaren geleden

Hou je sterk in ieder geval! Nu met de situatie is het natuurlijk niet eenvoudig en zoals je zegt, de kans is idd groot da je eind april nog niet naar het ziekenhuis kan gaan.
Kristof onlangs geplaatst…Chivo kleding – nu met 10% kortingMy Profile

Krystle/Batboy
4 jaren geleden
Antwoord aan  Kristof

Oh meid, ik hoop voor je dat je kan leren om meer rust te krijgen. Zal vast niet makkelijk zijn, maar gaat je vast lukken, sterkte!

Beauty By Bibi
Beauty By Bibi
4 jaren geleden

Hou je sterk. Hopelijk gaat de afspraak door. Strekte deze dagen!

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

een label, dat klinkt zo naar. Je hebt nu meer inzicht in hoe je brein werkt. Dat is misschien niet de manier die je zelf uitgezocht zou hebben als dat gekund had. Maar dat lot deel je met velen..
Je hebt nu wel handvatten om sommige zaken makkelijker te laten verlopen. Dat gaat je vast en zeker lukken

nicole
4 jaren geleden

Ik stel me zo voor dat zo’n diagnose nieuwe handvatten kan opleveren, die kunnen helpen. Fijn in die zin!
nicole onlangs geplaatst…Vogels spotten oftewel vogelen: populair door corona!My Profile

Lizette
4 jaren geleden

Jeetje wat een zoektocht moet dat geweest zijn om zo meer over jezelf te leren. Het zijn labeltjes, ik hoop van harte dat je je meer dan dat blijft voelen. En dat ze je vooral helpen voor de juiste medicatie en ondersteuning.

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Een label is aan de ene kant helemaal niet zo verkeerd. Zo weet je wel wat je hebt, en wat je er eventueel aan kunt doen om er beter mee om te gaan. Zolang de mensen om je heen maar verder kunnen kijken dan alleen dat label!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Today Tries | hands off my chocolate – Birthday cakeMy Profile

Tessa
4 jaren geleden

Wow, wat heftig allemaal. Heel veel sterkte
Tessa onlangs geplaatst…Review: Pixi + Maryam Maquillage Lid KitMy Profile

Wanda
4 jaren geleden

Hopelijk kun je snel terecht in het ziekenhuis en kun je met een passende behandeling c.q. therapie weer met een glimlach naar de toekomst kijken.

Xiana
4 jaren geleden

Ik heb soms ook van die periodes dat ik niet begrijp waarom ik bepaalde gevoelens of gedachten heb maar het lijk me wel heftig om dit constant te hebben. Goed dat je nu inderdaad meer informatie gekregen hebt en meer inzicht in wat er in je omgaat en waarom. Heel veel succes!

Laura
4 jaren geleden

Zo herkenbaar. Hier op mn 21e de diagnose asperger gekregen. Aan de ene kant heel fijn maar ook weer flink schakelen en accepteren. Dat laatste doe ik nogsteeds niet helemaal.

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x