Blogs van eigen bodem met Jerrad Hoff

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jeetje de tijd lijkt wel voorbij te vliegen of ligt dat aan mij? Maart is alweer voorbij en de eerste week van april is weer begonnen. Als lezer van Bookstamel weet je ondertussen wat dat betekend. Tijd om je voor te gaan stellen aan een nieuwe auteur van eigen bodem. Een van de auteurs die deze maand mee doet is Jerrad Hoff.

Jerrad Hoff - 1[3522]

Jerrad Hoff is in Surabaja,Indonesië, geboren en als baby samen met zijn ouders naar Nederland gekomen. Wat een tijdelijk bezoek moest zijn, werd door omstandigheden een permanent verblijf. Al Zijn familie woont dan ook in de VS en Canada. Na elf jaar in Twente te hebben gewoond, zijn ze vanwege zijn vaders werk naar Zoetermeer verhuisd.

Door zijn ouders is hij opgegroeid met boeken, voornamelijk uit de VS. Op jonge leeftijd las Jerrad Hoff al dagelijks, op enkele uitzonderingen na geen jeugdboeken, maar veelal crime, oorlog, spionage, romans en klassiekers. Ook westerns werden in grote getale verslonden. Zonder twijfel vormen deze boeken, maar ook ontelbare films die hij in zijn jeugd heeft gezien, de basis voor zijn voorliefde voor verhalen én voor de wijze waarop hij schrijft.

Na een ‘wat’ roerige schoolperiode is Jerrad Hoff gaan werken als technisch tekenaar, Er volgde vele andere banen in de meest uiteenlopende branches. Geologisch & Cartografisch tekenaar bij Oliemaatschappijen, in de fotografie, internationaal koerier, zelfstandig ondernemer, om maar wat te noemen. Na de dood van zijn vader is Jerrad Hoff serieuze gaan schrijven. Na enkele jaren te zijn gestopt, heeft Jerrad Hoff toen het schrijven weer opgepakt om nooit meer te stoppen. Ondanks dat hij enkele zeer positieve reacties van uitgeverijen heeft ontvangen, zag geen van hen brood in het soort verhalen dat Jerrad Hoff schrijft. Die wellicht het best kunnen worden omschreven als ‘Amerikaanse verhalen in het Nederlands geschreven.

Sinds enkele jaren schrijft Jerrad Hoff fulltime romans & Thrillers. in 2018 besloot hij om deze in eigen beheer uit te geven. als allereeerst ‘Een leven geleden’, Een roman die hij in drie maanden tijd heeft geschreven. Hij heeft het boek herschreven naar de tegenwoordige tijd en 65 pagina’s verwijderd.

Daarna volgden ‘Zon van de nacht’ en ‘Dag van de zon’, het eerste en tweede deel van de thrillerreeks met Madeline Dawson, een ernstig beschadigd, moordzuchtig, maar toch sympathiek personage. In december 2019 heeft hij een tweede roman gepubliceerd. ‘Een leven lang’, het vervolg op ‘Een leven geleden’, verhaalt over Brianna, Sarahs dochter.

Momenteel is Jerrad Hoff bezig met het derde deel van de thrillerreeks met Madeline. Daarna ga ik een tweetal oudere manuscripten herschrijven: beiden thrillers met heel veel romantiek…

De komende weken gaan we Jerrad Hoff nog veel beter leren kennen

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] week konden jullie al kennis maken met auteur Jerrad Hoff in deze blog waarin ik hem voorstel. Maar vandaag gaan we nog beter kennis maken met Jerrad. Vandaag gaan […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x