Deze boeken las ik in maart.

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Nu we veel thuis zitten door het Carona virus en mijn angsten aardig hoog zijn, waren mijn boeken een goede afleiding deze maand. Ik heb deze maand dan ook extreem veel boeken gelezen. Dus schrik niet als je het aantal ziet. Denk ook niet dat jezelf veel te weinig leest als je maar 1 boek gelezen hebt want het is geen wedstrijdje. Het belangrijkste aan het lezen van een boek is dat je er van geniet. Dus laten we een kijkje nemen naar welke boeken ik las in maart.

Totaal aantal boeken 14

Nederlandstalige boeken: 11

Vertaalde boeken: 3

Hoogste cijfer: 10

Laagste cijfer: 7.5

Mooiste boek dat ik gelezen heb in maart: De kilte van een Zomernacht

20200213_130736 Ik begon deze maand met Blauw van j.b Ocean. Dit boek mocht ik lezen voor een blogtour van Hamley Books. Dit boek vond ik wel leuk om te lezen. Maar het is niet een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Daarom krijgt dit Nederlandstalige boek van mij een mooie 7,5. Wil je nu precies weten wat ik van dit boek vond dan kun je natuurlijk mijn recensie van dit boek hier lezen. Maar in het kort gaat het boek hier over: De Antwerpse galeriehoudster Olivia worstelt al jaren met schuldgevoelens en verdriet. Haar vriendin Ella is de enige die haar geheim kent. Wanneer Olivia geen uitweg meer ziet, vindt Ella dat het tijd wordt dat Olivia de waarheid vertelt over wat er die zomer in Normandië is gebeurd. Maar dan blijkt dat Olivia niet de enige is die dingen verzwijgt en een zoektocht naar antwoorden begint.

Night Thinker

 

Na blauw was het alweer tijd voor een nieuwe blogtour van Hamley Books dit keer las ik Night Thinker van Luna van Roosen. Luna van Roosen is een nog zeer jonge maar gemotiveerde auteur. Haar boeken zijn dromerig en sprookjesachtig. Night Thinker is het vervolg op Day Dreamer. Waar Day Dreamer wat zoet sappig was is Night Thinker een stukje donkerder. Ik vond het een prachtig einde van deze serie. Ik plaats hiervan geen stukje tekst waar het boek over gaat omdat het een tweede deel is en ik geen spoilers wil geven. Maar de complete recensie kun je hier lezen. 

 

20200119_111142 Het derde boek dat ik deze maand las was er een die ik eigenlijk vorig jaar al gelezen had. Maar door een foutje waren een aantal recensies dus nooit geplaatst. Dus omdat ik hem nu pas op mijn blog plaatste vind ik dat deze ook gewoon meetelt voor deze maand. Ik heb het over het boek De legendes van Pendar van Jennifer Wagemans. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

Maar voor nu even een kort idee waar het boek over gaat: Het leven van Jake en Juul wordt verstoord door een onverwachte ontdekking die ze vlakbij hun huis doen. Dit zorgt ervoor dat ze in het vizier komen van een kwaadaardige organisatie die onder leiding staat van een mysterieus figuur met snode plannen. Wanneer Jake besluit te spijbelen tijdens een klassenuitje, belandt hij samen met Juul in een bibliotheek met wonderlijke boeken. De eigenaar van de bibliotheek openbaart aan hen een magische wereld. Nog voordat ze meer over de man te weten komen, slaat de organisatie toe en moeten Jake en Juul niet alleen vechten voor hun eigen leven, maar ook voor het voortbestaan van de magische wereld. Hulp en verraad komen uit onverwachte hoeken als het tweetal het mysterie van Pendar en hun eigen krachten steeds verder ontrafelt.

Winteruren

 

Het vierde boek dat ik deze maand las was een prachtige oorlogs roman geschreven door Filip Bastien.  Winteruren is een zeer ontroerend boek houdt dus zeker je zakdoekjes bij de hand bij het lezen van dit boek. De complete recensie van dit boek kun je hier lezen. Daarnaast was deze auteur deze maand ook auteur van eigen bodem op de blog. Dus het interview en zijn voorstelblog kun je hier vinden.

 

 

 

aaC-ZL5_

 

Het vijfde boek dat ik deze maand las was er eentje van Aline van Wijnen. Aline is echt een geweldige auteur ik ben een groot fan van haar feelgood boeken. Bestemming Geluk is daar geen uitzondering in. Aline weet haar feelgoods altijd een mooie diepgang mee te geven en schuwt het ook niet om pittige onderwerpen te behandelen. In Bestemming geluk volgen we Melanie die voor het altaar weg loopt bij haar verloofde Duke en dan haar leven compleet opnieuw moet gaan uitvinden. De complete recensie van dit boek lees je hier. 

 

Rosalinds-leugen

 

Het volgende boek dat ik deze maand las was een super mooie roman. Rosalinds leugen is het eerste deel in De drie dochters serie geschreven door Muna Shehadi en uitgegeven door Harper Collins. Dit is het eerste vertaalde boek dat ik deze maand las en daar heb ik totaal geen spijt van gekregen want dit boek was echt geweldig. Als jij tijdens deze lockdown nou opzoek bent naar een goede roman die lekker vlot weg leest dan is dit het boek voor jou. De complete recensie kun je hier lezen.

 

 

Verdraaid

Het zevende boek alweer dat ik deze maand las. Wederom een vertaald boek namelijk Vedraaid van Steve Cavanagh. Voor dit boek was ik uitgekozen door de L.S Sterren leesclub en dat is altijd super leuk! Want tijdens leesclubs bespreek je het boek dat je leest samen met de andere deelnemers van de leesclub. Ik vind het altijd erg interessant om te zien hoe iedere lezer het boek weer anders ervaart. Waar de ene hem helemaal tof vind dan vind een ander er niks aan. Verdraaid vond ik in elk geval een super spannende thriller waarvan je jezelf maar blijft afvragen hoe die nu eigenlijk in elkaar zit. De recensie van dit boek kun je hier lezen.

 

Gebroken-2  Gebroken Adem van Latoya Morris is het volgende boek dat ik deze maand las. Dit is weer een boek van een Nederlandstalige auteur. Gebroken adem is een prachtig mytisch verhaal.

De 19-jarige Patrick gaat samen met zijn ouders en zijn zusje Judith met vakantie in Baltimore, Ierland, waar zijn tante een hotel runt. Hij heeft totaal geen plezier in de vakantie, totdat de mysterieuze Morgayne plots in het hotel opduikt. Hij valt meteen voor haar, maar zij lijkt onbereikbaar voor hem. Ondertussen breekt er aan de zuidwestkust van Ierland grote chaos uit. Het weer slaat om, er spoelen zeedieren aan op de stranden. Terwijl de storm steeds heftiger wordt, zoekt Morgayne plots toenadering tot Patrick. Hij geraakt al snel onder de invloed van haar charmes, maar wanneer hij ontdekt dat zij iets met het stormweer te maken heeft, begint hij te beseffen dat zij geen gewone jonge vrouw is. Maar is hij dan nog in staat om zichzelf te redden? De complete recensie kun je hier lezen.

Drakenvlucht

 

 

Toen was het tijd voor een boek waar ik ontzettend veel van hou! Namelijk een boek over draken. Ik kan er gewoon niks aan doen ik ben helemaal weg van boeken over draken. Ook dit boek geschreven door Salomon Corlyn wist mij weer te bekoren. Salomon doet later dit jaar mee met de blogs van eigen bodem en daar kijk ik nu al enorm naar uit! De complete recensie van Drakenvlucht kun hier lezen.

 

 

Hoefijzers-in-Japan-2

 

 

Hoefijzers in Japan is een autobiografisch boek geschreven door Mia Farnwood. Mia Farnwood doet deze maand mee aan de blogs van eigen bodem. Deze auteur heeft een plekje in mijn hart gestolen. Hoefijzers in Japan gaat over de band tussen een paard en haar berijder. Maar ook over de ziekte die de berijder krijgt. Het is een mooi en ontroerend boek. De complete recensie kun je hierlezen.

 

 

Decadentia-2 Het volgende boek wilde ik echt ontzettend graag lezen. Een tijdje geleden las ik Decadentia 1 – Teloorgang van Django Mathijssen en Anaïd Haen. Ik vond dat boek zo ontzettend goed dat het boek van de maand werd. Ik wist dat het tweede deel Maskerade niet zo heel lang op zich zo laten wachten maar toen die dan eindelijk op mijn deurmat viel sprong ik een gat in de lucht. Ook dit tweede deel had ik echt binnen no time uit. Wat een geweldig goed verhaal hebben Django en Anaïd met deze serie weten neer te zetten zeg. Helaas moet ik nu weer wachten op het derde deel die met een beetje geluk ook dit jaar nog gaat uitkomen. De complete recensie van Maskerade kun je hier lezen.

De-kilte-van-een-zomernacht

 

 

De kilte van een zomernacht geschreven door Inge Sleegers is voor mij het boek van de maand Maart. Puur op de cover had ik het boek nooit uitgekozen maar dit verhaal is zo mooi en zo lief. Maar toch ook spannend en verrassend. Dit boek heeft mijn hartje met elke bladzijde die ik las veroverd. Ik kan dit boek dan ook aan iedereen aanraden. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

 

 

De-waarheid

De waarheid van Colleen Hoover is nog zo’n boek waar ik ontzettend naar uit keek om te gaan lezen. Ik had al zoveel goede dingen over deze auteur gehoord. Colleen Hoover moest haast wel fantastisch zijn. Dus begon ik in de thriller De Waarheid. In het begin dacht ik is dit het nou waar iedereen zo lyrisch over is ik zag het niet. Maar toen kwamen we zo op 2/3 de van het boek en dacht ik yes dit vind ik tof. Als lezer blijf je achter met vragen en dat vind ik altijd ontzettend knap als je dat kan. Dat je als lezer toch het gevoel hebt dat het verhaal af is maar je toch niet alles weet. De complete recensie lees je hier.

 

Schipbreuk-in-het-paradijs

 

 

Het laatste boek wat ik deze maand las vond ik ook een ontzettend bijzonder boek. Schipbreuk in het Paradijs is namelijk een waargebeurd verhaal over een aantal vakantiegangers die een schipbreuk mee maken. Je voelt hun wanhoop maar ook de kracht en de spirit om te overleven. Wilbert van Haneghem was dus een van deze passagiers en schreef er een boek over. De recensie van dit boek kun je hier lezen.

 

 

Nou zoals jullie het zien heb ik deze maand maar liefst 14 boeken gelezen. Ik ben benieuwd welke boeken ik de komende maand allemaal ga lezen en of het er misschien zelfs nog wel meer worden als 14. Ik heb in elk geval een aantal super mooie en dikke boeken klaar liggen om te gaan lezen. 

Welke boeken heb jij de afgelopen tijd gelezen?

Liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marjolein
4 jaren geleden

Dank weer voor alle tips! Lezen vind ik ook enorm leuk, maar helaas kom ik er niet zoveel aan toe door alle andere dingen die moeten gebeuren. Genoeg inspiratie in ieder geval om in april wel eens lekker te gaan lezen.

Manon
4 jaren geleden

Zo dat is gewoon om de dag een nieuw boek! Ik kan daar gewoon niet rustig voor zitten.
Manon onlangs geplaatst…Nivea Naturally Good Review + Eerste IndrukMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x