Recensie Schipbreuk in het paradijs van Wilbert van Haneghem.

Hallo allemaal.

Schipbreuk in het paradijs van Wilbert van Haneghem. Was een boek dat ik vorig jaar al las. Toen ik voor het eerst van Wilbert van Hangehem over zijn verhaal Schibreuk in het paradijs hoorde was ik meteen heel erg benieuwd naar zijn boek. Want stel je voor je gaat op vakantie en het schip waarmee je onderweg bent naar een nieuwe bestemming leidt schipbreuk wat een hel moet dat zijn. Wilbert van Haneghem en zijn vrouw overkwam dit. Om dit trauma te verwerken (en Wilbert graag een boek wilde schrijven) besloot hij om zijn verhaal op papier te zetten. Vandaag gaat mijn recensie dus over dit bijzondere boek.

Schipbreuk-in-het-paradijs

Denk je nu Schipbreuk in het paradijs wil ik ook wel graag lezen dan kun je het boek hier kopen. 

Een meeslepend relaas over een heftige gebeurtenis

Titel: Schipbreuk in het paradijs Auteur: Wilbert van Haneghem Uitgeverij: Hollandia Genre: Waargebeurd verhaal Cijfer: 9

Hier gaat Schipbreuk in het paradijs over:

In augustus 2014 maken Wilbert en zijn vriendin Marjan een vierdaagse bootreis van Lombok naar Komodo. Midden op zee gaat het mis: hun boot maakt water en dreigt te zinken. Er zijn vijfentwintig mensen aan boord, maar er is slechts één sloep voor vier personen. In verschillende groepjes proberen de drenkelingen naar een vulkanisch eiland te zwemmen en te peddelen. Zonder eten en drinken en overdag in de brandende Indonesische zon overleven ze twee dagen en nachten in zee, tot ze uiteindelijk bij toeval door vissers worden gered.

Dit vond ik ervan:

Zoals altijd begin ik met de cover. De cover van dit boek past uitstekend bij het verhaal dat Wilbert heeft geschreven. Het verhaal zelf is meeslepend en ontroerend vanaf het aller eerste moment. Het boek is vooral verteld vanuit Wilbert zijn beleving. Dit word af en toe afgewisseld met stukjes van zijn medepassagiers en de familie thuis. 

Het verhaal zit goed in elkaar. Hoewel je soms aan de snelheid van het verhaal kunt merken dat dit een verhaal was wat er uit moest. Een echte relaas over alles wat er is gebeurd. Wilbert is ook erg goed in beeldend vertellen. Daardoor voelt het af en toe bijna alsof je zelf in de zee rond dobbert en vecht voor je leven. Je kunt de dingen die gebeuren perfect voor je zien. Je krijgt een goed beeld van wie Wilbert en Marjan zijn maar ook van de andere passagiers en de bemanning van de boot. 

In het midden van het boek vind je een aantal foto’s van de reis en in het ziekenhuisje. Hoewel ik super positief ben over dit boek en dankbaar dat Wilbert zijn verhaal met ons als lezer wilde delen vind ik het wel jammer dat we op de flaptekst al kunnen lezen dat ze worden gered en dit kun je ook opmaken uit de foto’s. Hoewel je dit wel ook op kunt maken uit het feit dat het een waar gebeurd verhaal is had ik er persoonlijk voor gekozen de foto’s achteraan te plaatsen zodat je niet al dingen ziet die pas later in het boek aan bod komen.

Het lastige met waargebeurde verhalen is dat je niet zo goed kunt zeggen of een verhaal goed in elkaar zit of niet omdat het allemaal echt op die manier is gebeurd. Wat ik wel kan zeggen is dat dit een heel mooi en ontroerend verhaal is. Een verhaal waarvan ik echt blij ben dat ik het gelezen heb. Het verhaal geeft hoop en liefde naast de wanhoop en dat is bijzonder. 

Al met al heeft Wilbert dus een prachtig boek weten te schrijven en daarom krijgt hij van mij een mooie 9. Ik ben blij dat zoveel mensen het overleefd hebben en je dit verhaal met ons hebt kunnen delen. 

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x