Het mooiste boek volgens Amber Jamie

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is weer zondag en dat betekend tijd om je mee te nemen in het mooiste boek van een van de lezers van Bookstamel. Dit keer is het de beurt aan Amber Jamie. Benieuwd naar haar mooiste boek lees dan snel verder. 

amber2

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen?
Waar het licht is van Jenifer Niven. Voor de Engelstalige lezers: All the bright places. Ik heb het boek voor het eerst gelezen in 2015 en nog steeds is het een boek dat enorm veel voor me betekend.

Waar gaat het boek over?
Het boek vertelt het verhaal van Violet en Finch die elkaar ontmoeten wanneer Violet van een toren dreigt te vallen. Zowel Violet als Finch dragen heel veel met zich mee en zijn hierdoor ongelukkiger dan de meeste mensen van hen denken. Nadat ze elkaar ontmoeten, weten ze dat ze alleen bij elkaar kunnen zijn wie ze écht zijn. Het enige probleem. Finch lijkt niet gelukkiger te worden. In tegendeel zelfs. Of Violet hem kan helpen, lees je in het boek (of kan je vanaf 28 februari zien op Netflix).

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen? Of waarom heeft juist dit boek je zo geraakt? Ik las het boek voor het eerst in 2015 tijdens een periode waarin ik het zelf enorm moeilijk had. Ik was in die periode een beetje een Finch, maar ook ik vond een Violet. Ook tegen mij werd er gezegd dat er een einde zou komen aan de vriendschap tussen mij en mijn Violet, maar ik wilde dat niet geloven. Ik werd er alleen maar boos van en wilde alleen maar dat mensen blij waren dat ik iemand had gevonden waar ik mij goed bij voelde. Het boek was iets dat mij begreep. Misschien wel het enige dat mij écht begreep op dat moment.

Ik neem het boek er nog heel vaak bij om de stukjes die ik heb aangeduid met potlood nog eens opnieuw te lezen. Gewoon omdat ze na vijf jaar soms nog steeds voelen als een knuffel.

Heb je ook andere boeken van deze auteur gelezen? Ja, Op mijn schouders (Holding up the universe) heb ik ook gelezen. Dat boek vond ik trouwens ook echt superleuk om te lezen. Uit dit boek heb ik echt enorm veel kracht en motivatie weten halen. Nu ik er zo over nadenk, moet ik het misschien nog eens lezen.

Lees je graag in een bepaald Genre of lees je liever gevarieerd?
Ik lees alles waarvan de achterflap mijn hart doet kloppen. Dat wilt dus zeggen dat ik niet echt een voorkeur heb voor een bepaald genre. Ik lees ook enorm graag non-fictie boeken over alle onderwerpen die mij enorm interesseren.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar?
Niet zo veel als ik zou willen helaas. Gemiddeld zit ik rond de 10 per jaar. Als ik daaraan denk vraag ik mij echt af waarom ik een boekenblog heb, maar dan bedenk ik me weer dat dat de reden is dat ik het daar niet alleen over boeken heb.

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden?
Waarschijnlijk is het een boek dat je ondertussen al overal gezien hebt, maar Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou wil ik graag aan de hele wereld aanraden. Ik ben er namelijk zeker van dat de wereld mooier wordt wanneer we dit boek allemaal in ons hart sluiten en ook effectief iets doen met de boodschap die erachter zit.

Waar kunnen we jou volgen op social media?
Mijn boekenblog kan je vinden onder www.booksandbiscuits.be en op Instagram heet ik books.biscuits . Mijn persoonlijke blog valt onder www.ambersthings.be en op Instagram is dat ambers_things.

Heb je een favoriete auteur? Als ik afga op hoeveel boeken ik van een bepaalde auteur heb, dan scoort John Green het hoogst. Ik heb alle boeken van hem al gelezen, behalve de laatste (Schildpadden tot in het oneindige). Alleen, ik ben meer iemand die valt voor het verhaal dan voor de auteur. Dus neen, ik heb niet echt een favoriete auteur.

Welk boek las je vroeger als kind graag? De serie For Girls Only van Hetty van Aar. Ik was er zelfs zo door geobsedeerd dat ik wilde dat iedereen mij Kato ging noemen en ik met mijn vriendinnen net zo’n clubje begon.

Lees je liever E-books of fysieke exemplaren?Absoluut fysiek. Niet zozeer omdat ik enorm houd van het vasthouden van een boek, maar meer omdat het lezen van een boek één van de weinige momenten op een dag is waarop ik niet achter een scherm zit. Ik ben iemand die achter de schermen echt superveel tijd steekt in haar blogs en het verbeteren ervan, dus ja, dan is een schermontsnapping door een boek gewoon enorm nodig.

Wat is je favoriete snack tijdens het lezen? De naam van mijn blog zegt het eigenlijk al, maar koekjes. Van die American cookies nog het allerliefst.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x