De kilte van een zomernacht van Inge Sleegers

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een aantal dagen geleden kon je op mijn blog een interview lezen met auteur Inge Sleegers. Heb je dit interview nu gemist dan kun je hem hier even terug lezen. Ik had op dat moment helaas nog geen tijd gehad om De kilte van een Zomernacht te lezen dus deze hadden jullie nog van mij te goed. Afgelopen week las ik dit boek in een ruk uit tijd dus voor de recensie.

Recensie De kilte van een Zomernacht

Recensie De Kilte van een zomernacht

Titel: De kilte van een zomernacht Auteur: Inge Sleegers Uitgeverij: Ambilicious  Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat De kilte van een Zomernacht over:

Wanneer Emily, Lara’s beste vriendin, een ouija-bord meebrengt naar hun klasfeestje, eindigt een onschuldig spelletje in een ware catastrofe: Lara zit met een kwaadaardige geest opgescheept.
Hoe raakt ze van hem af? En, is Daniel wel zo slecht?

Dit vind ik van De kilte van een Zomernacht:

De cover van dit boek past ontzettend goed bij het verhaal. Maar puur alleen op zijn cover had ik hem niet zo snel uitgekozen ik vind de cover namelijk een beetje kinderachtig. Wel was ik heel erg benieuwd naar het verhaal toen Inge Sleegers mij vertelde waar het over ging en ik de achterflap had gelezen

** Inmiddels heeft Inge Sleegers voor de tweede druk van haar boek gekozen voor een andere cover die ik er al veel beter bij vindt passen**

De Kilte van een Zomernacht is zo’n boek waarvan ik dacht hmm als ik hem maar leuk vindt. Het verhaal sprak me aan maar door de cover ging ik dus enorm twijfelen en was bang dat het te kinderlijk zou zijn. Maar niets was minder waar ik denk dat dit zelfs een van de betere en meest verassende boeken is die ik dit jaar heb gelezen.

Laat ik maar gauw gaan vertellen waar het verhaal over gaat. Dit verhaal heeft namelijk een onderwerp wat heel veel mensen wel zullen herkennen. Het verhaal gaat over het oproepen van geesten en de gevaren daarvan. Maar dit verhaal is niet alleen een duister en donker verhaal. Nee het heeft een mooie wending waarvan je jezelf gaat afvragen of dat wel mogelijk is. Lara’s personage is ontzettend mooi neergezet en je leeft dan ook al snel helemaal mee met Daniel en Lara.

Deze 2 personages maken het mij ook gelijk wat lastig in deze recensie. Want als ik teveel ga vertellen over Lara en Daniel dan is de kans ook groot dat ik dingen ga verklappen die je zelf moet gaan ontdekken in het verhaal. Maar kort samen gevat is dit een super mooi verhaal over de band tussen deze wereld en de geesten wereld en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Het verhaal is spannend maar ook romantisch. Inge weet je al snel mee te sleuren het boek in door haar fijne manier van vertellen. Ze laat je dan ook niet meer gaan totdat je het boek uit hebt.

Op de cover en een paar kleine dingetjes na is dit boek echt perfect daarom krijgt het een mooie 9 van mij 🙂 een toppertje dus dat iedereen zou moeten gaan lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
4 jaren geleden

klinkt als een leuk boek en als jij er een 9 voor geeft …dan helemaal

nicole
4 jaren geleden

Nee, net wat je zegt: de over komt op mij ook wat primitief over. Wel mooi, maar best wel heel erg ‘zelfgemaakt’. Daar is niets mis mee, maar ik ben het niet gewend. En blijkbaar ben ik een Snob….
nicole onlangs geplaatst…Hoe blijf je thuis fit?My Profile

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Lijkt me zo te horen een bijzonder verhaal.
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Altijd maar moeten, moeten, moetenMy Profile

Henk
4 jaren geleden

Ik vind de cover juist weer eens wat anders dan anders, lijkt een beetje een tekening uit iemands agenda.
Henk onlangs geplaatst…Bezorgen zonder zorgenMy Profile

Sherry
4 jaren geleden

Wat een hoog cijfer is dit. Een boek dat een 9 krijgt ga ik zeker wel lezen.
Sherry onlangs geplaatst…Sony introduceert Xperia 1 IIMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

de titel is fantastisch, maar ik vind zelden een boek waarin geesten een rol spelen leuk…

trackback

[…] is het tijd voor een interview met Inge Sleegers. Ik mocht namelijk het boek De kilte van de zomernacht lezen die Inge heeft geschreven. Hoe leuk is het dan om ook de auteur achter het boek wat beter te […]

VerKlaproos
3 jaren geleden

De titel sprak me meteen aan! Lijkt me een prachtig boek. Door jouw omschrijving komt ie op mijn leeslijst te staan!
VerKlaproos onlangs geplaatst…Vanaf vandaag volwassenMy Profile

trackback

[…] ga ik haar even in het kort aan jullie voorstellen. Ik leerde Inge kennen toen ik haar eerste boek De kilte van een zomernacht mocht lezen. Dit is een prachtige young adult met een paranormaal tintje. Niet veel later mocht ik […]

trackback

[…] Het einde pff is prima hoor maar nu wil ik wel weten hoe het verder gaat. Gelukkig komt er een vervolg dus over een tijdje kunnen we weer lekker verder lezen. Hou je net als ik van de schrijfstijl van Inge Sleegers lees dan ook zeker De kilte van een zomernacht. […]

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x