Corona en Straatvrees

Hallo allemaal,

Ook vandaag wil ik een persoonlijk blog met jou als lezer delen. Dat corona een grote invloed heeft op ons als maatschappij is duidelijk. De ene regel na de andere regel word ingevoerd en elke dag veranderd er wel iets. Hoe iedereen daar mij om gaat verschilt ook weer van mens tot mens. Echter is het voor bepaalde doelgroepen en mensen net wat lastiger als voor anderen. In mijn blogs met 1000 vragen aan jezelf heb je al kunnen lezen dat ik straatvrees heb gehad lang geleden. Maar ook dat ik het afgelopen jaar daarin een enorme terug val heb gehad en me best deed om daar weer uit te krabbelen.

IMG_5439

En toen was daar opeens Corona. Een virus dat roet in mijn eten gooide want van plaats elke dag een stapje vooruit te maken maakte ik er nu 10 achteruit. Ik behoor tot de risico groep en heb het advies gekregen om toch zoveel mogelijk binnen te blijven. Dus niet meer even na de supermarkt of naar buiten. Niet bij mijn moeder en zus op bezoek want ook deze behoren tot de risico groep. Afspraken die niet door gaan geen sociale contacten meer en opeens heel veel thuis. 

Al deze veranderingen vragen het uiterste van mij. Elke dag heb ik hele goede positieve momenten maar ook hele moeilijke waarop mijn angst aanvallen mijn overvallen. Daarom vroeg ik gisteren aan jou wat tips hoe ik afleiding kon zoeken van deze stress. Maar de grootste vraag voor mij is wat nu met mijn straatvrees. Want waar ik net een taxi pas van de gemeente had gekregen om toch af en toe mijn moeder en zus te kunnen bezoeken zal ik die nu tot minstens 1 juni niet kunnen gebruiken. Van plaats dat ik elke dag een stukje verder probeerde te lopen zit ik nu binnen in huis. Natuurlijk ook ik maak wel een praatje met mijn buren op ruime afstand (bijv over de schutting in de tuin). Maar naar buiten gaan om te werken aan mijn angsten zit er niet in. Nee ik zit binnen bang dat ik het virus krijg. 

Wat nou als ik straks deze angsten niet meer om kan zetten wat nou als ik nog verder terug val en straks de straat niet meer op durf. Dit is in het verleden gebeurd en wil ik echt niet meer. Dat was wat ik mij vooral de eerste dagen afvroeg. Maar daarna kwam het besef. Als straks dat gemene corona virus weg is dan wil ik niet alleen maar binnen zitten want ik mis buiten nu. Het besef dat het leven te kort is om je tegen te laten houden door je eigen angsten. Dus in plaats van dat ik zwelgde in zelfmedelijden kwam het besef dat ik wilde knokken. Knokken voor mijn toekomst. Er zijn nog zoveel mooie plekken in buiten en binnenland die ik zo ontzettend graag zou bezoeken. Zoveel dingen die ik zo ontzettend graag zou willen doen. Zoveel plannen en dromen. 

Dus als de corona is overwonnen ga ik er voor zorgen dat ik ook mijn straatvrees ga overwinnen. Stapje voor stapje, stukje voor stukje tot ik daar ben waar ik wil zijn. 

Voor nu wil ik afsluiten door te zeggen: Geloof in je eigen krachten. Probeer elke dag minstens een ding te bedenken wat positief was aan de dag en sluit hem dan af met een lach. Gaat het eens wat minder ben niet boos op jezelf maar laat het doe en begin de volgende dag met frisse goede moed opnieuw. Weet dat je niet alleen bent we doen het met zijn allen. 

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Aah lieverd.. wat rot om te lezen maar ik snap je heel goed! Voor jou hoop ik dat het snel over is en dat je niet weer opnieuw straatvrees krijgt, sterkte schat!

nicole
4 jaren geleden

Ik kan me goed voorstellen dat dit voor jou een extra lastige tijd is als je straatvrees hebt. Hopelijk valt het allemaal mee als de coronacrisis voorbij is en is de drempel om weer naar buiten te gaan niet te hoog geworden.
nicole onlangs geplaatst…Alle mogelijkheden met plisségordijnen voor in je woning op een rijtjeMy Profile

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Wat heftig om te lezen. Straatvrees en coronavirus gaan niet samen. En gaat zeker niet samen als er nog steeds mensen zijn die geen 1,5 meter afstand in acht nemen. Wat je zegt: je bent niet alleen en volg je eigen advies op over de positieve dingen. Blijf positief! Sterkte!

lodi
4 jaren geleden

Heelknap hoe je van iets negatiefs toch een positief gevoel kan maken, dat is al een hele grote stap die je hie maakt en petje af. Ik vind het heftig om te lezen, al kom ik ook niet meer buiten, als ik boodcschappen moet doen kan dat. Sterkte en hou vol.

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Ik vind het heel mooi om te lezen dat je juist nu de motivatie vind om straks de angst te overwinnen! You go girl!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…10x Netflix series die ik nog graag wil zienMy Profile

Manon
4 jaren geleden

Oeh dat is mooi vervelend dat je nu niet kan doen wat je zou willen doen betreft de straatvrees. Ik hoop dat je het kan oppakken weer in juni!
Manon onlangs geplaatst…Het Leed Wat Lullig Geld HeetMy Profile

Alexandra
4 jaren geleden

Wist je dat je geest één van je sterkste instrumenten is? Als jij het gelooft, dan gelooft je geest het ook. Ik las er over, het heet visualiseren. Geloof nu dat corona jouw overslaat, je houdt je aan de regels, gaat lukken. Maak jeniet druk over straks, maar begin daar straks mee. Mijn ervaring is dat als ik een waslijst met willen heb, het veel slechter lukt. Stap voor stap. Gaat je lukken. Eén ding tegelijk.

Wanda
4 jaren geleden

Hoewel ik normaal geen straatvrees heb, zie ik er wel tegenop om naar de supermarkt te gaan. Gewoon omdat je je eigen maatregelen wel in acht neemt, maar als een ander dat niet doen, kan het alsnog misgaan. Ik hoop dat deze periode niet te lang duurt zodat we allemaal weer naar buiten kunnen en dat het voor jou geen verdere gevolgen heeft.

Cynthia
4 jaren geleden

Vervelend dat je nu niet de stappen vooruit kan maken die je wilt. Misschien kun je deze periode even als een rustpauze hierin zien? Misschien helpt lezen over straatvrees je verder om in ieder geval jezelf beter te begrijpen en daarin al stapjes vooruit te kunnen zetten? Sterkte!
Cynthia onlangs geplaatst…Review: Crimibox (+Winactie!)My Profile

Monique
4 jaren geleden

Het lijkt mij een hele lastige tijd voor je. Maar ik lees ook dat je super gemotiveerd bent, houdt dat vast💪🏻

Tania
Tania
4 jaren geleden

Is geen leuke tijd momenteel en ik kom ook bijna niet buiten. Heb zwakke longen en extra schrik om besmet te worden. Wel knap dat je hierover durft te schrijven en dat je de wil hebt om die angst te overwinnen. Ben er zeker van dat dat je ook gaat lukken.

trackback

[…] dagboekje. Ik heb natuurlijk al 2 vrije heftige blogs geschreven over wat corona met mij doet. Deze over mijn straatvrees en deze over een overvol hoofd. Tijd dus om de wat meer positieve kanten te […]

Henk
4 jaren geleden

Deze kl*tetijd is voor jou nog eens extra zwaar. Denk bij alle negatieve gedachten ook aan de positieve punten, zoals dat je een onwijs goed blog hebt, waar je meer dan blij mee mag zijn!
Henk onlangs geplaatst…Bezorgen zonder zorgenMy Profile

trackback

[…] catharijne om lekker te gaan shoppen! Ik was echt al in geen jaren meer wezen shoppen. (Iets met straatvrees en niet kunnen plassen in restaurants door corona) dus een beetje spannend vond ik het wel maar ik […]

trackback

[…] je meer weten over mijn angsten lees dan eens de volgende blogs Als angst je leven beheerst , Corona en straatvrees of Trauma verwerking tegen een muur […]

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x