Recensie: Hoefijzers in Japan van Mia Farnwood

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Wat leven we momenteel toch in een rare wereld. Carona beheerst ons leven volledig en niks gaat meer zoals het elke dag zou gaan. Toch blijf ik een ding fanatiek doen en dat is lezen! Want lezen brengt rust en ontspanning in mijn leven. Deze week las ik een boek over de band tussen een meisje en haar paard. Over dat boek Hoefijzers in Japan ga ik je nu wat meer vertellen.

Hoefijzers-in-Japan-2

Hoefijzers in Japan kun je hier kopen. De auteur beter leren kennen kun je door middel van dit blog waarin ik haar aan je voorstel.

Een magische band tussen paard en haar berijder.

Titel: Hoefijzers in Japan Auteur: Mia Farnwood Uitgeverij: Selfpub Genre: Roman Cijfer: 8

Hier gaat het boek over:

Een meisjesdroom die eindigt in een emotioneel drama.Een aangrijpend verhaal over de hartroerende verbintenis tussen een meisje en haar paard.
Wanneer Blanche op jonge leeftijd, als onervaren merrie, in het leven van het hoogsensitieve meisje Shari komt, zijn ze vanaf dat moment onafscheidelijk. Nadat zij door het lot worden samengebracht, ontstaat na een turbulent begin, een bijzondere en onvoorwaardelijke vriendschap.

Shari en Blanche verkeren op dat moment allebei in een moeilijke periode en hebben beiden in hun jonge leven al wat moeilijkheden moeten overwinnen. Zij delen vooral hun gevoeligheid en onzekerheid, waardoor een hechte emotionele en spirituele band ontstaat. Zij overwinnen samen angsten en zijn elkaars spiegel. Hun gevoeligheid maakt dat zij elkaar begrijpen en met elkaar kunnen communiceren. Dit leidt tot vele mooie, maar ook trieste momenten, diepe dalen en intense belevingen. Wanneer Shari chronisch ziek wordt, volgt een moeizame en emotionele periode, waarna een drastisch besluit wordt genomen.

Dit vind ik van het boek:

Laten we maar weer bij het begin beginnen de cover van dit boek is mooi en sereen en past goed bij het verhaal. In de binnenkant vind je ook mooie tekeningen van Shari en Blanche deze zijn een leuke toevoeging in het boek. 

Het verhaal zelf is autobiografisch en ontzettend mooi en ontroerend. Het is bijzonder om te lezen hoe hecht Shari is met haar paard Blanche. Zowel het paard als het meisje leren we kennen als ze nog vrij jong zijn Shari is 12 en Blanche 5. Je volgt hoe de twee samen opgroeien en een bijzonder band ontwikkelen door vallen en opstaan. De personages zijn mooi weer gegeven en je krijgt een goed beeld van wie ze zijn. Je verwacht misschien een typisch paarden boek maar dat is dit boek niet. Het heeft veel meer potentie dan dat er worden namelijk heftige onderwerpen in behandeld als het hebben van een chronische ziekte en hooggevoelig zijn. Daarnaast moeten er een aantal moeilijke keuzes gemaakt worden in het boek. 

Als ik puur en alleen naar het verhaal zelf zou kijken dan zou het boek van mij een dikke 10 krijgen want dat is prachtig mooi en bijzonder en een verhaal dat gelezen moet worden. Echter ligt de manier van vertellen mij niet helemaal ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven. Ik ga het proberen het verhaal word voor mij in een iets te simpele schrijfstijl verteld. Door deze schrijfstijl wist de auteur mij niet helemaal mee te slepen in haar verhaal. In het begin had ik er dan ook een beetje moeite mee om in het boek te komen. Zeker in het begin had de schrijfstijl wat vlotter gemogen. Echter is het de moeite om door te lezen want het verhaal word langzaam aan ontroerender en sleept je op het eind wat meer mee. 

Uiteindelijk heb ik besloten om het boek een 8 tegeven. De vormgeving krijgt een 8 het verhaal zelf een 10 en de schrijfstijl een 6 dat geeft dus het gemiddelde van een 8

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Ik ben nu wel heel benieuwd naar dit boek geworden!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Instagram tip | Zo maak je een landingspaginaMy Profile

trackback

[…] recensie van Hoefijzers in Japan vind je hier. Het boek kopen doe je […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x