Corona en een overvol hoofd.

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Bloggen, Lezen en ontspannen al dagen lang probeer ik deze drie dingen te doen. Helaas faal ik hier enorm in. Want als ik wil bloggen kijk ik vaak toch even op facebook of twitter waar het nieuws volledig word beheerst door Corona. De ene pop up na de andere van nieuws sites verschijnen op mijn computer en al snel verdwaal ik dan helemaal in al het nieuws over Corona.

[000003]

Gelukkig zijn er altijd nog mijn katten die me een knuffel komen geven. 

Waarschijnlijk zijn veel mensen hier wel mee bezig maar mijn hoofd kan niet stoppen met denken aan dit virus. Mijn autisme wil alles weten over dit virus en mijn brein maakt zich zorgen om de dierbare in mijn omgeving. Helaas wonen wij in de grootste brandhaard van Nederland wat Corona gevallen betreft.

Mijn moeder heeft hartfalen en ik behoor tot de risico groep met mijn astma en lage weerstand. Dus blijven wij keurig netjes binnen en video bellen met elkaar. Als je dan opeens een telefoontje krijgt van je zus dat het niet goed met haar gaat dan schrik je enorm. Mijn zus was erg benauwd en haar hartslag was te hoog. Achteraf bleek ze haar ribben gekneusd te hebben en kwam daar de benauwdheid vandaan maar je schrikt toch.

Eergisteren bereikte ons opeens het nieuws dat er Corona geconstateerd was bij mijn oma op het zorgcomplex. Gelijk gaan dan alle alarm bellen af. Ik heb mijn oma namelijk 2 weken geleden nog gezien en ben al dagen verkouden. Maar vooralsnog heeft mijn oma het gelukkig niet. Maar is het niet dit nieuws dan zijn het wel kennis die iemand op de ic hebben liggen die ligt te knokken voor hun leven. Mensen van amper 30 jaar oud met een jong gezin.

Vandaag las ik in het nieuws dat in het dorpje langs ons inmiddels 7 mensen zijn overleden aan dit virus. 7 Mensen uit een dorp waarvan vele elkaar ook nog eens kende. Ik kan me haast niet voorstellen wat voor klap dat moet zijn voor die mensen. Aan de andere kant zie ik dan foto’s van mensen die een gezellig box lesje houden op het strand. Die mensen zou ik willen zeggen kom eens hier in Brabant kijken hoe het er aan toe gaat. Dit virus is echt geen pretje.

Mijn hoofd loopt momenteel over van al die zorgen maar ook simpele vragen als gaat het zetten van onze trap 3 april wel door. Wanneer kan ik mijn moeder weer zien en een knuffel geven. Zoveel vragen zonder antwoord. Dat mijn concentratie momenteel dus compleet verdwenen is. Gelukkig werk ik altijd ver vooruit op mijn blog want anders hadden er de komende week denk ik weinig berichtjes voorbij gekomen.

Op sommige momenten loop ik over van de stress en angsten op andere momenten voel ik me best ok. Soms wil ik gewoon even keihard schreeuwen op andere momenten denk ik alles komt wel goed. Als het echt even niet gaat kan ik altijd een pilletje nemen maar dat doen we natuurlijk liever niet.

Wat ik eigenlijk zeggen wil. Mensen blijf binnen als je niet naar buiten hoeft. Zorg voor de buren en kwetsbare mensen om je heen maar boven al steun elkaar wees lief voor elkaar. Stuur gewoon eens een liefberichtje of kaartje.  Maar boven al blijf veilig en gezond.

Heel veel liefs. Melanie

Alles over het Corona virus kun je natuurlijk vinden op https://www.rivm.nl/. Mij wat beter leren kennen lees dan eens de blogs waarin ik 1000 vragen aan mezelf stel.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
petrasparkblog
4 jaren geleden

Ik probeer het coronanieuws te vermijden. Mijn boek verscheen vorige week… in alle stilte. De boekvoorstelling van ‘Gruwelijke Gave’ werd geannuleerd en winkels annuleerden bestellingen omdat hun deuren gesloten blijven. Radio-interviews werden uitgesteld en fotografen van de krant kwamen niet meer langs. Heel onwezenlijk allemaal… Keep it safe!

lodi
4 jaren geleden

Ik vind het allemaal heel onwerkelijk en probeer Social Media te vermijden al kan dat natuurlijk niet. Wij zitten als gezin de hele dag binnen en ik snap niet dat mensen gewoon leuk en gezellig naar buiten gaan. Hier in het dorp houdt iedereen zich er netjes aan, maar ik begrijp wel dat dit op andere plekken heel anders is, ik snap deze mensen niet.
lodi onlangs geplaatst…Als we weer naar buiten kunnen – Genieten van de Limburgse gastvrijheid bij Hotel MaashofMy Profile

rachel
4 jaren geleden

pfff ik kan het ook niet meer horen eerlijk gezegd en mijn hart breekt als ik mensen zie die zich niet aan de regels houden… ben zelf een risico en ren smorgens heel vroeg door de winkel heen en snel naar huis en daar zit ik de rest van de dag, onze meiden zijn ook thuis alleen mijn man is aan het werk. zo onwerkelijk allemaal

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

het is allemaal nogal onwerkelijk en ik denk na over wat verstandig is: kan ik naar mijn volkstuin, als het te druk is bij de supermarkt ga ik weg. Ik heb nagedacht wat ik moet doen bij een complete lockdown en verder geniet ik van de zon. Want het leven gaat door en ik help niemand, ook mezelf niet, wanneer ik als een malle ga lopen piekeren

Miriam-Sweet& nice things
4 jaren geleden

Ik probeer er niet te veel over na te denken, tuurlijk je ontkomt er niet aan. In het begin werd ik er gek van alle nieuws. Ook ik zit net als de meeste mensen nu ook thuis. Ik heb zelf last van astma, ik blijf gewoon binnen. Tiktok is mijn nieuwe favoriete app geworden. Focus on the good!
Miriam-Sweet& nice things onlangs geplaatst…Leuke websites om te lezen! Vooral voor meisjes/ vrouwenMy Profile

Krystle/Batboy
4 jaren geleden

Tuurlijk schrik je, jeetje heftig hoor! Ik vind het super K*T allemaal, als we maar wisten wanneer het einde was…. sterkte

Amy
Amy
4 jaren geleden

Hi Melanie, wat ik met mijzelf heb afgesproken is dat ik nog maar op 2 momenten per dag het nieuws bekijk om te voorkomen dat ik ook terecht kom in een ‘ik wil alles lezen en maak me zo’n zorgen bubbel’. Misschien helpt dat jou ook.. en als het bloggen even niet gaat, dan is dat ook prima toch?
Amy onlangs geplaatst…Leer alles over de Sami in het Ájtte Museum in Jokkmokk, ZwedenMy Profile

Laura
4 jaren geleden

Wij volgen het jeugdjournaal op dit moment, ipv het échte journaal. Is toch iets minder ‘hard’ en confronterend om te volgen. Want na een week als vorige week zat mijn hoofd ook echt overvol met zorgen .. Hou jullie goed alvast in deze Corona-tijden!

LiefdevoorboekenAmanda
4 jaren geleden

Kijk zelf meer YouTube aan booktube en Videoland en Netflix, zo heb ik mijn leestijd weer wat terug gekregen. Ik ga zo vroeg mogelijk boodschappen doen. Natuurlijk in ons gezamenlijke groepsapp zitten over lezen praten en humor een beetje in houden.

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Logisch dat je schrikt, als het opeens zo dichtbij lijkt te komen. Ik probeer het nieuws zoveel mogelijk te mijden; popups uit, het niet opzoeken, offline dingen doen. Ik mag van mezelf 2x per dag het nieuws lezen; in de ochtend en in de avond. Dit werkt best goed!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Instagram tip | Zo maak je een landingspaginaMy Profile

Dionne
4 jaren geleden

Snap ik helemaal, ik denk dat bijna iedereen dit nu wel heeft. Net als de comment die ik hierboven las kijk ik ook alleen in de morgen een keer en een keer ’s avonds naar het nieuws op mijn mobiel, maar verder niet. Enige wat ik kan aanraden is probeer iets te vinden wat normaal voelt en waardoor je er niet aan denkt. Gisteren keek ik bijvoorbeeld Boer zoekt Vrouw en merkte ik voor het eerst dat ik echt aan het relaxen was, plezier had en even helemaal nergens aan dacht. De niet-nadenk series of tv-programma’s kan ik dus zeker aanraden en verder is het voor iedereen anders qua wat helpt natuurlijk, voor mij is het bijvoorbeeld puzzelen 🤭
Dionne onlangs geplaatst…Unboxing: Secondhand Bookshelf – Spring editionMy Profile

Gabrielle
4 jaren geleden

Goede tips, zelf ben ik erg nuchter en niet bang voor het virus. Maar inderdaad, je moet wel bewust zijn van de mensen die wel kwetsbaar zijn. Daarom blijf ik binnen, alleen voor de supermarkt ga ik de deur nog uit!
Gabrielle onlangs geplaatst…Yucatán rondreis – 14 dagen met huurauto in MexicoMy Profile

Maartje
4 jaren geleden

Ik merk het ook aan mezelf. Voor alsnog heb ik alle nieuwssites verwijderd overal maar wel de radio aan en kijk s avonds het nieuws. Zo beperk ik de inname van t virus en ik probeer mezelf zoveel mogelijk af te lijden. Blijven leren voor tentamens, veel lezen zonder telefoon etc. Spelletjes op m’n telefoon helpt ook (puzzel app met meer dan 500 stukjes moeilijk!!!) zo probeer ik het buiten te houden. Maar ook ik zit bomvol in m’n hoofd
Maartje onlangs geplaatst…Recensie Verdoofd – Cis MeijerMy Profile

Frederique
Frederique
4 jaren geleden

Ah ja, kan me goed voorstellen, het is ook beangstigend. En het is zo’n grote onbekende situatie. Iedereen reageert er anders op, niet alleen mensen op straat maar ook de verschillende landen en overheden. Het is best chaotisch. Sterkte en succes daar!

KoolFamily
4 jaren geleden

Wij blijven absoluut thuis, en genieten er zelfs met volle teugen van!
KoolFamily onlangs geplaatst…De Mol #2 (Els)My Profile

Wanda
4 jaren geleden

Ik word ook erg onrustig van al dat nieuws over corona hoor, merk dat ik er de hele dag mee bezig ben en me continu afvraag wat er nog meer gaat komen. Vooralsnog valt het qua besmettingen in het noorden nog mee, maar dat gaat ongetwijfeld nog veranderen en ja, ook wij hebben genoeg mensen in onze kring die tot de kwetsbaren behoorden…

Cynthia
4 jaren geleden

Herkenbaar hoor. Mijn ‘kop zit vol Corona’, maar het wordt wel minder. Als ik zoveel mogelijk wegblijf van de extra input van nieuws websites en onnodige social media. Maar ons leven staat gewoonweg op de kop. Ik moet het echt rustiger aan doen om dit allemaal te verwerken hoor…
Cynthia onlangs geplaatst…Recept: Haverkoekjes met Banaan en ChocoladeMy Profile

Manon
4 jaren geleden

Het is echt bizar om allemaal te horen, te lezen maar vooral ook te voelen. Blijf lekker binnen meis en we komen er wel hoop ik.
Manon onlangs geplaatst…Het Leed Wat Lullig Geld HeetMy Profile

Jasmina
Jasmina
4 jaren geleden

Ik herken me hier echt in. Ik zei in het begin nog heel stoer, ik doe echt niet mee aan deze corona hysterie. Wel dus, en ook mijn hoofd zit er vol van. Je kan er echt niet omheen.
Jasmina onlangs geplaatst…De Corona hysterieMy Profile

Lifeisacatwalk
4 jaren geleden

Die benauwdheid is eng! Dat had ik afgelopen weekend! Astmatisch in eens sinds jaren. Nieuwe medicijnen nu. Pfff ik schrok ook even. Verder oke hoor.

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Sterkte lieverd! Ik heb aan mezelf gewoon gemerkt dat ik zelfs een beetje geobsedeerd word door constant het nieuws te willen refreshen ofzo.. heel gek! Ik zou dit echt niet al te vaak moeten doen

Sergio & Linda
4 jaren geleden

Ik denk dat iedereen een beetje gestoord wordt van de overload aan (tegenstrijdige) informatie. Voor nu proberen wij er hier gewoon het beste van te maken met zijn allen. We hebben nog nooit zoveel quality time gehad met zijn allen, dus gelukkig kunnen we het ook een beetje positief inzien.

22
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x