Het mooiste boek volgens Annemieke De Bruyne

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is zondag en dat betekend dat het tijd is om je weer mee te nemen naar het mooiste boek van een van mijn Collega bloggers. Dit keer is het de beurt aan Annemieke De Bruyne. Annemieke leest aardig wat boeken in een jaar dus dit moet wel een goed boek zijn. Lees je weer gezellig mee.

bladie

Interview met Annemieke De Bruyne

Wat is jou mooiste boek? Eleanor Oliphant is completely fine

Waar gaat het boek over? Eleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle. Ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd, en koopt elk weekend twee flessen wodka. Met Eleanor Oliphant gaat eigenlijk alles goed. Haar zorgvuldig gestructureerde leven loopt op rolletjes en ze mist niks. Of althans, soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn.

Als Eleanor op een dag samen met een collega een oudere man helpt die gevallen is, verandert haar hele leven onverwachts. De muren die haar al zo lang beschermen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en ze zal voor het eerst de confrontatie met haar angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, maar ze heeft geen idee hoe ze moet leven.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen? Ik vond het heel pakkend en vol humor, is ook het eerste boek dat ik las met een autistisch hoofdpersonage. Daarna heb ik nog Zondagskind en ook de Reeks rond Het Rosie project gelezen. Ik hou van die manier van denken, omdat het je zelf als lezer ook doet nadenken over het leven. 

Welk genre lees je over het algemeen graag? Thriller, roman, en tegenwoordig ook meer YA. Met de kinderen lees ik heel veel prentenboeken.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? 1-2 per week ongeveer dus 80 per jaar

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden? Om in de thrillers te blijven: Cody vond ik heel goed.

Waar kunnen we jou volgen op social media? www.letterfretter.be of www.facebook.com/letterfretter, op pinterest ook letterfretter en op insta @masterletterfretter. 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
corrina
corrina
4 jaren geleden

Dit lijkt mij echt een mooi boek. Nu we meer aan huis zijn gekluisterd heb ik ook een boek gepakt. Iets van Danielle Steel

Manon
4 jaren geleden

Dit klinkt heel leuk eigenlijk
Manon onlangs geplaatst…TGIB WEEKLY: Quarantaine, Kaarten En Een Crazy CroissantMy Profile

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

Lijkt me een leuk boek! Ik ga haar volgen op social media

Wendy
3 jaren geleden

Wat een leuke serie interviews. Dit boek lijkt me ook wel tof om te lezen! Bedankt

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x