Recensie: Drakenvlucht van Salomon Corlyn

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Lezen is voor mij een vorm van ontspanning. Als ik lees kan ik echt even helemaal weg dromen in de wereld die de auteur heeft geschapen. Deze week is het weer tijd voor een Recensie van Drakenvlucht van Salomon Corlyn. Zo’n boek waar ik echt even in kon verdwalen. Dit soort boeken heb ik echt nodig op dit moment. Ik zit namelijk nog steeds op een weg om de beste versie van mezelf te worden. Een weg vol met ups en downs een weg waarvan ik nog niet weet waar die eindige gaat maar een weg die ik vol goede moed te gemoed ga.

Maar goed tijd om te beginnen met mijn recensie van het boek Drakenvlucht van Salomon Corlyn

Drakenvlucht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij Drakenvlucht van Salomon Corlyn kopen dan kun je dat hier doen. Meer recensies van boeken van uitgeverij Zilverbron vind je hier

Recensie: Drakenvlucht van Salomon Corlyn.
Salomon neemt ons mee op avontuur naar een wereld vol elfen draken en andere magische wezens.

Titel: Drakenvlucht Auteur: Salomon Corlyn Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 8,5

Hier gaat drakenvlucht over:

Eén verdwaalde Draak, twee behulpzame Elfen en een onbekende wereld vol gevaar.
Bijna niemand weet van hun bestaan, behalve uit mythes en legendes. De Draken leven afgezonderd, maar elke tien jaar trekken honderden Draken de wereld rond als overgangsritueel naar volwassenheid. Er is één regel: vlieg hoog genoeg om ongezien te blijven. Helaas heeft de nieuwsgierigheid van één draak een bloedbad als uitkomst.
Als Arthirdan en Eyowine een gewonde jonge Draak vinden, weten zij nog niet wat voor gevolgen dit heeft voor de oorlog die woedt tussen de Nachtelfen en de overige Elfvolkeren van Aquirion. Ze staan hiermee aan de voet van een lange reis vol wonderen en tegenslagen. Na meer dan honderd jaar op het zelfde continent te hebben geleefd, gaat er een wereld voor hen open.
De reis gaat naar een onbekend oord, waar nog nooit een Elf of mens een voet heeft gezet. In de strijd om de Draak moeten Arthirdan en Eyowine alles op alles zetten om het wezen en zichzelf veilig te houden.

Dit vind ik van drakenvlucht:

De cover van Drakenvlucht is enorm mooi. Het groen springt goed in het oog en het past perfect bij het verhaal. Ook de titel is enorm passend en goed gevonden. Als je het boek hebt gelezen dan weetje waar ik het over heb.

Oke tijd om naar het boek zelf te gaan. Het nog jonge blauwe waterdraakje Elliot word tijdens zijn eerste drakenvlucht door de gemene Nachtelfen uit de lucht geschoten. Arhtidan en Eyowine vinden het jonge draakje en maken het hun missie om dit draakje weer naar huis te brengen.

Elliot het waterdraakje heeft echt gelijk mijn hart gestolen ze is een beetje naïef en onzeker. Ze is bang dat ze nooit meer thuiskomt en haar vrienden vermoord zijn door de nachtelfen. Maar toch is Elliot ook enorm sterk en veerkrachtig ze heeft een grote wilskracht. De groei die Elliot mee maakt is heel mooi en bijzonder.

Boself Arthidan is een stoere elf met een hoge rang. Hij houdt van het avontuur maar hij houdt ook van regels. Zijn beetje rebelse en stoere vriendin Eyowine een sneeuwelf is wat dat betreft echt het tegen over gestelde ze vullen elkaar aan als ying en yang en samen lijken ze onoverwinnelijk of dat ook zo is daar moet je zelf achter komen in het boek.

Het verhaal is op zich goed opgebouwd. Er zit voldoende spanning en avontuur in. Daarnaast komen er leuke fantasie elementen in voor en leest het gewoon lekker vlot weg. Hoewel er wel het een en ander word verteld over de draken en de elfen en hun geschiedenis had dit van mij nog wel wat meer gemogen. Vooral wat meer over hoe Eyowine en Arthidan bij elkaar zijn gekomen en waarom de elfen wereld zo verdeeld is. Aan de andere kant heb je de draken die ik ook echt wel iets beter had willen leren kennen.

Al met al is dit boek prachtig en ligt het helemaal in mijn straatje. Door de kleine minpuntjes krijgt het boek van mij een mooie 8,5

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lodi
4 jaren geleden

Het lijkt me een heel mooi boek, sinds GOT ben ik toch ook wel van de draken. Ik lees weinig fantasy boeken, maar begin dit wel steeds meer te doen, je kan je er helaas in kwijt raken en dat vind ik mooi.
lodi onlangs geplaatst…DIY inspiratie voor de paasdagen en het voorjaarMy Profile

rachel
4 jaren geleden

dit lijkt mij wel leuk om te lezen 😀 en betreft de beste versie van jezelf vinden …daar horen ups en downs bij en geloof dat dat echt wel goed gaat komen 😉

nicole
4 jaren geleden

Ik vind de cover en titel zo mooi. Dit genre vind ik niets, maar de verpakking wel : )
nicole onlangs geplaatst…Memes over jawel… het corona virusMy Profile

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Ik heb het niet zo op fantasy boeken, maar de kaften hiervan vind ik vaak wel prachtig!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Food Friday | Bananenbrood met pindakaasMy Profile

Amy
Amy
4 jaren geleden

Ik vermoed dat dit boek niet echt mijn genre is, maar de cover vind ik echt heel mooi!
Amy onlangs geplaatst…Wat te doen tijdens een stedentrip Göteborg | Reisgids en tipsMy Profile

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x