Recensie: Gebroken adem van Latoya Morris (Meuris)

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Afgelopen week was een week waarin het nieuws volop werd beheerst door het carona virus. Ik had ook nog eens het geluk om in een van de drie grootste brandhaarden te wonen en verkouden te zijn met hoofdpijn. Aangezien ik Astma heb niet de meest ideale situatie. Maar goed elk nadeel heeft ook zijn voordeel. Dus tja als je twee weken thuis moet blijven dan ga je gewoon nog meer lezen als normaal. Een van de boeken die ik deze week las was Gebroken Adem van Latoya Morris. Over dit boek kun je hieronder een recensie lezen.

Gebroken-adem

Gebroken adem van Latoya Morris kun je hier kopen. Een interview met deze auteur lees je hier.

Geloof jij in Mythes dan is dit het boek voor jou. 

Titel: Gebroken Adem Auteur: Latoya Morris Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat Gebroken adem over:

De 19-jarige Patrick gaat samen met zijn ouders en zijn zusje Judith met vakantie in Baltimore, Ierland, waar zijn tante een hotel runt. Hij heeft totaal geen plezier in de vakantie, totdat de mysterieuze Morgayne plots in het hotel opduikt. Hij valt meteen voor haar, maar zij lijkt onbereikbaar voor hem.

Ondertussen breekt er aan de zuidwestkust van Ierland grote chaos uit. Het weer slaat om, er spoelen zeedieren aan op de stranden. Terwijl de storm steeds heftiger wordt, zoekt Morgayne plots toenadering tot Patrick.

Hij geraakt al snel onder de invloed van haar charmes, maar wanneer hij ontdekt dat zij iets met het stormweer te maken heeft, begint hij te beseffen dat zij geen gewone jonge vrouw is. Maar is hij dan nog in staat om zichzelf te redden?

Dit vind ik van het boek:

Wauw de cover van dit boek vind ik echt prachtig. De dreigende lucht de mooie jonge vrouw in het midden, de cover past gewoon perfect bij het boek. Ik vind het ook fijn dat het boek een hardcover is want die blijven toch langer mooi. Het binnenwerk is zoals altijd bij Hamley Books weer op en top. De hoofdstukken worden weer gescheiden met een mooie grijze achtergrond met een lichte foto daarop. En tussen de stukken tekst staan leuke schattige kleine dolfijntjes.

Ik had nog nooit iets van Latoya Morris gelezen maar ik moet bekennen dat ik gelijk een grote fan ben geworden van haar schrijfstijl. Ze schrijft vlot, beeldend, en gebruikt prachtige zinnen en woorden. Door haar manier van schrijven krijgt het boek gelijk al een magisch gevoel.

Dit magische gevoel kwam natuurlijk ook door het verhaal zelf. Latoya Morris neemt ons mee op een reis naar het prachtige magische Ierland. Hoofdpersonages Patrick en Morgayne zijn beide super goed neergezet. Morgayne vond ik van af het aller eerste moment een erg interessant personage. Later leefde ik ook ontzettend met haar mee de dingen die ze mee maakte en die ze moest doen. Patrick was een beetje een onzekere jongen voor mijn gevoel. Eentje die erg zoekende was en een mooie band opbouwde met Morgayne. Op het eind van het verhaal liepen de tranen over mijn wangen en dat is natuurlijk altijd een goed teken.

Daarnaast bespreekt het boek een aantal onderwerpen zoals de natuur, vertrouwen en liefde hebben. Het boek was meeslepend, romantisch en spannend tegelijk. Daarom krijgt het boek van mij een mooie dikke 10. Dus zit je nog thuis omdat je geen school hebt of in de horeca werkt dan is dit boek zeker een aanrader om je tijd mee te doden. Maar hou je gewoon ontzettend graag van lezen dan mag je deze natuurlijk ook niet missen.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x