Interview met Inge Sleegers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor een interview met Inge Sleegers. Ik las onlangs al haar boek De kilte van de zomernacht. Altijd als ik een boek heb gelezen dan ben ik benieuwd geworden naar de auteur achter het boek. Dus leek het mij super leuk om Inge Sleegers wat beter te gaan leren kennen. Ik besloot om deze leuke auteur te vragen voor een interview en gelukkig zei Inge ja! Dus ik zou zeggen ga lekker zitten pak er een bakje koffie of thee bij en geniet van dit interview met Inge Sleegers. 

Inge Sleegers

Interview met Inge Sleegers

Kun je misschien eerst even je eigen in het kort voorstellen aan de lezers van Bookstamel?

Ik ben 35 jaar, getrouwd met Jeroen en mama van een stoere achtjarige genaamd Tristan. Ik noem mezelf graag een feministe met een hart voor verloren zaken. Naast YA boeken schrijf ik ook kortverhalen en blogartikels over thema’s die ik belangrijk vind. Soms met een pittige ondertoon, vaak ook met de nodige dosis humor. Geïnteresseerde lezers kunnen eens een kijkje nemen op www.ingesleegers.be. Daarnaast werk ik halftijds als communicatiespecialist in de sociale sector.

De kilte van een Zomernacht is een Paranormale YA-roman rond het thema geesten oproepen. Ben jij zelf paranormaal?

Dit is een vraag die ik vaak krijg. Tijdens mijn puberjaren was ik erg gefascineerd door het occulte en voelde ik me aangetrokken tot de wicca-cultus. Daar vindt ‘De kilte van een zomernacht’ wellicht zijn oorsprong. Als je me vraagt of ik echt in geesten geloof, moet ik het antwoord schuldig blijven. Hoewel ik echt hoop dat er iets is na de dood, zeker weet ik het niet. Misschien staat er morgen een geest voor mijn neus, dan kan ik eindelijk de knoop doorhakken 😊.

Hoe denk jij over paranormale beurzen?

Heb ik niet echt een mening over.

De kilte van een Zomernacht is uitgeven door Ambilicious. Hoe ben je bij deze uitgeverij terecht gekomen?

Dat is een heel leuk verhaal. Dat kwam door een lieve lezer, Bo Buedts, die ons met elkaar in contact bracht. Ik ontmoette haar in een lezersgroep en ze was enthousiast over mijn verhalen. Op een dag kreeg ik een mail van haar dat ik Inanna Van den Berg (uitgeverij Ambilicious) moest contacteren. Ze had haar mijn website doorgestuurd. De bal ging aan het rollen en een maand later tekende ik mijn contract.

Wat leuk! Bo is echt een lieverd die alle bloggers en Nederlandse schrijvers enorm helpt.

Wat vind je zelf de mooiste quote of zin uit De kilte van een Zomernacht?

Zelf vind ik dit een van de mooiste passages: “Ik weet niet wat ik voel: angst, verbazing, fascinatie. Bovenal erkenning. Een warm bonzend gezoem in mijn borstkas bevestigt hoe graag ik hem wil.”

Wat ik van verschillende lezers hoor, is dat het woord ‘barbierozetruttenblond’ blijft hangen. Dat vind ik ook wel grappig en leuk om te horen, want het is een mooi voorbeeld van de zwarte humor in het verhaal.

Met deze twee quotes geef ik meteen twee van de hoofdelementen weg van het boek: tederheid en humor. Het derde is spanning. Er zijn ook best griezelige passages.

Als je een personage zou moeten bedenken gebaseerd op jezelf hoe zou deze er dan uit komen te zien?

In al mijn hoofdpersonages zit een stukje van mezelf. Lara, het hoofdpersonage van ‘De kilte van een zomernacht’ is gebaseerd op mijn negentienjarige ik. Haar gothic-look, de zoektocht naar haar plaatsje in de wereld en de strijd met pesten zijn allemaal elementen uit mijn eigen jeugd.

Mocht ik in het boek van een andere schrijver terecht komen, hoop ik dat ze van mij een soort woeste amazone maken, die op barricades springt en het opneemt voor de zwakkeren.

Je schreef een Young Adult. Heb je met een reden voor deze doelgroep gekozen?

Mijn ultieme droom is om de leesmicrobe bij jongeren wakker te maken. Het is niet mijn ambitie om zware literaire werken te schrijven, wel verhalen te brengen in een toegankelijke schrijfstijl die mensen raken en leesbaar zijn voor een breed publiek.

Jonge mensen kijken nog met een open blik naar de wereld en beleven alles heel intens.
Die emoties komen ook terug in mijn boeken.

Hoe ben je eigenlijk begonnen met schrijven?

Ik was vijftien en had een droom, letterlijk en figuurlijk. Op een dag droomde ik dat ik een adellijke jongedame was. Het gaf me inspiratie en ‘Mijn Dubbelleven’ was geboren. Het werd een verhaal over een meisje die flashbacks krijgt over haar vorig leven, waar ze uitgehuwelijkt wordt aan een veel oudere graaf en hopeloos verliefd wordt op zijn zoon. In haar huidige leven ontmoet ze die jongen opnieuw en moet ze een keuze maken: kiest ze opnieuw voor haar tragische ex-geliefde of niet? Dit verhaal werd nog niet op grote schaal gepubliceerd maar Ambilicious wil ook dit verhaal uitbrengen.

Op welke plek werk je het liefst aan je boeken?

Thuis, met een muziekje op de achtergrond. Illustraties maak ik het liefst buiten, in de tuin of op een gezellig terrasje in de zomer.

Momenteel ben je bezig met het schrijven van een sprookje Zwartkapje en de wolven. Het thema van dit boek is opgroeien in een wereld vol gevaren. Alweer een boek met een leerzaam thema kies je hier bewust voor?

Ik vind het heel belangrijk om maatschappelijke thema’s te verwerken in mijn boeken, zonder belerend te zijn. In ‘De kilte van een zomernacht’ zit het thema pesten verweven, zonder dat het een hoofdthema is in het boek of het verhaal verzwaart.

‘Zwartkapje en de wolven’ gaat over grensoverschrijdend gedrag, een onderschat probleem. Ik vind het akelig dat ik bijna geen vrouwen ken die er niet mee in aanraking kwamen. Dit thema verwerkte ik in een duister sprookje. In de eerste plaats hoop ik dat mensen er veel leesplezier aan beleven, daarnaast hoop ik dat het kan helpen om het thema bespreekbaarder te maken.

Is er een thema of onderwerp waar je nog graag eens over zou schrijven?

Ik zou heel graag het verhaal van ‘Tristan en Isolde’ op kindermaat herwerken, omdat het een prachtig verhaal is. Als je de griezelige elementen eruit haalt, denk ik dat het ook jonge kinderen kan aanspreken. Het helpt ook dat ik zelf een Tristan op de wereld zette 😊. Verder zitten er nog heel wat losse ideeën in mijn hersenpan.

Wat is je grootste doel op schrijfgebied?

Ik hoop dat ik binnen 5 jaar minstens 3 boeken geschreven heb en op een bescheiden vast lezerspubliek kan rekenen. Ik probeer op dat vlak geen te hoge verwachtingen te hebben en te zien wat er op me afkomt. Elke lezer koester ik. Verder heb ik vooral veel plezier in het schrijven en illustreren.

Wat vind je naast schrijven leuk om te doen?

Al mijn hobby’s vallen binnen het artistieke: tekenen, zingen, theater spelen. Al staan die twee laatste op een laag pitje door het werk, schrijven en de zorg voor mijn kleine held.

Tot slot heb ik voor jou ook een aantal dilemma’s natuurlijk welke kies jij en waarom?

Lezen of Schrijven?

Een hele moeilijke, maar ik schrijf toch nog net iets liever.

Gelovig of ongelovig?

Ongelovig, al vind ik vooral respect voor ieders geloof enorm belangrijk.

Belgische friet of Nederlandse friet?

Belgische natuurlijk!

School of Werken?

Ik kijk met heimwee terug naar mijn studententijd 😊.

Prik of Sapje?

Prikje

Hutje op de hei of appartementje midden in een drukke stad.


Zonder nadenken het hutje op de hei. Ik ben een echt ‘kind van den buiten’, stedelijke omgevingen vind ik vaak te druk en beklemmend. Goed voor een uitstapje, niet om in te wonen.

Zou dat was het interview met Inge Sleegers. Ik heb er enorm van genoten en ik hoop jullie ook! Inge super bedankt dat je mee wilde werken aan dit leuke interview.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodi
4 jaren geleden

Wat leuk dat Inge in al haar hoofdpersonages een stukje van zich zelf heeft mee genomen. Ik vind dit altijd heel leuk om te lezen, net als schrijvers die via een veiling een personage een naam van iemand geven aan een personage in een boek.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Lodi

Dat vind ik zelf ook altijd erg leuk! Ik vind het ook heel bijzonder dat Inge voor in het boek een van haar lezers in het zonnetje zet.
Bookstamel onlangs geplaatst…Het mooiste boek volgens Annemieke De BruyneMy Profile

rachel
4 jaren geleden

wat een leuk interview weer! en leuk dat ze zichzelf er ook in verwerkt. is toch wat persoonlijker vind ik
rachel onlangs geplaatst…Tattoo zetten, nagels zetten en einde ijshockey door corona shit #WEEKVLOGMy Profile

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Ja dat maakt het zeker persoonlijk. Ik weet niet of ik dat zou kunnen hoor een stukje van mezelf meegeven aan een personage
Bookstamel onlangs geplaatst…Het mooiste boek volgens Annemieke De BruyneMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
4 jaren geleden

wat een leuk en openhartige interview met hele aparte leuke vragen, zo leer je iemand goed kennen

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Dankjewel!
Bookstamel onlangs geplaatst…Het mooiste boek volgens Annemieke De BruyneMy Profile

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaren geleden

Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd naar zwartkapje.
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Personal | Thuiszitten door CoronaMy Profile

Krystle/Batboy
4 jaren geleden

Leuk interview! Ook leuk om te weten dat er in elk hoofdpersonage een stukje van haarzelf in zit.

Alexandra
4 jaren geleden
Antwoord aan  Krystle/Batboy

Een leuk interview. Ook leuk dat stukjes van Inge terugkomen in de personages. Zwartkapje en grensoverschrijdend gedrag, mooi gevonden. Snap die link wel.

Jasmijn Bult
4 jaren geleden

Bijzonder dat je haar hebt geïnterviewd, blijf Paranormale dingen bijzonder vinden, dus wellicht dat ik kijk of ik het boek kan lenen bij de bieb.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jasmijn Bult

Het is echt een heel mooi boek! Ik heb hem ondertussen gelezen
Bookstamel onlangs geplaatst…Het mooiste boek volgens Annemieke De BruyneMy Profile

Henk
4 jaren geleden

Weer een leuk interview om te lezen, ik kende haar nog niet.
Henk onlangs geplaatst…Thuiswerken doe je zoMy Profile

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Ik ken haar niet. Leuk om meer auteurs te leren kennen op deze manier. Lijkt mij overigens een interessant boek.

Wanda
4 jaren geleden

Ze schrijft een genre wat ik normaal gesproken niet snel zal lezen, maar nu zou ik toch een boek van haar meenemen als ik die in de bieb zou zien liggen.

Bookstamel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Wanda

Ooooh wat leuk om te horen!
Bookstamel onlangs geplaatst…Het mooiste boek volgens Annemieke De BruyneMy Profile

Helena
4 jaren geleden

Leuk interview om te lezen. Lijkt me een vrouw met erg veel persoonlijkheid!

Dhini
4 jaren geleden

Weer leuk interview. Lijkt mij interessant boek

corrina
corrina
4 jaren geleden

Wat een mooi interview met goede vragen, nu we meer in huis zijn ga ik ook aan het lezen weet nog niet welk boek maar komt goed

Linne
4 jaren geleden

Leuk dat je reviews zo afwisselt met een interview! Je stelt mooie vragen, je mag trots zijn op wat je doet

nicole
4 jaren geleden

Ik zou ook kiezen voor het hutje op de hei : ) Leuk interview om te lezen!
nicole onlangs geplaatst…Memes over jawel… het corona virusMy Profile

Manon
4 jaren geleden

Heee, niks mis met barbieroze 😉

Mandy
Mandy
4 jaren geleden

wat weer een leuk interview! Dit spreekt me zeker heel erg aan. Ik zal het in de gaten houden

Sherry
4 jaren geleden

Wat een leuke Interview meid. Ik kende haar nog niet voordat ik je interview las.
Sherry onlangs geplaatst…Review: Wetbrush go green detanglerMy Profile

trackback

[…] blog een interview lezen met auteur Inge Sleegers. Heb je dit interview nu gemist dan kun je hem hier even terug lezen. Ik had op dat moment helaas nog geen tijd gehad om De kilte van een Zomernacht te […]

trackback

[…] zien komen. Zou heb ik haar al eens het hemd van het lijf mogen vragen. Dat interview kun je hier terug lezen. Daarnaast las ik haar boek Kilte van een zomernacht mijn recensie daarvan kun je ook […]

trackback

[…] lezen. Dit is een prachtige young adult met een paranormaal tintje. Niet veel later mocht ik een Interview met Inge Sleegers doen daardoor leerde ik haar wat beter leren kennen. De kilte van een zomernacht was echt een heel […]

26
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x