Over de boeken van Anaïd Haen en Django Mathijsen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het tijd om je te gaan verdiepen in de boeken die Anaïd Haen en Django Mathijssen hebben geschreven. En geloof me deze twee auteurs hebben inmiddels al aardig wat boeken op hun naam staan. Dus laten we niet te veel tijd verspillen en er gelijk in duiken.

20200115_182251

We beginnen natuurlijk met Decadentia 1 – Teloorgang want dit boek heb ik onlangs al gelezen. De recensie van dit boek vind je hier. Ik verkoos dit boek begin dit jaar tot het boek van de maand! Decadentia Teloorgang is namelijk een heerlijk fantasie boek. Soms een beetje ranzig maar je leest het in een ruk uit. Ik kan dan ook niet wachten om later deze maand te beginnen in Decadentia 2. Hou je dus van een heerlijk fantasy boek met een donker randje dan mag dit boek in jou boekenkast niet ontbreken. 

 

 

9789492099457 Tweeleed van Django Mathijssen en Anaïd Haen is het tweede boek waar ik je graag kennis mee laat maken. Dat deze auteurs houden van een beetje science fiction in hun verhalen dat wist ik al. Dit verhaal speelt zich dan ook af in de toekomst. Puur blijven is het hoogste goed. Maar wat als de prijs te hoog is?
In een toekomst met basisinkomen en een technologie die bijna al je ziektes en gebreken kan herstellen lacht het leven Arno Verbeek toe. Hij heeft een goede baan voor een pure en zit er niet mee dat zijn verkindtnis met kunstenares Melissa een moetje is. Binnenkort is hij vader van een tweeling! Maar dan stort zijn wereld in.


Geconfronteerd met de keus tussen puur blijven of laten modificeren, jong sterven of overleven, ziet hij zich gedwongen een beslissing te nemen met vergaande gevolgen voor hemzelf en zijn kinderen. Een beslissing die Melissa en Arno uit elkaar drijft. Zo ver dat ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Tweeleed is een toekomstroman die zich afspeelt in het universum van De Zwijgende Aarde.

9200000040709959 In het voorstelblog kon je al lezen dan Django Mathijssen en Anaïd Haen ook jeugd en kinderboeken schrijven. Dus deze mogen dan natuurlijk ook niet ontbreken in mijn lijstje met boeken van deze auteurs. wil je de boeken van Anaïd en Django trouwens kopen dan kun je dat hier doen. De raketwedstrijd gaat over Sterre. De twaalfjarige Sterre droomt ervan om, net als haar held professor Pikulet, astronaut te worden Als ze hoort dat de professor een speciale Technologie en Wetenschap Talentschool heeft opgericht, is ze vastbesloten: daar wil ze heen! Het enige wat ze ervoor moet doen, is de waterraketwedstrijd winnen die de school als toelatingstest heeft uitgeschreven.


Helaas is niet iedereen blij met haar deelname. Sterre wordt tegengewerkt en zelfs gesaboteerd, maar door wie? Door Floris, de grootste pestkop van de klas, die er werkelijk alles aan doet om te winnen? Of door haar norse buurman, die overdag rust wil omdat hij nachtwaker is in de frisdrankfabriek van de vader van Floris?
* Met beschrijving hoe je zelf een waterraket kunt bouwen
* Informatie over de ruimte(vaart) achter elk hoofdstuk, bijvoorbeeld over zwarte gaten en donkere energie

Voorkant_Jeugdtheater Ik sluit deze over de boeken van af met een leuk avi 5 boek van Django Mathijssen en Anaïd Haen. Dit is echt een heerlijk kinderboek. Berend, Roderik en Madelief kunnen nergens meer spelen. Want de gemene ambtenaar Argus Bol heeft alle speelplaatsen in het dorp gesloten. En zelfs het kinderkookcafé en de muziekschool. Er valt niks leuks meer te beleven in het dorp. Daarom proberen de kinderen nu een eigen toneelclub op te richten. Daarbij worden ze geholpen door een handige moeder en een gekke professor. Maar Bol en zijn nichtje Sarah doen alles om dit te verhinderen. 

 

 

Dit waren een viertal boeken van Anaïd en Django die mij enorm aanspreken. Zelf ga ik Decadentia 2 Maskerade lezen voor mijn recensie van volgende week. Ik kijk daar enorm naar uit want sinds ik deel 1 heb gelezen ben ik al reuze benieuwd naar deel 2.

Welk boek spreekt jou het meeste aan?

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x