Recensie Rosalinds Leugen van Muna Shehadi.

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Ik zei het van de week al 🙂 De komende maand vind je hier soms 2 blogs per dag omdat een aantal recensies vorig jaar niet geplaatst bleken te zijn. Daar zat ook deze recensie bij van Rosalinds Leugen van Muna Shehadi. Rosalinds Leugen is het eerste deel in de De drie dochters-trilogie het tweede deel is Eve’s waarheid en deel 3 Olivia’s Geheim komt morgen uit. Wil jij Olivia’s Geheim of een van de andere 2 boeken kopen dan kun je dat hier doen.

Maar goed tijd dus om snel verder te gaan met mijn recensie van dit boek.

Rosalinds-leugen

Titel: rosalinds leugen Auteur: Muna Shehadi Uitgeverij: HarperCollins Genre: Roman Cijfer: 9

Hier gaat Rosalinds Leugen over: 

De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.

Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Drie geheime schriften leiden haar naar Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?

Dit vind ik van het boek:

Rosalinds Leugen is dus het eerste deel in De drie dochters serie van Muna Shehadi. Ik vind de cover van deze editie echt heel mooi en sereen. Het verklapt niet veel over het verhaal maar past ontzettend goed bij de sfeer van deze roman.

Het boek begint al de drie zussen Eve, Olivia en Rosalind het huis van hun beroemde vader aan het opruimen zijn omdat deze in een kliniek verblijft. Ze vinden dan een medisch document waaruit blijkt dat hun beroemde moeder Jillian geen kinderen kon krijgen. ( Haar moeder is al jaren geleden overleden) Rosalind die al haar hele leven zoekende is omdat ze zich nooit ergens op haar plek voelde wil dan ook graag opzoek gaan naar haar biologische moeder.

Haar zoektocht lijdt haar naar Main waar ze kennis maakt met het gezin van Leila. Ze raakt al snel bevriend met dit gezin maar hoe zal dit gezin reageren als ze er achter komen wat de ware reden is van Rosalinds verblijf in Main?

Wat ik fijn vind aan het boek is dat elk hoofdstuk begint met een stukje uit een dagboek van Jillian, Rosalinds moeder. Op die manier leren we meer over de achtergrond van de moeder van Rosalind en haar medische geschiedenis. Deze geschiedenis is soms hard en word regelmatig in de doofpot gestopt.

Ik vond het ook heel leuk om de Libanese cultuur van Leila haar gezin te ontdekken in het boek. De verschillende gerechten die bijvoorbeeld genoemd worden. Daarnaast vond ik het ook erg leuk dat het boek niet alleen over de zoektocht van Rosalind naar haar moeder draaide maar er ook een romantische side lijn inzit. De schrijfstijl van Muna Shehadi is vlot en heel beeldend daardoor word je makkelijk mee gesleurd in het verhaal.

De vergelijking met de zeven zussen vond ik niet (Gelukkig maar). Want ik ben denk ik een van de weinige lezers die de zeven zussen niet zo heel geweldig vond. Verder dan het eerste deel ben ik dan ook niet gekomen. Terwijl ik niet kan wachten om het tweede deel van De drie dochters te gaan lezen. Het boek krijgt van mij dan ook een dikke 9

Heel veel liefs, Melanie

Meer boeken van HarperCollins vind je hier .

 

 

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x