De favorieten van Mia Farnwood

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Dit keer gaan we het niet hebben over de boeken van Mia, nee we gaan het hebben over De favorieten van Mia Farnwood. Ik heb hier voor gekozen omdat Hoefijzers in Japan momenteel nog het enige boek is dat Mia heeft geschreven. Dat boek gaan we natuurlijk volgende week uitgebreid bespreken. Daarom leek het me dus leuker om het nu niet over het boek te hebben maar over haar favorieten gerechten en boeken.

De favorieten van Mia Farnwood

Welk gerecht serveer je het liefste aan je gasten? Ik houd in dat geval van simpel, want uitgebreid koken voor gasten geeft mij best wel stress. Gezellig en lekker is troef. Mijn favoriete gerecht is dan meestal spaghetti bolognese met een eigengemaakte groene salade met tonijn en eigengemaakte kruidenboter. Succes verzekerd!

Welk gerecht eet jezelf graag? Ik hou ontzettend graag van zalm en sushi. Daar kun je mij voor wakker maken.

Welke auteur vind je steengoed? Mijn favoriete auteur is de Ierse schrijfster Maeve Binchy

Welk boek was als kind je favoriet? Het Muizenboek, op rijm verteld door Clinge Doorenbos (echt oud!)

Welk boek is op dit moment je favoriete boek? Op dit moment gun ik mijzelf niet de tijd om te lezen.

Welke serie of film vind je super tof? Dat zijn er veel. Maar Breaking Bad heeft echt indruk op mij gemaakt en ik kon niet stoppen met kijken.

Welke ijsco smaak zeg je geen nee tegen? Absoluut chocola(smaak). Best gek, want chocolade vind ik heerlijk.

Welk genre vind je het leukste? Dat ligt aan het onderwerp. Geen thrillers.

Welk land ga je het liefste op vakantie?De meeste landen vind ik mooi of interessant. Japan was geweldig! Naar Spanje. Ik heb daar ook gewoond en kom er graag terug. Liefst naar een huis van onszelf op een afgelegen plek en dan gaan schrijven of schilderen.

Welk dier is je favoriet? Alle dieren zijn mij even lief. Maar als ik moet kiezen denk ik paard, hond en kat. Drie mag ook?

Welk vervoersmiddel gebruik je het meeste? Helaas vrijwel altijd de auto, soms de trein. Ik zou meer moeten fietsen.

Wat is je favoriete geurtje? Ever Bloom van Shiseido

Welke zanger – Zangeres of Band luister je het liefste naar? Ik heb geen favoriete band of zanger. Ik vind bepaalde songs mooi. Meestal heeft het een zekere gevoeligheid in zich en meestal Engelstalig. John Mayer, Matt Simons bijv. Maar ook met een flinke beat. Heel divers eigenlijk. Het moet me iets doen.

Wie was je favoriete leraar op school? Geen enkele.

Wat is je favoriete restaurant? Sushi restaurant

Welk spel vind je leuk om te doen? Ik hou niet zo van gezelschapsspellen. Maar Wordfeud speel ik wanneer ik even niks te doen heb.

Nu we alles weten over De favoriete van Mia Farnwood  Tot slot toch vast een klein voorproefje van Hoefijzers in Japan.

De favorieten van Mia Farnwood

Mia’s boek kun je kopen op haar website  Mia wat beter leren kennen doe je hier

Hier gaat hoefijzers in Japan over. Een meisjesdroom die eindigt in een emotioneel drama. Een aangrijpend verhaal over de hartroerende verbintenis tussen een meisje en haar paard. Wanneer Blanche op jonge leeftijd, als onervaren merrie, in het leven van het hoogsensitieve meisje Shari komt, zijn ze vanaf dat moment onafscheidelijk. Nadat zij door het lot worden samengebracht, ontstaat na een turbulent begin, een bijzondere en onvoorwaardelijke vriendschap. Shari en Blanche verkeren op dat moment allebei in een moeilijke periode en hebben beiden in hun jonge leven al wat moeilijkheden moeten overwinnen.

Zij delen vooral hun gevoeligheid en onzekerheid, waardoor een hechte emotionele en spirituele band ontstaat. Zij overwinnen samen angsten en zijn elkaars spiegel. Hun gevoeligheid maakt dat zij elkaar begrijpen en met elkaar kunnen communiceren. Dit leidt tot vele mooie, maar ook trieste momenten, diepe dalen en intense belevingen. Wanneer Shari chronisch ziek wordt, volgt een moeizame en emotionele periode, waarna een drastisch besluit wordt genomen.

Ik ben bang dat de tranen straks over me wangen lopen naar het lezen van dit boek! Maar dan weet je het is een verdomd goed boek.

Tot volgende week.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x