Recensie Bestemming geluk van Aline van Wijnen.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorig jaar mocht ik al Halsoverkop van Aline van Wijnen lezen. Mijn recensie van dat boek kun je hier lezen. Maar dit keer mocht ik haar allernieuwste boek Bestemming Geluk lezen. Bestemming Geluk is het eerste boek van Aline van Wijnen wat door de boekerij wordt uitgegeven. Zo stond Aline dus onlangs ook voor het eerst op de huishoudbeurs om haar boek te promoten! Ik was vooral benieuwd om te zien of Aline haar schrijfstijl nog beter was geworden. Of dat zo is lees je in onderstaande recensie. 

aaC-ZL5_

Bestemming geluk kun je hier kopen. 

Ware liefde overwint altijd!

Titel: Bestemming geluk Auteur: Aline van Wijnen Uitgeverij: Boekerij Genre: Roman Cijfer: 10

Hier gaat het boek over:

Als Melanie wegloopt voor het altaar, moet ze zichzelf en haar leven opnieuw uitvinden
Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.
Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Dit vind ik van het boek:

Wauw wat een heerlijke feelgood heeft Aline van Wijnen weer weten neer te zetten. Als je naar de cover kijkt verwacht je misschien een simpele vakantie feelgood maar nee dit boek is zoveel meer!

Melanie is een heerlijk personage! Melanie heeft eigenlijk alles wat haar hartje begeert een rijke familie, een mooie juwelierszaak die vroeger van haar vader was, een rijke vriend en regelmatig lekker uit eten in een goed restaurant. Je kunt zeggen dat Melanie een beetje verwend is maar toch is ze niet gelukkig. Als ze Duke het rijke vriendje voor het altaar laat staan begint voor mij gevoel haar leven pas. 

Melanie ontdekt langzaam aan dat het leven niet alleen uit mooie dure dingen bestaat maar dat er zoveel meer is om gelukkig van te worden. Ze word weer verliefd, werkt hard heeft lieve vrienden en word langzaam aan weer wat zekerder van zichzelf.

Aan de andere kant hebben we Alex een simpele alledaagse man voor wie geld niet belangrijk is. Alex is stoer maar heeft een klein hartje en is jaren geleden gevlucht uit zijn eigen land. Melanie en Alex leren elkaar langzaam aan kennen.  Onderstaande tekst uit het boek vond ik echt ontzettend mooi!

Met mijn hoofd tegen zijn schouder en mijn ogen dicht denk ik aan het toeval van het lot, aan de afstand die zich tussen ons bevond toen we werden geboren en aan de wegen die we hebben bewandeld totdat we elkaar bereikten

Want zeg nou zelf hoe vaak denken we niet wat apart dat onze levens op die manier verweven zijn. Dat je iemand leert kennen die hetzelfde pad heeft bewandeld of juist een hele andere maar toch dezelfde mensen als jou is tegengekomen op deze reis. Ik denk dat Aline van Wijnen dit niet mooier had kunnen verwoorden. 

Hoewel het een echte feelgood is waar de liefde je scherm afspat en waar het aantrekken en afstoten hand in hand samengaat heeft dit boek dus nog veel meer. Niet alleen de onderwerpen waar Alex en Melanie tegen aanlopen. Maar ook bijvoorbeeld het leven van Olivia de beste vriendin van Mel en haar dochter is een mooie zijlijn om te volgen. 

Aline van Wijnen weet met haar feelgood dus mooie interessante onderwerpen aan te snijden. Door deze diepgang en de fijne vlotte schrijfstijl van Aline van Wijnen lees je het boek in een ruk uit. Dus wees gewaarschuwd als je eenmaal in dit boek begint kun je hem niet meer wegleggen. Daarom kan ik niks anders doen dan deze heerlijke feelgood een dikke 10 te geven.

Voor mij is de boodschap die dit boek meegeeft de vraag wat geluk is? Maakt geld gelukkig? of aanzien? Of juist gewoon doen wat je leuk vind en waar jij zelf gelukkig van word! Geluk vind je pas als je naar je eigen durft te luisteren. Daarnaast leer je dat echte pure liefde alles kan overwinnen.

Heel veel liefs, Melanie

Bewaar voor later op pinterest

Bestemming geluk

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maaike
4 jaren geleden

Klink als een leuk boek dus ga ik zeker onthouden
Maaike onlangs geplaatst…Park Guell gratis bezoeken? Lees deze tips!My Profile

Sherry
4 jaren geleden

Dat lijkt me een goed boek. Ik ga het op mijn leestlijst plaatsen. Het is nu wel super langer geworden.

Georgina Lifestyle
4 jaren geleden

Dit lijkt mij een fijn zwijmelboek. Normaliter ben ik van de thrillers, maar een roman zo op z’n tijd is ook weleens fijn.

henk
4 jaren geleden

mooie slotzin; pure liefde overwint alles! en mooi dat er zoveel thema’s samenkomen

corrina
corrina
4 jaren geleden

Ik ben geen lezer, maar heb me voor genomen gewoon eens een boek te pakken en het te proberen. Ik ben daar te onrustig voor. Maar het zou wel goed zijn voor me.

trackback

[…] interview benieuwd geworden naar de boeken van Aline lees dan hier mijn recensie van Halsoverkop en hier van Bestemming geluk. Een van de boeken kopen dat doe je […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x